logo

Сабор "Свете тројице" у Придворици


Трећи сабор „Свете тројице“ у Придворици окупио бројне певачке групе и чуваре традиције!


       У организацији изворне певачке групе „Клековички жубор“, Месне заједнице Придворица, Дома културе Ивањица и Удружења изворних певачких група „Стари Влах“ а под покровитељством општине Ивањица у Придворици је јуче одржан трећи сабор „Свете Тројице“.
      Придворица се јуче орила од изворне српске песме и звука двојница и фруле, а њени мештани и посетиоци из околних места уживали су у наступу инструменталиста, хумориста, здравичара и 23 изворне певачке групе из Ивањице, Ужица, Чачка, Краљева, Рашке и Бајине Баште, које су још једном показале како се чувају традиционалне вредности на овим просторима и културолошки идентитет нашег краја.
       После богослужења у манастиру Преображења господњег који је настао у 12.веку када и манастир Студеница, сабораши су уживали у богатом културно-уметнучком програму. Као добри домаћини изворна група „Клековички жубор“ песмом о Придворици пожелела је добродошлицу свим посетиоцима манифестације.

      Са жељом да ова манифестација постане традиционална и да се сваке године на Треће Тројице окупљамо у Придворици напустисмо ово мало место богато природним лепотама и културним спомеником из доба Неамњића.