logo

Позоришни програмЧетвртак 22. фебруар у 20 часова
Позоришна представа "ЉУБАФ"      „Представа Љубаф, говори о људским односима и покреће низ питања о животу: Шта је љубав? Како је наћи? И када је нађемо, како је одржати у животу, у овом свету који понекад изгледа потпуно окренут наопачке? Двојица школских пријатеља, поново се сусрећу и тада један спречи овог другог у покушају да скочи у реку. Обојица проналазе начин да реше властити проблем, тако што један другога поново врате у живот. У мањку комедиографског жанра желим да на позоришно духовит начин пласирам духовиту, животну, емотивну причу о љубави између троје људи“, казао је редитељ.

      Представа „Љубаф“ рађена је у режији Ерола Кадића, док улоге играју: Елизабета Ђоревска, Бранислав Зеремски и Дубравко Јавановић.

Цена улазнице: 600,оо динара


СРЕДА 31.Јануар у 20:00 h – Плава сала
Позоришна предства “ПЛУЋА“      Драма "Плућа" изразито савременим језиком говори о двоје паметних људи који су пред испитом решавања исконских људских потреба док их питања каријере, екологије, технологије и самореализације збуњују и заустављају да заправо живе пуним плућима и онако како им срце говори. Комад "Плућа" враћа нас томе да је суштина и данашњег човека да воли и да кроз љубав траје.
      Ова дуодрама енглеског аутора Данкана Мекмилана дише истином у којој савремени гледалац неће моћи да се не препозна у скоро сваком сегменту збивања због невероватне свежине коју подразумева дело написано пре десетак година.
       Представа "Плућа" са Сузаном Лукић и Гораном Јевтићем наводи да је суштина и данашњег човека да воли!Понедељак 11. децембар у 20:00h - плава сала

Позоришна представа - комедија

“МУШКАРАЦ У СЕНДВИЧУ”
     Две колегинице и пријатељице, једна из Србије друга из Хрватске, причају о својим искуствима са мушкарцима и саветују како се треба понашати према њима. Али то пријатељство се доведе у питање појавом конобара који постане предмет интерсовања зато што свака покушава да га придобије на свој начин. Ноћна мора за конобара. Док се радња одвија, суочавамо се с неизбежним комичним тренуцима, неспоразумима и смехом који не јењава. Ова изузетно талентована глумачка постава изводиће шаљиве дијалоге и изненађујуће ситуације које ће вас држати на ивици седишта, али с осмехом на лицу. "Мушкарац у сендвичу" је комедија која не само да пружа неодољиву забаву, већ нас подсећа на то колико је важно прихватити и подржавати једни друге, чак и у најчуднијим околностима.

     Зато, драга публико, придружите нам се на овој лудорији, јер ћете се кроз смех суочити с истинама о љубави, пријатељству и храбрости. "Мушкарац у сендвичу" је представа која ће вас одушевити и гарантовано оставити траг у вашим срцима.

     Глумачка постава: Мира Ђурђевић, Јелена Ђукић, Владимир Тешовић

     Адаптација и режија: Раде Вукотић


     Видимо се на сцени, јер вам обећавамо да ће овај сендвич бити најукуснији и најсмехотреснији који сте икада пробали!

     Цена представе 600,оо динараСРЕДА 15. Новембар у 20:00 часова
“НУШИЋ И ПРИЈАТЕЉИ”

ПОВОДОМ 85 ГОДИНЕ ОД СМРТИ ВЕЛИКАНА СРПСКЕ КОМЕДИЈЕ
     „Нушић и пријатељи“ је прича о великанима позоришне уметности с почетка двадесетог века. Дан уочи Нушићеве смрти, обилазе га пријатељи, колеге, глумци које је волео и који су њега дубоко поштовали и волели. Миливоје Живановић, Жанка Стокић, млада глумица Јаворка, у вечитом камчењу нове улоге, касније се појављује и Љубинка Бобић.
     Да би разонодили и орасположили вољеног, говоре досетке, песме и анегдоте приказујући једно прошло време, кад је позориште у Србији значило више од живота.
     Духовита, забавна, али и сетна прича о једном времену, пуном носталгије, зачињено урнебесним причама о ондашњем начину живота, али такодје и драматичним судбинама ових великана српске уметности.

     Улоге:
     Mиливоје Живановић – Лепомир Ивковић
     Бранислав Нушић – Бошко Пулетић
     Жанка Стокић – Весна Станковић
     Љубинка Бобић – Соња Кнежевић
     Јаворка Димитријевић– Тијана Вишковић

     Цена представе 600,оо динараСРЕДА 25. ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
Дом културе Ивањица
Представа “ФРЕНКИ И ЏОНИ”

Улоге: Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић

            РЕЧ ДРАМАТУРГА

      Све је у том комаду питање лјубави, и то вришти из његовог сваког реда. Најважније је ипак да лјубав није она блјутава и паушална романтична комедија коју су нам пре много година продали као визију реалности. Не, далеко је од тога. Љубав у овом комаду је превазилажење страха. Зато што је овај свет, нажалост, препун престрашених лјуди. Чега се ти лјуди боје? Највећи је страх – од живота. Још већи – од смрти. Негде ту, страх од усамлјености. Негде тамо, страх од старења. Од пропуштених шанси. Од наде која никако да дође. Од оставлјања.СРЕДА 27.септембар у 20:00 h
“ВОТКА И ШАМПАЊАЦ”
      О представи:

     „У старој пропалој викендици на периферији града двије сестре, Ваља и Нађа живе своју 'руску смрт', заробљене између прошлости саткане од разочарања и магловите будућности којој једва да се надају. Са обје стране разрушених врата њихове куће вреба застрашујућа свакодневица. У њиховој кући се, сплетом околности, буди Алексеј и појављује се пламичак наде да ће заустављени животи кренути напријед. Ауторка драме успијева да исклеше хумор из најтрагичнијих околности и преведе суморну свакодневицу у раван апсурда‟,

Представа, у којој играју :

     Милица Михајловић, Исидора Минић и Небојша Илић биће изведена у великој дворани Дома културе “Ивањица”.     Представа је рађена у копродукцији Атељеа 212 и Театра Вук.

Установа дом културе "Ивањица"


17. мај у 20 часова – позоришна предства
„БАЛОН“ – ВУК ТЕАТАР -Београд
      О представи:

      "Балон" – трагикомедија илити представа за једну жену.
      Ако би представу требало да опишемо у једној реченици, она би гласила: "Стварамо илузију рушећи је и рушимо илузију стварајући је!"
      Представа почиње јутром и свакодневним чаркама између глумца и његове млађе трудне жене глумице. Долази им на врата нови комшија и прекида их с молбом да глумац помогне његовој депресивној жени јер је она његова велика обожаватељка па се нада да би могао да је разведри бар мало. Невољно, глумац одлази код ње али ипак почиње да јој импровизује делове из улога као и да презентује причу из свог живота која је прилично ишчашена. Испостави се да је тај глумчев перформанс врло интересантан жени, која све време држи надувани балон...

Играју:

     СИНИША УБОВИЋ, МОНИКА РОМИЋ, МИЉАН ПРЉЕТА И ВАСИЛИЈА КОЗИЋУстанова дом културе "Ивањица"


ДОМ КУЛТУРЕ "ИВАЊИЦА"
Четвртак 18. мај у 17:оо часова
ДЕЧИЈИ БАЛЕТСКИ МЈУЗИКЛ
“ЧАРОБНА КУЋА”

      Представе трупе UNA SAGA SERBICA садрже пуно акробација, балетске игра, фолклорне игре, глуме и модерне игре. Такође не постоји језицка баријера из разлога што се у представама користи игра и глума као нацин комуникације. Играчи у представама су професионални Балетски играци са дугогодисњим искуством. Позористе је имало висе од 8000 наступа по предшколским установама, школама, домовима културе, позориштима…

       Представа урађена по мотивима балета “ Копелија “. Док смотани Царобњак покушава да укроти свој магицни штап наилази на девојку у коју се заљубљује. Покушавајуци да је задиви слуцајно је претвара у лутку и покусава да нађе нацин како да је оживи. Закљуцава врата својим магицним штапом и креце, одлази не схватајуци да му је испао штап. Принц и Принцеза проналазе магицни штап и улазе у куцу, јер не могу одолети да виде шта се унутра налази. Наша два јунака схватице да је куца пуна царолије. Видећете разноврсне игре из балета, фолклора, хип-хоп-а и савремене игре, И пуно акробација, специјалних ефеката…       Играју:

      Драгица Драца, Натаса Ненадић, Марко Мрвосевић, Малина Максић.ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
27. април у 20 часова – позоришна предства
"Љубав на сеоски начин"
      Булеварска комедија „Љубав на сеоски начин“ је прича о Илији који сазнаје да га жена Слободанка вара са локалним ветеринаром Миладином. Одлучује да нађе љубавницу како би је направио љубоморном, а у томе му помаже медицинска сестра Јелисавета. Међутим, заплет почиње када се умеша и комшиница Брана која признаје да је већ била у краткој вези са Илијом, али и са ветеринаром! Када за све то сазна и Бранин муж Милоје, долази до невероватног обрта!

      Писац: Раде Вукотић, Режија: Раде Вукотић

      Играју:

      Бранко Јанковић, Наташа Јанковић, Миљан Прљета, Мира Ђурђевић, Даница Тодоровић, Немања Јаничи


Дечија представа "МАЧАК У ЧИЗМАМА"
у Дому културе у Ивањици,
у петак 28. априла у 17 часова.
Цена карте. 250 динара.
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
29. март у 20 часова – позоришна предства
“СЛУЧАЈ НЕВИНЕ УДОВИЦЕ“
      Случај је тако хтео да она остане невина после венчања. Не само невина, него и без мужа!
      Ту се врзмају неки сумњиви типови који се не занимају за њу, већ за њен новац. Ах, тај новац, тај командант похлепе! Тада њена лукавост долази до изражаја. Новац се и њој допада, али како изгубити невиност, јер жене преко тридесет година не смеју бити невине.
      Писац ове комедије је Милош Николић који после славних „Ковача“ кује вратоломну комедију са пуно заплета и неочекиваних догађаја који изазивају смех код публике.
      Играју: Миленко Павлов, Ивана Аџић и Иван ИвановУТОРАК 28. ФЕБРУАР У 20:00h
Монодрама – кабаре “ЦАБАрес – ЦАБАреи “
Зијаха Соколовића

      Зијах А. Соколовић говори и игра све могуће, мајсторском мимиком и потпуним владањем гласом води гледатеље од неукротивог смеха до ледене ужасности, поиграва се осећајима и мишљењем публике до ивице издржљивости, док играјући преплиће две велике, за сваког значајне теме, љубав и смрт.

       Његове мимичне, телесне и говорне варијације и мимикријске враголије на тему институције, као што су држава и брак, смешно карикирање морала, међусобних брачних односа, политичке баналности, свакодневних небулоза и опомињање на њих, да људи жииве данас а не сутра – све је то од самог почетка изазивало салве смеха, вишекратне спонтане аплаузе, проницање у суштину идеја и на крају искрене и сасвим заслужене овације очаране публике, која је после два сата непрекидног програма размишљала како је могуће тако дуго одржати толику глумачку концентрацију и кондицију…

      Представа ће се одиграти у Плавој Сали Дома културе.Понедељак 20.фебруар у 20 часова
Плава сала Дома културе Ивањица
Комедија “ШТА ЋЕМО САД”      Љубавна комедија у којој се сва радња одиграва у затвореном простору, односно позоришту. Иван Ђорђевић глуми познатог београдског глумца који долази у провинцију да одигра представу и тада се посвећије локалној глумици аматерки која је потајно заљубљена у њега. Лик који глуми Софија Јуричан представља младу, мудру, креативну и сасвим анонимну глумицу. Представа се наставља тако што она закључава позориште и њих двоје остају сами на сцени. Радња обилује комичним ситуацијама које на крају резултирају тиме да познати глумац и непозната глумица имају више сличности него што је то деловало пре сусрета.

      Играју: Софија Јуричан и Иван Ђорђевић - Џуди

      Цена карте: 500 динараУторак 31. јануар у 20:00 h
Плава сала дома културе “Ивањица”
Кабаре “ЉУБАВНИ ВРЕМЕПЛОВ”      Кабаретска представа "Љубавни времеплов " о чувеним љубавима српских великана, писаца, научника, владара, музичара и глумаца у казивању глумица Весне Станковић и Милице Јанкетић, која приче прати музичким сонговима на клавиру. Свака прича има своју песму, песму управо из тог периода, тако да је ово и музички времеплов, јер се неке песме готово нигде више не могу чути. Све песме се изводе уживо, уз пратњу клавира и гитаре.
      Реч је о позоришном комаду који се заснива на историјским чињеницама, а свака прича праћена је музиком из тог времена. "Љубавни времеплов", чини 11 прича из два века, од 1800. до 2000. године.
      "Прича почиње љубављу Чучук Стане и Хајдук Вељка, па преко Кнез Михаила, па онда иде преко Алексе Шантића, Лазе Костића, Ђуре Јакшића, Десанке Максимовић, Милутина Миланковића и све до Драгана Николића и Милене Дравић”.
      Драматизација и режија: Весна Станковић
      Цена карте: 500 динараУТОРАК 13. ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
Плава сала Дома културе Ивањица
Позоришна представа „БРАК од А до Ш“      Прича о љубави и односу мушкарца и жене!

      О упознавању, романси, браку, деци, новим везама... Спакован у облику вињета повезаних централном темом љубави и односа мушкарца и жене у којима говори о упознавању, романси, браку, деци, љубавницима, новим везама.

      Сцене су независне од других, али осмишљене тако да представљају дешавања током целог живота. Познати светски хитови у извођењу глумаца само употпуњавају целу причу.
,br>        Улоге тумаче Маја Брукнер и Никола Ивачков. Адаптација и режија Радета Вукотић.

      Цена карте: 500 динара.10. НОВЕМБАР У 20:00 h - ПЛАВА САЛА
ПОЗОРИШНА ПЕДСТАВА „БАЈБОК“      Представа “Бајбок” настала је по мотивима драмског текста “Емигранти” Славомира Мрожека. Трагикомична прича је смештена у Шведску. Две жене са наших простора у изнајмљеном стану, славе Нову годину.
      Оне се разликују по свему осим по пореклу. Једна је типичан пример гастарбајтерке, која је отишла у туђину да би зарадила за живот у домовини. Гладује и штеди на свему и свачему, јер има само један циљ - да направи у свом селу четвороспратницу са базенчићем, па да сви пукну од муке. Крије крваво зарађени новац и не стиди се да безобразно позајмљује цигаре, кафу, храну…       Заробљене, не само због карантина, већ и због својих погрешних уверења и фантазије о бољој будућности, садашњост пролази мимо њих. Њихова коегзистенција за време короне би можда била тужна да се ту није нашла флаша скупоценог страног пића…

      Играју : Татјана Кецман и Ана Лечић

Дом културе „Ивањица“


ЧЕТВРТАК 13. ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“НОЋ У КУЋИ ГОСПОДИНА КОЛАКА”       Писац Владимир Ђурђевић рекао је о представи:

       Ирфан, Бода и Влада су ме натерали да напишем комад о три лузера.Поново. Петнаест година након мог првог и јединог таквог, а уједно и дебитанског комада.
       „Не играј на Енглезе“ је комад о три антихероја после ког мушкарци плачу, а женама ништа није јасно, “Ноћ у кући господина Колака“ је комад о три антихероја после ког мушкарцима није удобно,а женама све јасно. Мада, нисам желео да појашњавам било шта. Желео сам да питам јер свако позориште, па чак и ово мало, камерно, непретенциозно, шармантно позориште поставља питања – Ђурђевић објашњава.
       Да ли у времену терора лепоте и младости, и триумфа форме над суштином, лажи над истином и права над правдом,у времену секса без љубави и позоришта без писца и глумаца,у времену у ком се ствари дигитализују,рационализују и банализују..да ли у том времену,мушкарац старог кова,аналогни неки тип,може пронаћи смисао? Преведено на језик овог времена:Да ли мушкарци данас имају употребну вредност?

       Глумци: Бода Нинковић, Ирфан Менсур И Влада КеркезСРЕДА 21.СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
КОМЕДИЈА „БОГ МАСАКРА“       “Бог масакра” је комедија ситуације. Два пара се као родитељи сусрећу да би поразговарали о суштински безазленом инциденту који се догодио међу њиховом децом, да би, како разговор одмиче, њихов однос постајао све дубиознији, до потпуног враћања на почетак и тучу, која се сада појављује на видику међу њима. За један део заплета кључан је отац “насилника”, Ален, адвокат у сред скандала са једним од лекова фармацеутске компаније коју заступа. Због тога му телефон нон-стоп звони и људе око њега доводи до лудила. Други део сцене резервисан је за мајку “жртве”, Веронику, која је агилни борац за људска права и достојанство, и управо пише књигу о покољу у Дарфуру…

      Ни Аленова жена Анета, ни Вероникин муж Мишел нису цвећке. Иако као оно што се зове обични и нормални људи испочетка играју другоразредну улогу у спектакуларном окршају незаинтересованог оца и презаинтересоване мајке, и њихови ће се живци истањити, па ће показати своје право домаћинско наличје. Сада већ може бити јасно да је Јасмина Реза пажњу свом драмском делу прибавила бриљантно слажући нивое и слојеве који се протежу од свакодневице до високе политике. Све тече природно и неусиљено, од избора ликова, преко односа међу њима, до ситуације у коју ће запасти. Бити дете, супружник, родитељ, мање или више успешан члан друштва, средити стан или кућу, није исто што и средити живот, читав свет.ЧЕТВРТАК 15. СЕПТЕМБАР У 17:00h
ДОМ КУЛТУРЕ „ИВАЊИЦА“
Дечија представа „ПЧЕЛИЦА МАЈА“       Представа је урађена по мотивима анимиране серије, а текст потписује Јелена Ковач Кркић.Музику је компоновао Зоран Несторовић, а костиме је осмислила Мирјана Петровић.
       Паво често упада у невоље, али његова најбоља другарица је увек ту да му помогне и избави га из невоље. Они се често смеју и шале, али шала понекад зна и да увреди. Паво је увредио Мају и тражи начин да јој се извини и поврати њено поверење и дубоку пријатељску љубав.
       Уз свесрдну помоћ заједничких пријатељица – госпођице Касандре и бубе Лилике (најбоља плесачица на ливади) – успева да се помири са Мајом и они схватају да је пријатељство једна од најдрагоценијих ствари у животу.
       У овој поучној и забавној представи играју: Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић и Андрија Ковач.Среда 8 . јун у 20:00 часова
Дом културе Ивањица
“ Доктор буздован" комедија за целу породицу      Најпре као роман, а само неколико месеци касније, ликови су угледали светлост дана и „оживели“ на даскама које живот значе најпре у Обреновачком а онда и у позориштима широм Србије.
      Радња је лоцирана у психијатријској ординацији др Буздована, који је иначе психотерапеут. У чекаоници је свакодневно огромна гужва, али ту успешно ред заводи атрактивна медицинска сестра Мелита.Дијагнозе које чувени др даје су крајње чудне, али заступљење код већине пацијената, варирају од пеналне до реактивне психозе, а неко се „провуче“ и као шизофрен. Главна улога односно чувеног др Бузодована игра Саша Јоксимовић, док је Пеђа Дамњановић мајстор Рајко, који поправља искључиво ролетне, поштен и скроман, а након доласка у ординацију, остаје затечен понашањем др. Глумици Јовани Јеловац Цавнић поверена је улога атрактивне пацијенткиње Елеоноре Драгишић.
       ''Доктор Буздован'' представа је настала по истоименом роману Ивана Јегоровића, а у режији Семира Гицића.Уторак 24. Мај у 20:00 часова
“ Жена мог мужа" урнебесна брачна комедија      Савршен брак са две жене у исто време на релацији Београд - Тиват. Али, докле?!
      Брачни троугао, прича о превари на очиглед друштва, слатко горке муке живота две жене и једног стјуарта који је у регуларном браку са обе и који је спреман да воли и живи вишеструки живот!
      Да ли ће бити прихваћен од стране друштва, женске популације или осуђен? Одговор потражите ускоро током ове урнебесне комедије!
      Текст за ову представу је рађен по истинитом догађају у ком жена након девет година брака сазнаје да њен муж има још једну жену са којом је у браку пуних 14 година. Њих две се срећу, припремају заједничком мужу дочек и ... претпостављате шта следи!

      Текст: Саша Пантић

      Играју: Јелица Ковачевић, Драгана Суџук, Александар Лазић

      Режија: Александар ЛазићСРЕДА 18. МАЈ У 18:00 ЧАСОВА
Велика дворана Дома културе “Ивањица”
ХИТ ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА - “МАЛО КРАЉЕВСТВО”      Мало краљевство је пуно живота,радости и боја.У њему живе Бен, принцеза Холи и дадиља Шљивка.
      Бен и Холи су најбољи другари и увек су расположени за игру и забаву. Дадиља Шљивка их кроз шалу учи разним вилинским и обичајима патуљака. Понекад употреби чаролију али то не буде сваки пут забавно. Овога пута је захваљујући чаролији завршила у кавезу вештице Верице.Бен и Холи покушавају уз помоћ разних трикова, вештина,вилинског плеса и музике патуљака да одобровоље вештицу Верицу и да ослободе дадиљу Шљивку. На крају у томе успевају али уз много потешкоћа.
      Представа је едукативног типа. Садржи пет сонгова са кореографијом. Намењена је деци од две до десет година.       Покретна сценографија омогућава извођење представе у сваком простору.

      ИГРАЈУ:

      Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић, Владимир Пауновић,
      МУЗИКУ КОМПОНОВАО: Зоран Несторовић
      КОСТИМ: Љиљана Николић
      СЦЕНОГРАФИЈА: Марија Софијанић


У уторак 19.априла у 17 часова,
у Дому културе у Ивањици,
дечја представа "Ускршња бајка"
Представа “ВЕСЕЛО ДЕВОЈАЧКО ВЕЧЕ”
Дом културе Ивањица,
уторак 19. април у 20 часоваСРЕДА 23. ФЕБРУАР У 20:00 h
Позоришна монодрама ”МИЛУНКА”


Представа је проглашена за најбољу на Међународном фестивалу у Земуну
Награда "Златни витез" на Међународном фестивалу у Москви     Представа је исповест хероине српских ослободилачких ратова Милунке Савић у интерпретацији глумице Југословенског драмског позоришта Весне Станковић. Лична исповест у првом лицу жене ратника о животу и смрти, рату, Србији и њеној историји, из угла жене борца која је добила многа и највиша одликовања (Орден за храброст, Карађорђеву звезду са мачевима, медаљу Милош Обилић, једина жена у свету одликована Француским Ратним крстом са палмом, два ордена Легије части...)
     Прича почиње од њених девојачких дана, које проводи у копаоничком селу Копривници, са две сестре, родитељима и болешљивим братом. Целог живота има изразиту потребу да заштити слабе и угрожене, стога у Први балкански рат одлази уместо брата, преобучена у мушкарца, под именом Милун Савић. Неустрашива у свакој борби, највише позната као бомбаш, бива рањавана и њена тајна се открива. Војска стаје уз њу и иако је у супротностима са војним правилима, задржавају је у јединици. Бива рањавана чак девет пута, у седам година ратовања, добија чак дванаест медаља, а после демобилизације рађа девојчицу, усваја још три ћерке и више од тридесеторо деце храни, подиже, школује... Високо цењена од стране француских војних великаша Франша Д'Переа, Шарла де Гола и Вицеадмирала Гепрата, у Србији завршава као чистачица у банци, а ноћу шије војне униформе и подиже десетину и десетину деце из копаоничких села.
     Сама за себе би рекла да је ово исповест о животу од прве пушке, до прве метле…


      Цена карте: 500 динара.У уторак 28. децембра у 17 часова,

Дом културе у Ивањици,

дечија хит представа,

"МИКИ МАУС И НОВОГОДИШЊИ ХАОС"!

Биће подељено 10 поклон пакетића.УТОРАК 7. ДЕЦЕМБАРА у 20:00 часова
СТЕНД-АП комедија комичара Велизара Касалице
“ЕДА ЛИ ИЂЕ ИКО”      Представа која ће Вас врхунски насмејати је мешавина стенд-ап комедије и делова “Контра-аудиције” познатог комичара из Никшића Велизара Веје Касалице. Како сам комичар каже предства ће сваком поклонити по нешто јер ће у њој бити од свега по мало. Имаћете задовољство да је посматрате уз пуно смеха које нам је заиста неопходно у овом времену!
      “Уживање је загарантовано а у случају супротног враћам новац…ако га пре тога не потрошим” најављује овај познати комичар из Никшића који је својим бројним наступима засмејавао публику широм региона.
      Проверите зашто ћете хтети да представа нема краја и да се понови што пре!Четвртак 18.новембар у 20:00 часова
Дом културе Ивањица
МОНОДРАМА Александра Димитријевића из Ивањице
“Чу ја љубоморан”      Представа урађена по мотивима истоимене монодраме Миодрага Караџића, писца и креатора комедија ,, Ђекна још није умрла а каће не знамо” ,,Волим и ја неранџе но трпим” ,,Горчило” ,, Прва брачна ноћ” ће нас изместити из свакодневнице у село у планинама Црне горе 70-их година прошлог века . На комичан начин расветљује све емоционалне страхове, чежње и жудње обичног човека. Представа ће нам кроз трагикомичне ситуације показати какав је живот у малој и затвореној заједници и како сачувати свој мир а и жену у таквим околностима.

      У шаљивом и комичном тону играјући десетак различитих улога, Александар Димитријевић ће отворити врата једног села и на сатиричан начин показати све добре и лоше стране заједничког живота у малој средини. У првом плану у представи је однос људи у малој заједници према нашем главном јунаку, његовој интими и његовом дому, као и однос главног јунака према потенцијалним претњама, људима и околностима које прете да му наруше миран и породичан живот.СРЕДА 3.НОВЕМБАР У 20:00 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
„ЗВЕЗДАНИ КАБАРЕ“ЧЕТВРТАК 14. ОКТОБАР У 17:00 h
Позоришна представа "Весели Морнари"
Велика дворана Дома културе “Ивањица”      Извођење представе траје 45 минута.
Текст и режија: Татјана Миланов и Никола Марковић
Музика: Константин Ацевски
Костим и маске: Јадранка Нана, Зоран Стојановић
Сценографија: Татјана Миланов и Тања Жипорођа
Играју: Татјана Миланов, Никола Марковић, Јован Љубеновић

      Ана и Филип играју се у дворишту. Другари их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена полази у шетњу. Ођедном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај, Змајко, затворио у боци да би га забављали и засмејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Змајка. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Змајком који им помаже да изађу из боце.
      Кроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости. Ова представа намењена је најмлађој публици узраста до 10 година, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са 7 ликова, уз оригиналне сонгове и музику. Представа је интерактивна, едукативна и забавна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, морнар Мрша и морнар Трша, Троглави змај, Змајко и Лептирко.СРЕДА 13. ОКТОБАР У 20:00 h
Позоришна представа “SEX BOMB” - Позоришта “Славија”
Велика дворана Дома културе “Ивањица”      Једна од најпопуларнијих представа 2019. године “СЕX БОМБ” у новом руху и са новим глумцима. Представа која ће вас насмејати до суза у којој два пријатеља наговарају своје супруге да пристану на промену партнера.
      Када уз велику муку то и успеју настаје права ноћна мора за њих двојицу јер супруге узимају ствар у своје руке.
      Први пут заједно на сцени Марија Вељковић, позната водитељка најпопуларнијег домаћег квиза СЛАГАЛИЦА. и Бојана Грабовац (популарна Маријана из серије “Игре судбине").Играју још и Никола Ивачков и глумац и рок звезда Ðорђе Давид.
      Адаптацију текста и режију потписује Раде Вукотић.ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
Среда 9.јун у 18 часова
ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ “СВЕТЛУЦАВА И СЈАЈНА”      Из Аладинове чаробне лампе излази дух Немирко и испуњава три жеље, а из Леине чаробне лампе излазе – Светлуцава и Сјајна, и остварују три жеље. Овога пута, одлучиле су да усреће дечака Зега који има три необичне али симпатичне жеље. Зег покушава, на разне начине, да освоји срце девојчице Јулијане, а Светлуцава и Сјајна му на врло забаван и специфичан начин помажу у томе. Њих две су духовите и забавне, а што је најважније - увек пронађу решење за све дечије проблеме!

      ИГРАЈУ: Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић, Андрија КовачДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
Среда 9.јун у 20 часова
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “МОЈА ЖЕНА СЕ ЗОВЕ ЗЛАТКО”       Шта ће бити последица тога што Станислав Хаџи Булић вара своју сталожену и мало хладнокрвну жену Марију са младом и страственом Ђурђином. Па онда Ђурђина одлучи да јој је доста свега и да ће све рећи Станислављевој жени Марији, али не успева јер Станислав успе да наговори Златка Зечевића, волонтера из Помози пријатељу, да му глуми жену. Али Ђурђина позива свога мужа Недељка, који прети да ће да убије Станислава, али Станислав није више Станислав, већ Сташа, сестра своје жене Златка који му у ствари уопште није жена јер му је жена Марија, а Златко је волонтер у Помози пријатељу који обожава Радоша Бајића, и који је одувек желео бити глумац.      Саша Пантић је по мотивима дела Рафи Шарта МОЈА ЖЕНА СЕ ЗОВЕ МАУРИС, обрадио и режирао овај врхунски водвиљ који од 1997 када је први пут изведен одигран у 40 земаља. Овај добро скројени комад који објашњава брачне згоде и незгоде, који се базира на брзим променама ситуација и где глумци напросто утрчавају и истрчавају са сцене или је прекидају плесним радњама, кореографа Станковић Небојше- Трше, првака балета Народног позоришта. Музику је одабрао Нинослав Адемовић а костиме Маја Станковић.      Играју: Саша Пантић, Ђорђе Јовичић, Јелена Кркић, Андрија Ковач, Никола Петровић, Ђурђа Павловић.Уторак 18. мај у 18 часова
Дом културе Ивањица
представа за децу
Астерикс и Обеликс      Ова музичка комедија намењена је најмлађој публици узраста од 3. до 12.године, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са седам ликова које тумаче четворо младих и афирмисаних глумаца уз оригиналне сонгове и музику.
      Направљена је занимљива, едукативна, забавна и шаролика представа, која је настала по мотивима стрипа „Астерикс“. Поред основних ликова из стрипа у представи се уместо Цезара појављује „страшна и грозна али лепа “Цезарица Јулијана Мргудић која је одлучила да забрани деци да се играју и да све играчке овог света припадају само њој и да ником ништа неће да да. Наравно да јој смета мало Галско село, па одлучује да натера врача да јој ода тајну чаробног напитка да би постала најјача на свету и да све буде њено и само њено. После низа комичних сцена Јулијана се заљубљује,мења своје презиме из Мргудић у Добрић и сазнаје да лепота није најважнија и да није срамота кад неко нешто незна већ да је срамота кад неко неће да учи. Њено извођење траје 50 минута и може се играти у различитим просторима: обдаништима , школама, на отвореним просторима, као и на позоришној сцени.
      Улазнице су у продаји, број места ограничен због поштовања епидемиолошких мера. Молимо да на време обезбедите Вашу улазницу. Цена улазнице 200 динара.Четвртак 20. мај у 20 часова
Дом културе Ивањица
представа "Источни анђео"      Текст: Љиљана Лашић.
      Режија: Драгослав Илић.
      Сценографија: Владислав Лашић.
      Играју: Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић, Стеван Пиале.

      Пропала оперска дива, коју су син и снаја истерали из куће, живи у парку, где среће младог радника градске чистоће (Рома). Наравно, ту је и Анђео чувар, чија је амбиција да одлепрша на запад, јер му је доста Балкана.
      Како живот може да споји два различита света, колико мало пажње и љубави треба да будемо срећни и остваримо свој сан. Духовита, а опет озбиљна прича о нама, нашим тежњама, животима и проблемима, уз песму Љиљане Стјепановић, обећава добар провод и уживање у представи.
На Фестивалу комедије у Бијељини 2018. године, проглашена за најбољу представу по мишљењу публике и жирија.Четвртак 25. март у 19:30 часова
Динамична комедија у којој играју
Мина Лазаревић и Срђан Ивановић       Ја(о) мени, је уобичајени вапај сваког појединца када се сретне са администрацијом на овим просторима, па тако и извесног Благоја Панајотовића (Срђан Ивановић), кога позивају у регрутни центар где га дочекује лекар-психијатар по чину капетан Људмила Крга (Мина Лазаревић) и ту креће низ перипетија и урнебесних ситуација да се докаже да ли је гдин. Панајотовић способан или доживотно неспособан… Њима је за ово требало око 75 минута, а колико ћа дуго вас држати овај утисак видећемо…
       Програм се организује поштујући све прописане и предвиђене мере заштите због присуства вируса Цовид-19. Обавезно је ношење маски у свим затвореним просторима и држање физичке дистанце.