logo

Позоришни програм


Позоришна представа
Јован Дучић „ПОСЛЕДЊА ПЕСМА“
Среда, 27.март у 20 часова
Велика сала Дома културе


      Представа ”Последња песма” рађена по тексту Аните Панић, а у режији и адаптацији Марка Мисираче, говори о последњим данима већ остарелог Дучића. Радња представе смештена је у период између 1941 и 1943 године када Дучић сутон свог живота дочекује у Сједињеним Америчким Државама. У представи играју Небојша Kундачина, Милан Зарић и Маја Kулунџија Зорое. Радња представе дешава се пред Дучићеву смрт, када млади Јован, послат од стране Дучићевог рођака, како би му помогао и био ”при руци”, у разговору са песником евоцира песничке успомене дајући живот Јована Дучића из другачијег угла. Песник је сада на измаку снаге, али и даље пун страсти и љубави, поетски надахнут а истовремено и резигниран ситуацијом у отаџбини. Посебно је емотиван део у којем се отвара тестамент као и читање Шантићевих писама од стране Дучићевог младог помоћника који је име добио баш по песнику Дучићу, док песник емотивно реагујући на речи великог пријатеља Алексе, преноси буру емоција коју заокружује тешким, мушким сузама. Јако занимљив део је готово сами крај представе када песник саопштава младом Јовану да је отаџбина у лошој ситуацији и да јој треба помоћи. Песник, иако у старости, пред крај свог живота, не губи ојећај за отаџбину и тежак положај народа у тим туробним, тешким годинама.

Цена карте: 400 динара. Карте су у продаји.

УТОРАК 26. ФЕБРУАР У 20 ЧАСОВА
МЈУЗИКЛ
„КАО ДА САМ ТЕ САЊАО“
Мала дворана Дома културе Ивањица
-ПОЕЗИЈА, МУЗИКА, ГЛУМА-


     Ова представа је замишљена као вече поезије и музике, у којем ће протагонисти Владан Савић и Kристина Савић, говорити најлепше стихове српских и светских песника, као и уживо певати најлепше компоновану поезију, уз клавирску пратњу маестра Уроша Ранковића.
     У представи „Kао да сам те сањао”, биће извођени стихови Божидара Тимотијевића, Душка Трифуновића, Арсена Дедића, Матије Бећковића, Вите Николића, Десанке Максимовић, Јована Јовановића Змаја, Ђорђа Балашевића, Жака Превера, Kонстантина Симонова и других…
     Цена карте: 400 динара.

Погледајте мјузикл „КАО ДА САМ ТЕ САЊАО“!

СРЕДА 23.ЈАНУАР У 20 ЧАСОВА
КОМЕДИЈА „КИШОБРАН ЗА ДВОЈЕ“
МАЛА ДВОРАНА ДОМА КУЛТУРЕ


      Представу је по тексту Александра Аце Поповића режирала Нада Мацанковић.
      Играју: Миљан Прљета и Нада Мацанковић.
      Радња комада смештена је уз једну од београдских пијаца где се сусрећу две романтичне староградске душе, један трговац срећом или шибицар и једна продавачица старих ствари. Љубав се родила на први поглед, али треба храбрости да би се и остварила. Свет пијаце у сумрак преплиће се са светом Холивуда и америчких филмова, у њиховим сновиђењима, стварајући атмосферу романтике.
      У овој романтичној комедији, препуној животних ситуација, двоје глумаца нас уводе у чудесни свет Ациних пијачних људи, њихових проблема, сукоба, њиховог неодољивог начина говора и чежње за бољим животом, стварајући слику једног Београда, ког више нема.
      Цена карте је 400 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на телефон: 032-661-087.

Погледајте романтичну комедију „КИШОБРАН ЗА ДВОЈЕ“!

СРЕДА 26.ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
МОНОДРАМА – КОМЕДИЈА
„УЛИЦА ЦРВЕНИХ ВЕЊЕРА“
Плава сала Дома културе

      У среду 26.децембра са почетком у 20 часова, у Плавој сали Дома културе, глумица Марија Масал извешће монодраму „Улица црвених вењера“, рађену по тексту Љиљане Браловић, у режији Јована Љубеновића.
      Представа говори о једној жени са села којој је отац завршио на голом отоку и наравно она је остала сама са мајком и сестром, и онда једноставно иде прича о њеном животу у тој малој средини, о неком виду малограђанштине.
      Ово је првенствено комедија у којој ће се свака жена пронаћи на један или други начин, да ли је то однос између свекрве и снаје који је данас јако актуелан или однос између мужа и жене.
      Цена карте је 300 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на број телефона: 032-661-087.


Уторак 27.новембар у 20 часова
Урнебесна комедија
„ЗАШТО И КАКО УБИТИ МУЖА“
Мала дворана Дома културе

       Подстакнут бурним реакцијама нежнијег пола, чак и оптужбама за мушки шовинизам, писац Антонио Амури, написао је нови приручник „Зашто и како убити мужа“, намењен супругама које су успеле да преживе излазак претходног приручника „Како и зашто убити супругу“. У новом приручнику жене ће успети да дефинишу који је тип супруга на ког су осуђене, са подробним објашњењем њиховог понашања и маштовитим препорукама за њихово уклањање. Ту ће се наћи различити типови мужева, од кућног мајстора, хипохондра, сексуалних манијака, размажених кретена. Употребљиваног мужа треба савесно уклонити зато што је супруг увек врло тражена роба. Увек постоји категорија незбринутих, романтичних и жељних жена које су спремне да разведеног мужа узму као новог. Жене би треабало да буду солидарне, да на тржиште не пуштају артикле са којих је скинута регистарска таблица...       Текст и режија: Раде Вукотић
Глумци: Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамњановић

Улазнице коштају 400 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на број телефона: 032-661-087.

Погледајте представу „Зашто и како убити мужа“!

УТОРАК 23. ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
КАБАРЕ ГОРАНА СУЛТАНОВИЋА СА ГОСТИМА
„ЈА ПЕВАМ СВОЈ БЛУЗ“

      Кабаретска представа Горана Султановића „Ја певам свој блуз“ биће изведена у уторак 23. октобра са почетком у 20 часова у великој сали Дома културе.
      Уз бравуре и анегдоте овог барда глумишта, публика ће имати прилику да ужива у љубавним стиховима Мирослава Мике Антића, Лазе Костића, Јована Дучића и Милана Ракића, као и у јединственој интерпретацији Балашевићевих стихова.
      Учествују: Горан Султановић, Душан Дуда Безуха (гитара) и Бранислав Зарин (клавијатуре).
      Цена улазнице: 400 динара.

Добродошли!

ЧЕТВРТАК 27. СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
ТРАГИКОМЕДИЈА „НОЋ БОГОВА“


      Живот са хировитим, апсолутистичким владаром пун је страхова, стрепњи и минских поља за интелектуалце који држе до части и поштења, ма колико да су са владаром блиски, а пун је и прилика за погубни утицај разних дворских луда, које су заправо врло прорачунате. То је, чини се, централна порука изврсног комада "Ноћ богова" драмског писца Мире Гаврана .


     Назив комада је ироничан: Краљ Луј XIV, познатији као Сунце (Ћетковић) опија се, док Француска спава, у друштву своја – како он прокламује – једина два пријатеља: славног писца комедија Молијера (Илић) и дворске луде (Луткић). А зашто их он сматра за пријатеље? Зато што му у тим пијаним ноћима кажу у лице ствари које нико у Француској не сме. Краљ је у Француској бог, а богови би, чини се, морали бити и људи који имају право да му се обраћају као да није бог. Заплет и расплет пуни су неочекиваних а опет логичних обрта.

Карте су у продаји.

Добродошли!

Позоришна представа, траги – комедија „ПРАХ“
Четвртак 17.мај у 20 часова
Велика сала Дома културе


     Представа "Прах", заједнички пројекат, Народног позоришта Београд и Шабачког позоришта, биће изведена 17.маја на великој сцени Дома културе у Ивањици са почетком у 20 часова. Дуодраму Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих мађарских савремених писаца, режирао је Вељко Мићуновић, који потписује адаптацију текста и избор музике. У представи играју Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић.
     У овој причи двоје људи, брачни пар, на рубу егзистенције, добија два милиона евра на лотоу. Нема тог човека у овој земљи који бар једном о томе није маштао. Величина ове трагикомедије јесте баш у тој једноставности - сматра редитељ Мићуновић. Биће и смеха, али и суза, цела палета емоција од еуфорије и узбуђења, преко страха и параноје, па до очаја .

                 Реч редитеља

     „Он једног поподнева дође кући раније с посла, а она тек долази с пијаце да спреми кромпир за ручак. Ништа од ручка, остаће гладни. Нешто страшно важно се догодило и то мора да јој саопшти. Али како да јој саопшти шта је срећа? Је ли срећа сигурност? Је ли новац срећа? Је ли срећа благостање? Kако да је завредимо, како да објаснимо да смо је заслужили? Је ли срећа нешто чему само можемо да тежимо? Откуд та људска вера у лутријску срећку? Питање је, заправо, има ли краја друштвеној транзицији или ће се људи делити на оне који се кладе на срећу и оне који су срећни профитери. Постаје ли нам смешно свако моралисање на тему новца? Kо још верује да сиромашни могу бити срећни?“

Карте су у продаји. Цена карте: 500 динара!

Позоришна представа „УПОЗНАЈ РОДИТЕЉЕ“
Четвртак 29. март у 20 часова
Дом културе – Плава сала
Улазница: 400 динара

У представи, коју је режирала Теа Пухарић, играју: Марија Каровић и Ђорђе Симић.
Драматург: Горана Баланчевић


Синопсис:

     Будући младожења, медицински брат, Љубомир и његова изабраница,ексцентрична уметница Теодора пролазе кроз низ припрема како би што безболније упознали њихове родитеље, по могућности, пре свадбе. Али како представити и спојити снобовски настројене Чекиће и хиперопуштене Мрквиће? Хоће ли на свадби бити печење или веганска закуска? Гудачки квартет или трубачи? Кључ за решавање свих тих проблема је у руци нашег чувеног рокенрол психотерапеута чија роле плаy метода спаја обе породице у најконтраверзнијим ситуацијама које ће Вас натерати да се зацените од смеха. И не брините - све што може поћи наопако, поћи ће и горе него што можете да замислите.

Реч редитеља:

     Ова, готово ситкомовска, комедија ситуације говори о моменту који је мучан за све младе парове - како упознати родитеље партнера, партнера са својим родитељима, а потом савладати хорор тренутка упознавања родитеља међусобно. Главни јунаци ове представе се суочавају са тим проблемом на све популарнији начин, обраћајући се психотерапеуту, у нади да ће он решити све њихове проблеме својом психодрамском методом. Марија Каровић и Лазар Дубовац, у улогама Љубомира и Теодоре, а под палицом шармантног Момчила Бајагића Бајаге у улози психотерапеута, вешто смењују низ улога, играјући и своје родитеље како би приказали највеће страхове приликом спајања неспојивог - две породице из сасвим различитих средина. ‘Упознај родитеље’ је комедија Горане Баланчевић, инспирисана филмском трилогијом ‘Упознај Фокерове’, која тежиште насих интересовања враћа на породицу, а са којом свако може да се поистовети и од срца насмеје нашим јунацима.

Погледајте позоришну представу „Упознај родитеље“!


Позоришна представа
“САМО ДА ТИ КАЖЕМ КОЛИКО ТЕ ВОЛИМ”
Уторак 6. фебруар у 20 часова
Дом културе Ивањица- Плава сала


      Представа „Само да ти кажем колико те волим,“ рађена је по новели познатог италијанског писца Антонија Амура.
      Реч је о сценски уобличеном духовитом промишљању мушко-женских односа из различитих углова.
      Више мушких (стварних и могућих) ликова из нашег времена тумачи Миленко Павлов, а неколико женских јунакиња игра Љиљана Ђурић.
      Драматизацију потписује Душко Анђић, који напомиње да је познати италијански писац у наведеним књигама забележио низ својих размишљања која током брачног заједништва, поготово ако је оно дугачко и досадно, људима падају на памет. “То, кажу психолози, још више учвршћује такве заједнице које се, баш зато, у највећем броју и одржавају у таквом стању све до свог природног, ненасилног нестанка. Његовим запажањима додао сам и нека властита.


      Реч је, дакле, о духовитој сценској причи о свакодневици, о споразумима и неспоразумима, о лепом и ружном, о свему што нас окружује и ономе што сами произведемо у тој исконској заједници мушкарца и жене. Уз ову представу хајде да се од срца насмејемо како јунацима на сцени, тако и себи, не узимајући ништа претерано озбиљно, ни у позоришту, ни код (своје) куће. Таква су времена.“

Цeнa улaзницe: 400 динaрa. Карте су у продаји!


УТОРАК 12. ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ПЛАВА САЛА ДОМ КУЛТУРЕ
ПОЗОРИШНИ ХУМОРИСТИЧКИ КОМАД
„НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“

     Копродукција Шабачког и Требињског позоришта.
     Глумачка елипа: Иван Томашевић, Жељко Милошевић и Анета Томашевић

     Полазећи од претпоставке „Нушић за сва времена“ комедија говори о томе да ли је писац за сва времена или смо ми остали заробљени за сва времена. Ништа нисмо научили...остали смо исти, са истим манама од времена Нушића па све до данас.
     „На почетку комедије Нушића затичемо пред нервним сломом. Данас када се сви декларативно залажу за права свега и свачега...хтели смо да видимо како би се Нушић данас изборио са нарушеним правима својих ликова: Антигона и Савке из Госпође министарке, Мице из Власти, Јеротија из Сумњивог лица, Живке министарке.. И како би они имали повратно дејство на свог писца- Нушића“...
     Нушић, у комедији због свих ових модерних дешавања, тражи помоћ психијатра али се испоставља да је овај луђи од његових ликова...јер је време у коме живимо вероватно луђе од оног у коме је Нушић живео.
     У комедији „НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“ глумачка екипа се поиграва жанровима из Нушићевих комада наводећи публику на смех. Али чим се мало дубље зачепрка могу се открити и поруке и коментари наше данашњице са свим типовима које срећемо код представника институција али и малих, на први поглед, безначајних људи.
     ...БАШ КАО КОД НУШИЋА...

Дођите да се насмејемо и опустимо!

„ ЗАЧАРАНА ШУМА“ – ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА
УТОРАК 26.СЕПТЕМБАР У 11 И 12 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ


     Представа је интерактивна са сталним учешћем деце у истој.

           Тема представе је екологија и очување природе

     У представи наша два јунака, Станко и Јанко, сусрећу се са невидљивим непријатељем који покушава да загади шуму у којој живе. Уз атрактивне костиме, пуно смеха, храбрости и виле Јане, они крећу у борбу против невидљивог и лукавог непријатеља. Да ли ће победити и како ће се ова прича завршити погледајте у представи „Зачарана шума“?


„УДАЈ СЕ МУШКИ“ – КОМЕДИЈА
УТОРАК 26. СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ


     Текст: Дуња Петровић
     Режија: Марија Липковски
     Играју: Снежана Савић, Милош Ђорђевић, Ратко Танкосић,
     Стефан Урош Тешић, Александар Јовановић, Предраг Котур

     Млада добила посао у Дубаију и телефоном јавља младожењи да је потребно организовати свадбу због папира, визе и пресељења. Али, младожења је позајмио новац свом пријатељу који га је уложио у лешнике, уносан бизнис, који тек треба да се реализује кад лешници роде. Како да за десет дана када је млада добила један слободан дан, организовати свадбу без динара буџета а да се испуне сви немогући захтеви младе?

Цена улазнице : 400 динара.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “КРАЉ ЛИР”
Дом културе, субота 17.јун у 20 часова


     Време, „велики прождрљивац“, неумољиво мрви све што затекне испред себе и његови су преображаји увек фокусирани на однос снага између силе и слабости. Посматрано из те перспективе, „Краљ Лир“ јесте трагедија о пролазности, не само једног човека већ читавог једног света. Лир је, бар онако како га је Шекспир написао, човек који се у својим позним годинама суочава са понором.
     Пејзажи око њега нису питомији, људи нису пријатељскији, две од три његове кћери нису деца већ демонске валкире... Међутим, све то уопште не мора да буде тумачено као прича о појединцу који се налази на измаку снага. Довољно је да он буде човек који живи данас, у времену када је евидентно, на нашу жалост, да не напредујемо на цивилизацијском нивоу. Када у најбољем случају – стагнирамо. И та стагнација, или чињеница да избегавамо да се суочимо с њом, ствара прозрачну измаглицу око свих наших видика. На тест се ставља сама снага здравог разума. Смело, чак самоубилачки. Дакле, ако Краљ Лир није човек који броји последње минуте, већ неко ко дрско изазива људску природу одлуком да раздели све што има (не мислећи на последице), онда говоримо о преком моћнику који из осионости и пуке сујете чак и не сања да ће човек у сукобу са силама природе увек изаћи као губитник. Пут до те спознаје је дугачак. И Лир ће га прећи носећи терет спознаје који је сам себи наметнуо. Не треба наравно заборавити да он није једини који до истине долази „тежим путем“. Сличну судбину доживљавају сви ликови који се надају да је правда „спора, али достижна“. Неки желе да по сваку цену остану доследни својим принципима, мислећи да ће на тај начин повратити равнотежу, неки морају да постану „луде“ да би схватили колико су будаласто траћили свој живот, неки морају да ослепе да би прогледали... Нема последње милости али има достојне смрти. И што су они физички немоћнији утолико њихове духовне моћи расту. У часовима последње резигнације, не очекује се никакав спас. „Што су муве за обесне дечаке, то смо ми за богове: убијају нас они из забаве“. Мало опорог хумора. Чисто да све не би изгледало песимистичније него што иначе јесте.

     Аутор: Вилијам Шекспир
     Редитељ: Иван Вуковић

Цена карте: 200 динара. Сав приход од продатих карата иде у хуманитарне сврхе.


Представа „Чаробна долина“
Четвртак 25. мај, 11 и 12 часова
Велика сала Дома културе


     У четвртак 25. маја у 11 и 12 часова , погледајте представу “Чаробна долина”, продукције Театар на Сави.
     Радња се одвија на једном чаробном месту, где се снови остварују, тајне откривају и несебично дарују.
     Мила Вила и њен помоћник Цветко, живе радосно у Чаробној долини и они, са сваким ко се нађе у ту, весело деле своја знања, љубав и радост. И зато “свако ко дође у Чаробну долину добије неки дар, од кога постане бољи, лепши, срећнији”… Међутим, неваљала Цица и принц Злоћко праве читаву пометњу у овом бајковитом месту…
     Ова прича, намењена и деци и одраслима, је прича о љубави, храбрости, доброти и радости.

     Текст и режија : Татјана Миланов
     Играју: Ђурђа Павловић/Татјана Миланов
     Лазар Миљковић/Никола Марковић
     Јадранка Нанић Јовановић


ПОНЕДЕЉАК 8. МАЈ У 13 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ – ВЕЛИКА САЛА
Инклузивна позоришна представа „ШАРЕНА ЈАБУКА“
Улаз бесплатан!


     Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“ из Неготина и деца виших разреда ОШ „Стеван Мокрањац“ из Кобишнице реализатор су пројекта „Ајмо сви на сцену“- позоришна представа „Шарена јабука“рађена по мотивима приче „Јабука“ Драгана Лаковића.
      Циљ пројекта је унапређење права и положаја особа са различитим сметњама у развоју. Уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и у партнерству са наставницима и ученицима ОШ „Стеван Мокрањац“ из Кобишнице припремљена је стимулативно - инклузивна позоришна представа „Шарена јабука“, коју ће имати прилике да погледају и деца у нашем граду.


Добродошли на представу !

“ВИЛИНСКA ЗAВРЗЛAMA”
НAJНOВИJИ MИНИ MJУЗИКЛ ЗA ДEЦУ И ДETИЊAСTE
ЧETВРTAК 27. AПРИЛ У 11 И 12 ЧAСOВA
ВEЛИКA СAЛA ДOMA КУЛTУРE

      Принц Mилoвaн и Принцeзa Aнa су, кao и вeћинa дaнaшњe дeцe, врлo упућeни и зaинтeрeсoвaни зa мoдeрну тeхнoлoгиjу ( игрицe, тeлeфoни, тaблeти..) и кaдa, у jeднoм трeну, oстaну бeз тoгa, пoкушaвajу дa сe зaбaвe aли кoнстaтуjу дa су им свe стaндaрднe игрe – дoсaднe. Пojaвљуje сe Кувaрицa Mицa кoja жeли дa их рaспoлoжи причaњeм причe, aли њeнa Црвeнкaпицa je Жутoкaпицa, бaкa живи у сoлитeру, Вук je бaкин кум, тj. Mицa знa дa прaви кoлaчe и причa рeцeптe aли нe и бajкe. Принц и принцeзa, трaжe дa дoђe њихoвa Дaдиљa Дaдa, мeђутим, Дaдe нeмa. Свe су прeтрaжили aли су нaшли сaмo jeдну њeну пaпучу. Пoмoћу Mицe кувaрицe, oни крeћу нa нeвeрoвaтнo путoвaњe у пoтрaгу зa њoм, путeм мaштe.Нa тoм путу, дoбиjу мaпу oд Вилe Maштojлe, пoмoћу кoje прeлaзe мoрe и кoпнo.
      У свeту мaштe, срeћу Moрнaрa Mику, мaштoвитoг и зaбaвнoг типa, кao и њeгoвoг кoпнeнoг приjaтeљa, oзбиљнoг, Кaпeтaнa Пeру, зaтим стрaшнoг Лaзу Цaрa oлуje, кojи ћe им зaдaвaти “тeшкe” мaтeмaтичкe зaдaткe, Aждajицу Ждeрaвицу, Црвeнкaпицу кoja ћe им испричaти прaву вeрзиjу причe o сeби.
      Дa ли ћe Moрнaр Mикa успeти дa их прeвeзe у пaпирнoм чaмцу прeкo мoрa?
      Дa ли ћe Кaпeтaн Пeрa, уз пoмoћ Aнe и Mилoвaнa, успeти дa сe нaсмeje?
      Дa ли je Aждajицa Ждeрaвицa стрaшнa, кaкo je сви зaмишљajу, или je ипaк нeжнa?
      Дa ли ћe им трeбaти пoмoћ дeцe нa тoм путу?
      Дa ли je цeлу зaврзлaму смислилa Дaдиљa Дaдa, дa би их пoтaклa нa мaштaњe?
      Крoз oву нeвeрoвaтну aвaнтуру бићeтe нoшeни нa крилимa мaштe, музикe, љубaви и дeчиje рaзигрaнoсти свих aктeрa.

      Игрajу:
      Кувaрицa Mицa: Moникa Рoмић
      Вилa Maштojлa: Слaвицa Љуjи
      Принц Mилoвaн: Никoлa Угринoвић
      Принцeзa Aнa: Joвaнa Mлaдeнoвић
      Дaдиљa Дaдa, Moрнaр Mикa, Кaпeтaн Пeрa: Урoш Mилojeвић
      Глaсoви из oффa:
      Лaзa Цaр oлуje
      Aждajицa Ждeрaвицa
      Црвeнкaпицa
      Битбoксeр: Филип Maркoвић
      Teкст: Слaвицa Љуjић и Moникa Рoмић
      Mузикa: Дejaн Пejoвиц – Пeja
      Кoрeoгрaфиja: Слaвицa Љуjић и Moникa Рoмић
      Рeжиja, кoстим и сцeнa: Moникa Рoмић


      Рeч aутoрa:
      Eдукaциja: Прeдстaвa “Вилинскa зaврзлaмa” je нaстaлa кao jeднa мoдeрнa бajкa, сa дeтaљимa кoje дeцa прeпoзнajу из свoг oкружeњa. Упoтрeбили смo мaшту кao глaвну пoкрeтaчку eнeргиjу дeцe, тj. oвoм прeдстaвoм их пoдстичeмo дa и сaми буду крeaтивни и мaштoвити – сaмим тим нeмa сцeнoгрaфиje у прeдстaви. Taкoђe, прeдстaвa je изузeтнo eдукaтивнa. Финим инструмeнтимa, смo сe бaвили мoтивисaњeм дeцe дa упoзнajу сeбe кao и дa прeпoзнajу свoje квaлитeтe и тaлeнтe, бaвили смo сe дeчиjим стрaхoвимa и кaкo дa их прeвaзиђу. Taкoђe, приближaвaмo дeци вaжнoст учeњa крoз живoт и истичeмo сeстринскo брaтску љубaв,кao и тo дa кaдa смo слoжни, тaдa смo и jaки – ” Зajeднo смo и лeпши и jaчи!
      Интeрaкциja: Крoз кoмуникaциjу глумaцa и дeцe – прeдстaвa je изузeтнo интeркaтивнa, дeцa учeствуjу, пoмaжу дa нaши глумци прeђу кoпнo, мoрe, рaчунajу сa глумцимa пoстaвљeнe зaдaткe, прaвe им “вeтaр у лeђa’ и укључeни су у мнoгa другa рeшeњa.


ХOР “БEЧКИХ” ДEЧAКA – КOMEДИJA
СРEДA 10. MAJ , 20 ЧAСOВA
ДOM КУЛTУРE ИВAЊИЦA


     Oвo je кoмичнa причa o нaшим људимa – прoпaлим гaстарбajтeримa Вулeту, Aци и Џoниjу, кojи сaњajу будућнoст, a бoрe сe зa сaдaшњoст. Moћнo oружje им je вeдринa и oптимизaм. Рaдњa сe дoгaђa усрeд jeднoг пoдрумa у Бeчу, бeз прoзoрa и днeвнoг свeтлa. Tу je и jeдaн крeвeт, кao и jeдaн тeлeвизoр нa издисajу, нeкoликo пaцoвa…
     Вулe и Aцa живe у нeкoм кao стaну, живe нeки кao живoт, рaдe нeкe кao пoслoвe. Вулe и Aцa импрoвизуjу. Зa ту бeчку импрoвизaциjу зaдужeн je Џoни, гaстaрбajтeр другe гeнeрaциje кojи пoмaжe свojим зeмљaцимa дa сe снaђу у туђини.
     У живoту свaкoг нaшeг чoвeкa пoстojи oнaj трeнутaк oчaja кaдa у сaмooдбрaни пoсeгнe зa нajбoљим у сeби – хумoрoм. Taдa сe шaлимo нa рaчун ствaрнoг живoтa, смejeмo сe свим свojим мoћимa, нeмoћимa, успeсимa и нeуспeсимa… To je пoсeбнa кaтeгoриja српскe духoвитoсти, oднoснo шaлa нa рaчун сoпстeвeнoг мeнтaлитeтa, збoг кoje oвa прeдстaвa мoжe дa сe нaзoвe и „гeнeтскa кoмeдиja”.
     Пo тeксту: Mирoљубa Нeнaдoвићa
     Aдaптaциja и рeжиja: Ирфaн Meнсур
     Игрajу: Ирфaн Meнсур, Прeдрaг Ejдус, Слoбoдaн – Бoдa Нинкoвић.
     Прoдукциja: „YugoArt”.


Позоришна представа
„КРЧМАРИЦА МИРАНДОЛИНА“
Четвртак 6. април у 20 часова
Дом културе Ивањица


      Мирандолина је прича о неодољивој крчмарици, о жени која својом харизматичношћу осваја мушкарце, заводи их , сукобљава, доводи их до руба егзистенције, до емотивних сломова. Прича о доминантном женском принципу, о снази женске сензуалности и еротике, о снази женског ума и непогрешивој тактици у освајању и најтврђих мушких срца. Мирандолина представља прототип жене која користећи своје врлине, како менталне тако и телесне, конципира свет око себе онако како она то сама жели, одређујући судбине бројних мушкараца који за њом губе главу. Прича о манипулацији емоцијама од стране рационалне и према емотивном мушком свету сурове и бескомпромисне жене, са циљам да женски принцип надвалда мушки и да жена постане владар наизглед јачем мушком принципу.

      Режија: Југ Радивојевић

      Играју:

      Андрија Милошевић - ВИТЕЗ ОД РИПАФРАТЕ
      Горан Јевтић - МАРKИЗ ОД ФОРЛИПОПОЛИЈА
      Ненад Ненадовић - KОНТЕ ОД АЛБАФИОРИТЕ
      Гостионичарка – Kатарина Жутић - МИРАНДОЛИНА
      Глумица – Андријана Оливерић - ОРТЕНЗИЈА
      Глумица – Јелена Тркуља - ДЕЈАНИРА
      Момак у гостионици – Урош Јовчић - ФАБРИЦИО
      Игор Дамњановић - ВИТЕЗОВ СЛУГА

Дођите на представу!

“ЖИВOT JE ЛOTO“
Утoрaк 28.фeбруaр у 20 чaсoвa
Дoм културe – Плaвa сaлa


      "Живoт je лoтo", трaгикoмeдиja, гoвoри o дoгaђajимa и низу нeвeрoвaтних ситуaциja крoз кoje je прoшлa нaшa jунaкињa Вeрa, у пoслeдњa 24 сaтa.
      Вeрa дoлaзи нa жeлeзницку стaницу и игрoм случaja, пoчињe дa изнoси свojу нeсвaкидaшњу причу у кojу су уплeтeни и њeн муж, љубaвник, кoмшиницa, кумa, мaмa, тaтa, лoтo, куглицe, лaптoп, хитнa пoмoћ, спикeр сa жeлeзничкe стaницe.
      У тoку прeдстaвe сe дeшaвa низ зaнимљивих ситуaциja aли кaд Вeрин муж дoбиje сeдмицу нa Лoтoу a вeћ у слeдeћeм трeнутку сaзнa дa гa oнa вaрa, пoчињe њeнa дрaмa a публици кoмeдиja.
      Публикa бирa крaj! Дa ли ћe нaшa jунaкињa изaбрaти слoбoду бeз нoвцa или зaтвoр, пoслe кoг ћe je чeкaти милиoни кaд изaђe - зaвиси oд oдлукe публикe кoja изглaсa кaкaв ћe бити крaj!
      Прeдстaвa je прoпрaћeнa интeрaкциjoм сa публикoм oд сaмoг пoчeткa (првa сцeнa сe oдигрaвa у публици), oбиљeм музикe, видeo прojeкциjoм, нaшa jунaкињa чaк и кувa кaфу публици.

      У улoзи Вeрe: Moникa Рoмић
      Рeдитeљкa: Бojaнa Лaзић
      Писaц: Влaдимир Ђурђeвић

Цeнa улaзницe: 300 динaрa


Дом Културе, Плава сала петак 10. фебруар 18h
Позориште за децу
"Пеђолино"


Срeдa 21. дeцeмбaр, Дoм културe – плaвa сaлa
18 чaсoвa: Књижeвнo вeчe – Гoст Вaњa Булић
20 чaсoвa : Прeдстaвa “ЧУJTE СРБИ”


      Чуjтe Срби, рeжиja Љубивoje Taдић, прeмиjeрa oдигрaнa 11. мaртa 2006. Прeдстaвa je oдигрaнa oкo 70 путa. Игрa Љубивoje Taдић,тaкoђe дрaмaтизaциjу и рeжиjу je урaдиo гoсп.Taдић.Mузикa Вojислaвa Вoкиja Кoстићa. У прeдстaви сe кoристe тoнски зaписи кoje гoвoрe Дoбрицa Ћoсић „ Рajсoвa oпoмeнa “ и Вjeрa Mуjoвић „ Зaвeтнa пeсмa др Рajсa“ Вojислaвa Илићa Mлaђeг.
      Aрчибaлд Рajс гoвoри o врлинaмa и мaнaм српскoг нaрoдa. Врлинe приписуje нaрoду, a мaнe интeлигeнциjи и пoлитичaримa. Tрajaњe прeдстaвe 55 минутa.
      Прeдстaвa je игрaнa у прaтeћeм прoгрaму Стeриjинoг пoзoрja 2014.гoдинe.
      Прoдукциja: Yugoart, Бeoгрaд


ЧЕТВРТАК 10. НОВЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ У ИВАЊИЦИ
УРНЕБЕСНА КОМЕДИЈА
„РИЈАЛИТИ ОБРАЧУН“


      Ово је један од наизглед лаганих комада са троје глумаца на сцени. Бриљира Иван Бекјарев у улози маторца Анђелка, бизнисмена и политичара коме статус и рачун у банци у кревет доводе знантно млађу, захваљујући ријалитију популарну, Кокану. Лик девојке пристигле у Београд из сиромашне породице из унутрашњости одлично глуми Данина Јефтић. Ту је и сјајни Игор Дамњановић као Шваба, Коканин дечко из ријалитија, и то ради енергично и толико реално да би они који не знају да је глумац помислили да он заиста и јесте дошао на сцену из неког ријалити програма!
  Teкст: Вaњa Булић
  Рeжиja: Рaдe Вукoтић
  Глумци: Ивaн Бeкjaрeв, Дaнинa Jeфтић (Рoсa из сeриje "Moнтeвидeo"), Игoр Дaмњaнoвић

УЛАЗНИЦЕ СУ У ПРОДАЈИ!
ЦEНA КAРТE 400 ДИНAРA.

УТОРАК 25.ОКТОБАР, ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА,
14 ЧАСОВА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
„ШТРУМФОВИ И МАЈКА ПРИРОДА“


      Представа је настала по мотивима популарне цртане серије, са жељом да се исприча једна нова прича са популарним ликовима, намењена је деци узраста од 2-10 година.
      У Штрумфоселу теку припреме за велики пролећни бал, Штрумфови и Мајка природа безбрижно „штрумфују“ у шуми, док страшни Гаргамел кује план како да уништи штрумфове. Отео је Мајку природу и зачарао Штрумфету да отме од Мајке природе књигу за управљање временом. Уз помоћ зачаране Штрумфете и књиге за управљање временом жели да дође до Штрумфова. Штрумфови су у проблему, али заједничким снагама, удружени успевају да омекшају срце зачараној, размаженој Штрумфети помогавши јој у невољи.       Штрумфета поново учи о пријатељству и доброти и колико је лепо делити и добро и лоше са пријатељима, такође спознаје велику радост која долази кроз помоћ најближима. Кефало, Грубер, Мргуд, Грицко,Трапавко, Велики Штрумф уз помоћ деце и Штрумфете успевају да ослободе Мајку природу и да страшног Гаргамела преобрате у Добрицу Гаргамела који на крају помаже Штрумфовима у припремама у за пролећни бал.


Љубавна комедија "Пази шта желиш"
Среда 28. септембар у 20 часова
Дом културе Ивањица

      "Пази шта желиш" је љубавна комедија. Два тридесетпетогодишња пријатеља имају духовите и стереотипне заблуде о женама и маштом креирају идеалну слику жене која би задовољила све њихове потребе. Неким чудом жена по њиховој мери се појављује и тада упадају у најразличитије замке својих жеља. Збуњени пред остварењем својих илузија, увиђају да права љубав лежи у несавршености и решавају да се ипак препусте ризику - реалном упуштању у неизвесно и узбудљиво путовање кроз мушко-женске односе.

      Режија: Јана Маричић
      Играју: Радован Вујовић, Александар Радојичић и Александра Томић
      Сценографија: Јована Граховац Сујић
      Kостим: Ана Радојичић
      Продуцент: Андрија Милошевић


Четвртак 29. Септембар у 11 часова
Дом културе Ивањица – велика сала
Представа за децу
ДОСИТЕЈЕВЕ БАСНЕ
„Лав и миш“ и „Зец и корњача“

      „Доситејеве басне“ је позоришна представа у трајању од сат времена. Њен циљ је да кроз две басне, од којих је састављена, деци предшколског и школског узраста, на сликовит начин укаже на људске мане и упути их на људске врлине. Такође, поред ове основне, етичке функције, ова представа има и образовну функцију у намери да деци путем сценске игре приближи један књижевни правац, а то су басне.
       На самом почетку представе један од актера ће у интерактивном контакту са младом публиком поставити питање да ли неко може да објасни шта су то басне; потом ће се извести прва басна; у краткој паузи између две басне, глумац-наратор ће публици дати стручно мишљење ослоњено на неку од теорија књижњвности. О наравоученијима или поукама причаће се после извођења друге басне.

Посетите дечију представу „Доситејеве басне“!

СРЕДА 18. МАЈ У 20 ЧАСОВА,
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА КОМЕДИЈА "ПРЕВАРАНТИ"
Текст: Pierrin Basquiera
Режија: Вида Црнчевић Басара

       Улоге: Калина Ковачевић, Милорад Мандић Манда, Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић


      Реч аутора:
      Ех, ништа више није као што је некад било, уздишемо сви у глас. Најчешће са правом али када су преваранти у питању, оних старих се можемо сећати готово са носталгијом.
      Не желим ни да причам о овим данашњим.
      Комедија са муцањем и замало пуцањем,“ Преваранти“, бави се управо носталгијом за старим, добрим, нежним временима у којима је, као и откако је света и века било свега, па и преваре. А шта је превара? Начин да се без много труда стигне до пара. Ево наше ситуације:
      Једна од бања у Србији, тада монденских одмаралишта џет сета (не могу да одолим – толико другачијег и симпатичнијег од дањашњег), и два пара. Муж и жена који се претварају да су брат и сестра; и две госпође у најбољим годинама, које су одабрале да буду грофица – удовица и њена „дружбеница“, кренули су једни на друге. И шта се догађа када преваранти покушају да преваре преваранте? Урнебесна комедија – наравно.
      А, да ли су „дечица“ лаког индустријалца из Крушевца успела да преваре Фон Беллу и њену дружбеницу Жану, или је било сасвим обрнуто; да ли травар Јова заиста лечи све од курјих очију до малоумности, да ли је младожења одјахао испред олтара са рмпалијом, ко је капетан дуге пловидбе а ко индустријалац из Јагодине, мораћете да сазнате сами. Надамо се да се после наше представе нећете осећати превареним, већ релаксираним и насмешеним и да ћете заборавити све оне мале и велике преваре са којима свакодневно живимо.

Дођите на урнебесну комедију “ПРЕВАРАНТИ”!

ПОНЕДЕЉАК 25. АПРИЛ, ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ У 20 ЧАСОВА ПОЗОРИШНА КОМЕДИЈА
„ИЗВИЊАВАМО СЕ, МНОГО СЕ ИЗВИЊАВАМО...“
ПРЕДПРЕМИЈЕРА У НАШЕМ ГРАДУ!

    ;Текст „Извињавамо се, много се извињавамо“ написао је комедиограф Милан Рале Николић, а настао је адаптацијом награђене радио комедије Заједничко јасеновање.
       Ово је прво извођење текста „Извињавамо се, много се извињавамо“ на позоришној сцени. Није случајно да у овој представи играју глумци у зрелим годинама, јер ће пробати да се баве љубављу на специфичан начин, односно да ли је могуће доживети љубав у било ком добу?

       Режија: Ерол Кадић
       Играју: Неда Арнерић и Феђа Стојановић
       Костимографија: Иванка Крстовић
       Композитор: Бранислав Пиповић
       Сценографија: Небојша Крстић

Дођите на представу!
Цена карте: 400 динара


СНЕЖАНА И СЕДАМ ПАТУЉАКА
Велика сала Дома културе,
Четвртак 31. март 12 часова
Народно позориште Ужице

      Бајка „Снежана и седам патуљака“ појавила се 1812. из радионице Браће Грим и веома брзо била прихваћена и од деце и од њихових родитеља. Планетарни успех ова бајка доживљава 1937. године након екранизације и настанка популарног цртаног филма Волта Дизнија. По заради, овај филм је већ тада, надмашио и чувени филм "Прохујало са вихо-ром" , а радо се гледа и данас.
      Наш омиљени дечији писац Љубивоје Ршумовић вешто је ову бајку преточио или да будемо у духу бајке, претворио у духовиту драмску игру, додавши јој нешто од "Пепељуге" и "Успаване лепотице". Оно што плени из овог занимљивог комада је прегршт племенитих порука које је Ршум вешто уплео у причу, а које су свим генерацијама читљиве и прихватљиве. Најпре, ту је прича о љубави која упркос бројним препрекама мора да победи. Ту су и ненаметљиве приче о храбрости, поштењу, истрајности и не на крају, о поштеном раду, добру и злу које неминовно губи битку.


СРЕДА 23. МАРТ У 20 ЧАСОВА"
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "БРАЧНИ ПРЕВРТЉИВЦИ"

      Ово је представа о судбинама око нас. Другарство из гимназијских дана обнавља се после прославе годишњице матуре. Све је на први поглед исто као некад да нема оног „Али“, а оввде вишестругог „Али“.
      То „Али“ су проблеми које наши јунаци собом носе и за које само они знају. Емилија, некада нaјлепша гимназијалка коју глуми Олга Одановић, има на први поглед савршен брак. Вања, глумице Соње Кнежевић, је неко коме свако може у потпуности да се повери. Борис, кога тумачи Милош Ђорђевић, је глумац кога стижу године, а који очајнички покушава да „остане у седлу“.

      Њих троје долазе после прославе у Вањину мансарду. Уз пиће и причу лагано се откривају проблеми који их тиште. Као што обично бива, договарају се да се чешће срећу... Сваки следећи сусрет баца ново светло на њихове животе који се све више компликују. Брачни проблеми, каријере, мужеви, троуглови... Животи који могу бити прича свакога од нас, испричана је у шест позоришних слика.
      Погледајте ову представу која у себи носи подједнако и драмске заплете и комична разрешења, уз пуни допринос глумачког триа, Милоша Ђорђевића, Олге Одановић и Соње Кнежевић.


9. фебруар у 20 часова
Хит комедија „Наши дани“
монодрама Радослава Милинковића
Плава сала Дома културе

      Представа је настала драматизацијом, сатиричних песама Владислава Петковића Диса, Наши дани и Химна, и најзначајнијих приповедака највећег српског сатиричара Радоја Домановића који је оштро, критички беспоштедно и духовито сликао власт свога времена огрезлу у корупцији и насиљу , као сервилно и послушничко друштво.
      Иако је био хроничар свога доба, Радоје Домановић је оцртао не само људске односе и карактере у српском друштву и конкретној историјској ситуацији, него и опште људско и друштвено зло, које се универзално препознаје у сваком времену.
      Кроз имагинарно путовање које главни лик предузима у напору да се, након дугогодишњег изгнанства, вртаи у своју отаџбину, он се сусреће са представницима власти и постаје учесник и сведок расула и пропасти свих сегмената друштва. А најдраматичнију промену главни јунак доживљава када се у преиспитивању националних митова суочава са разарајућом истином која поништава идеализовану (и митоманску) слику земље његових предака.
      Ова представа се игра од 1984. године, Радослав Милинковић у овој представи игра више од тридесет ликова.


Улазнице су у продаји

Дом културе Ивањица
Петак, 11. децембар 2015. године, 20 часова
Монодрама


 Режија и драматизација: Ирфан Менсур
 Игра: Ирфан Менсур
 Музика: Александар Сања Илић
      Обрачун малог глумца са великим позориштем, а можда је то и обратно, обрачун великог глумца са малим позориштем. У сваком случају духовита прича о животу, животу у позоришту и око њега.
      Позориште је велика свечана дворана и на крају ње је позорница,... И увече када се у граду све затвори, смири, ви долазите у позориште. Гледате тако сами себе на позорници, смејете се и плачете,... А ја улазим у вашу душу, као у нечију празну кућу... То што видите на сцени, личи вам на снове које сањате, зато ваљда и одлазите у позориште? Позориште је велика свечана дворана и на крају ње је позорница, а на њој глумац,...

      Ирфан Менсур рођен је у Сарајеву 1952. године. Академију за позориште и филм завршио је у Београду, затим постао стални члан Југословенског драмског позоришта, где још увек ради.
      Значајне представе су му: „Сеобе“, „Кнез Павле“, „Наход Симеон“, „У потрази за Марселом Прустом“, „Јегоров пут“, „Млетачки трговац“, „Дон Жуан“,....
      Филмску каријеру обележили су му: „Сајаревски атентат“, „Чувар плаже у зимском периоду“, „Пас који је волео возове“, „Тесна кожа“, „Лаф у срцу“, „Мирис дуња“, „Краљева завршница“,... Глумио je и у ТВ серијама и драмама. Режирао је у Београду, Нишу, Зајечару, Мостару,... Бави се маркетингом, писао је и пише текстове за музику. Награђиван је.


Дођите на представу!

ЧЕТВРТАК 5. НОВЕМБАР У 20 ЧАСОВА,
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ Комедија “СВЛАЧЕЊЕ” Мирјане Бобић-Мојсиловић
Играју: Јелица Сретеновић И Катарина Жутић


Уторак 22. септембар Велика сала Дома културе
представа за децу у 11h и у 12. 15h.


ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
УТОРАК 22.СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“ЧЕКАЈУЋИ МАРЧЕЛА”

      Дуодраму "Чекајући Марчела" написали су Стефано Ричи и Ђанини Форте, у режији Жељка Милошевића који са глумцем Владаном Поповићем игра главну улогу.
      Ово је прича о двојици "лудака" који у парку психијатријске клинике "убијају вријеме" тако што измишљају животне приче, покушавајући да на тај начин бар на тренутак побјегну од окрутне стварности и судбине која их је задесила. За Теа и Елија, ликове ове драме, можемо рећи да су нека врста реинкарације Владимира и Естрагона, чувених Бекетових јунака. И они, заправо, чекају некога ко се никада неће појавити.
      Ова представа нам, у крајњој инстанци, говори колико је заправо танка линија између нормалног и ненормалног, нормалних и ненормалних људи у модерном друштву. Усамљеност и отуђеност данашњег човека, чак и није најгора, већ је најболнија она отуђеност која нас раздваја од себе у самом себи.

Цена карте: 300 динара


ОБАВЕШТЕЊЕ


ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ " ИКАРОВ ЛЕТ"
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
УТОРАК 26. МАЈ, 11 ЧАСОВА

      У представи "Икаров лет" играју Тања Дамјановски (у улози Икара) и Предраг Коларевић (у улози Дедала).
      Овај уметнички дует је имао намеру да најмлађој публици приближи ову античку легенду о првим људима који су летели небом.
      Радња представе се одвија у Лавиринту у коме су Икар и Дедал заточени од краља Миноја који их прогања кроз безизлазне ходнике Лавиринта. Дедал као велики проналазач тог доба, који је направио план и саградио Лавиринт, помогао је храбром јунаку Тесеју да побегне из Лавиринта пошто је Тесеј борећи се, победио опасно чудовиште Минотаура, иначе Минојево мезимче. Краљ Миној је због тога у Лавиринт затворио Дедала и његовог сина Икара, отео од њих план Лавиринта тако да њих двојица који су саградили Лавиринт не могу из њега да изађу. Птице, галебови и роде настањене на врховима зидина Лавиринта даће им идеју да направе крила и тако одлете из Лавиринта. У току лета Икар је летео високо до Сунца, упркос саветима свога оца да не лети високо, истопио му се восак на крилима и бућнуо је у море где плива заједно са делфинима.
      Ова представа је интерактивна са децом, глумци ступају у дијалог са најмлађима, и пропраћена је класичном музиком.

Цена карте 100 динара.

ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“ОДУМИРАЊЕ МЕЂЕДА”
Уторак 19. мај у 20 часова

      Текст: Бранко Ћопић
      Режија: Немања Ранковић

      Бранко Ћопић је један од писаца који су обележили бројна детињства наших људи, човек чије ликове и књиге волимо, и волели смо, целог живота. Од Николетине Бурсаћа до Баште сљезове боје Ћопић нас је пратио током одрастања...

       Живописни ликови, прави ћопићевски, ишчашени и померени, а опет тако препознатљиви - лудују по страницама овог комада. Пишчев осећај за неуобичајене детаље, менталитет и природу својих јунака, само појачава хумористички потенцијал комада. Комичност се у драми пажљиво гради кроз два паралелна заплета: док са једне стране локални чиновници покушавају да окриве медведа за општинску касу коју су сами опустошили, са друге се спремају избори за народног посланика на којима се сукобљавају старе и младе снаге. Подразумева се да су ова два заплета међусобно нераскидиво повезана, и да кроз комад дефилује све оно сто препознајемо из нашег свакодневног живота: корумпирана власт, партијски послушници и "прелетачи", сукоб родитеља и деце, мито и корупција, сензационалистичка штампа... сада су на сцени пред нама, огољени до свог бесмисла и безобразлука. Кроз целу своју каријеру, Ћопић је с духом критиковао аномалије и негативне појаве у друштву, а његова сатира данас се чини актуелнијом него икад.


Цена улазнице: 400 динара.


Уторак 21. април, 11 часова
Дом културе Ивањица – велика сала
Представа за децу „Није лако бити дете“
Играју глумци позоришта лутака из Ниша: Наташа Ристић, Даворин Динић и Срђан Миљковић

      „Није лако бити дете“ је интерактивна – луткарска представа чија је тема -ЛЕПО ПОНАШАЊЕ (БОНТОН), трајање 40 минута.
       Идеја представе је да деца прихвате бонтон, не само као скуп правила лепог понашања, већ као животну филозофију.
      Представа „Није лако бити дете“ је рађена у форми мјузикла и на маштовит и едукативан начин илуструје луткарским средствима причу која прати развој детета, од његовог доласка на свет, његове прве кораке, „муке“ које прате сазревање и сам процес одрастања.
       Лутак, главни лик наше представе, помоћи ће деци да на духовит начин разумеју како бонтон одражава њих саме, чува лично достојанство и негује осећај за поштовање других.

Цена карте 100 динара.

Надамо се да ће ове речи допрети до деце након одгледане представе:

„да ја не повредим тебе,
да ти не повредиш мене,
да помогнемо један другом,
да и мени и теби буде добро“

Артур Шопенхауер

УТОРАК 21. АПРИЛ У 20 ЧАСОВА
“ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА” -ВЕЛИКА САЛА
ПРЕДСТАВА
“ КОШТАНА”
“ОНО НАШЕ – ЖАЛ ЗА МЛАДОС”

      Коштана је истинско уметничко дело, пуно живота. Митке је оличење весеља, Хаџи Тома је представник старог деспотског, а Коштана оличење бурног живота. Сво троје различитих на свој наметнут начин живота констатују као једна душа: “Беше моје!”
      Драма Борисава Станковића "Коштана" премијерно је изведена 22. јуна 1900. године и постала је најпопуларнији и највише приказан српски комад у многим нашим позориштима".
      УЛОГЕ:
      Коштана............................Наташа Станковић
      Митке ................................Александар Михаиловић
      Хаџи Тома ........................Дејан Цицмиловић
      Чочекиње..........................КУД Абрашевић

Карту можете купити на билетарници Дома културе , цена 400 динара.

СРЕДА 25. МАРТ У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ХИТ ПРЕДСТАВА ЗА МЛАДЕ
ЉУБАВ У ДОБА КОКАИНА
ПО ИСТОИМЕНОМ БЕСТСЕЛЕРУ СИМОНИДЕ МИЛОЈКОВИЋ

       Љубав у доба кокаина је драматична и поразна исповест београдске студенткиње, коју је њен младић гурнуо у пакао дроге. Главна јунакиња Нина заљубљује се у свог вршњака,заводника и козера Марка, и постаје зависна од његове пажње и љубави. Али њен свет се руши када се он засити и када је остави.Спремна је на све да би га поново вратила, а када јој он у једном ноћном клубу понуди кокаин, без размишљања прихвата: тако се њеној зависности од љубави придружује и зависност од тешких дрога...
      Посебан значај овој представи даје непосредан исповедни тон главне јунакиње, обраћање без увијања и прећуткивања, отворено и без кајања.Представа после које се другачије размишља.
Улоге: Нина – Маријана Мићић
             Марко – Марко Марковић
Mузика за сонг – Аца Лукас
Певају: Ивана Селаков и Аца Лукас
Кореографија: Нена Заблаћански
Сценографија – Студио М
Костим- Мега тим
Драматизација и режија: Раде Вукотић

Карте можете купити на билетарници Дома културе по цени од 400 динара.

Уторак 10. фебруар у 20 часова
Плава сала Дома културе
Позоришна представа „Систем“

Ужичко народно позориште
Улоге: Слободан Љубичић и Вахидин Прелић


      Драма „СИСТЕМ“ је метафорична прича о покушају слома људског духа. У празном простору се не догађа ништа сем смрти. Чије? Зар је битно? Увек се ради о животу или смрти. Не поставља се питање КО ЈЕ КРИВ? Већ КО ЋЕ ПЛАТИТИ ГРЕШКУ? И да ли је оно што видимо заиста то. Апсурд је кључ психологије. Шта је вредније, чин или „легенде“?
       Херојска смрт не постоји. Правде и истине нема. СЛОБОДА ЈЕ НАЈВЕЋИ ЗАТВОР као што каже један од јунака. Опште је место да невиних нема, сви смо криви. То питање се и овде поставља. КАДА ЋЕМО ПРЕСТАТИ ДА ТРАЖИМО ВОЂЕ, КРИВЦЕ, И ПОЧЕТИ ДА РАСПРАВЉАМО ВЛАСТИТЕ НЕДОСТАТКЕ? Редитељ окривљује Човека, Оца, Мајку, Сина, због наслеђене глупости, идеопоклонства и пита се само једно. Зар је једна идеологија вредна људског живота? ДРУГАЧИЈЕ...НИЈЕ МОГЛО...
      Обзиром да се представa игра на малој сцени, број места је ограничен!
       Улазнице можете купити на билетарници Дома културе или резервисати на тел. 032-661-087 од 8-20 часова, резервисане улазнице се морају подићи до понедељка 9. фебруара, у супротном сматраћемо да је резервација отказана!


Цена улазнице: 400 динара.

„Кабаре Међуигре 0-24“

      У среду 3. децембра 2014. године у 20 часова у великој сали Дома културе „Кабаре Међуигре 0-24“, игра Зијах Соколовић.
      Међуигре 0-24 су мала кратка размишљања у паузама између дугих и великих животних обавеза, састављене од мноштва свакодневних размишљања стављених у форму кратких прича. Основна идеја Међуигри 0-24 је да у галопу цивилизације и поплаве капитализма човек не одгађа мала, кратка задовољства која му доносе смирење и душевни мир.


Карте су у продаји, цена карте 400 динара.

ХИТ КОМЕДИЈА
“Смеј се да не би плакао”
Милан -Лане- Гутовић
Уторак 4. новембар 2014. године у 20 часова
велика дворана Дом-а културе

      Игра :Милан - Лане - Гутовић

      Хумористична представа – монодрама, нашег врсног комедиографа Милана Гутовића, популарног Шојића насмејаће Вас до суза и учинити вече незаборавним. Као логичан наставак култне представе “Обично вече” која се са успехом још увек игра широм Србије и пуни дворане, “Смеј се да не би плакао” је наставак хумора протканог Шојићевском виспреношћу да од свега направи смех и шалу како на свој тако и на рачун других. Неисцрпне и актуелне теме из свакодневнице обичног човека и препознатљиве сутуације а у реализацији овог врсног глумца, учиниће да се насмејете до суза и дуго памтите и препричавате ову представу!
      Шојић Вас чека на дружењу и заједничкој комуникацији, да Вас опусти и насмеје !!!

Улазнице су у продаји на билетарници Дома културе по ценама:
Од I-V реда ....... 500,oo динара
Oд V reda ..........400,оо динара.

ХИТ КОМЕДИЈА
САВРШЕН КРОЈ
Владимира Ђурђевића
2. октобар у 20 часова – велика сала Дом-а културе

      Играју: Слободан Бода Нинковић и Драган Pеле Петровић

      То је комад са два лица – комад разоткривања. Светислав кројач који ради у својој приватној радионици и шије претежно одела за елиту. У случајну посету, у невреме, долази му један човек, некон чега они схватају да се познају од раније. Ово је једна врло занимљива прича пуна неочекиваних обрта... Урнебесна комедија, одлична глумачка екипа, за кратко време освојила је публику где год је наступала, за свако извођење тражила се карта више! „САВРШЕН КРОЈ“ ће свакоме лепо стајати, никога неће увредити, а ако некога успе да поново приближи онима из најужег окружења, њихово задовољство ће бити огромно.

Дођите да се опустимо и уживамо заједно.
Хумора је све мање а ова представа га нуди у изобиљу.
Цена улазнице: 400,оо динара

Рођендан господина Нушића

       У четвртак 28. августа, вече уочи званичног почетка овогодишње Нушићијаде, у оквиру богатог позоришног програма, у великој сали Дома културе у 19.30 часова биће одиграна позоришна представа “Рођендан господина Нушића”, Звездара театра. Текст за овај комад написао је Душан Ковачевић, режију Небојша Брадић, а у насловним ролама појављују се Бранислав Лечић, Драган Петровић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Иван Зарић и Сандра Балабан.
      Представа је премијерно изведена 10. априла ове године на сцени “Данило Бата Стојковић” Звездара театра, побравши све симпатије публике, а прву награду за најбољу представу по оцени стручног жирија, освојила је недељу дана касније на “Нушићевим данима” у Смедереву.

      Радња представе се дешава у Београду, 6. новембра 1924. године, на дан прославе Нушићевог 60. рођендана. То није обичан дан, обичног човека, већ рођендан великог писца. Ова биографска драма са елементима комедије јесте музичко-драмски омаж животу и делу најзначајнијег српског комедиографа. Док га после свечане академије на Универзитету чекају и у Народном позоришту ради званичне прославе, он је свратио у Скадарлију да се поздрави са себи блиским људима. У измишљеном, али могућем следу догађаја Нушић се у кафани Златни пехар среће са младом глумицом Љубинком Бобић, затим са Спасојем – газдом кафане, који је његов ратни друг, келнером – момком који жели да постане глумац, а у друштву се нашао и један писац неодиграних трагедија.

      Представа са лакоћом, хумором и сетом акцентује податке из Нушићевог приватног и јавног живота, а комичне ситуације сенчи нека врста трагичне ироније, као и аналогије са данашњим временом. Кроз разговоре ликова у комаду помаља се комплексна личност Нушића, али и слика бурног доба у којем је живео и стварао. Кроз представу се провлачи још један велики јубилеј, а то је стогодишњица од почетка првог светског рата, помињањем Принципа, али и преиспитивањем узрока почетка Првог светског рата. Дух времена додатно дочарава жива музика кафанског оркестра који води руска емигранткиња Каћа. Иако представа има елементе комедије, она има нераскидиву везу са трагичним елементима српског друштва које је прошло и које се опорављало од претходних ратних страхота.
      Улоге: Бранислав Лечић, Драган Петровић, Тамара Драгићевић, Петар Бенчина, Иван Зарић, Сандра Балабан.


ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ “ЛАБУДОВО ЈЕЗЕРЦЕ”
ЧЕТВРТАК 5. ЈУН У 11 И 12 ЧАСОВА

       Једна од најлепших музика писана за балет је класично дело руског композитора Петра Иљича Чајковског „Лабудово језеро“. Роматичну музику за овај балет Петар Иљич Чајковски је написао како би забавио своје нећаке. Из овог познатог балетског дела изабрали смо најлепше музичке деонице, на њих сачинили кореографије, испратили причу ове бајке и у разумљивој сценској форми сачинили балетску представу „Лабудово језерце“, прилагођену дечијем узрасту.

       Главни ликови ове дечије балетске представе су Одета и Одилија, бела и црна лабудица, добри принц Зигфрид и чаробњак Ротбард. Балет за децу „Лабудово језерце“ извешће балетски квартет, сачињен од четири професионална балетска уметника који тумаче ликове ове бајке, иначе са завршеном балетском школом „Лујо Давичо“ и сталним ангажманом у балетском ансамблу Народног позоришта из Београда.

       Овим балетским делом желимо да деци приближимо класичну музику и балет, као и да их грациозним балетским покретом упутимо на начине невербалне комуникације.
Представа траје око 40 минута.


ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА БЕОГРАДСКОГ ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА
„ПУКЛА БРУКА“
Четвртак 5. јун, 20 часова, велика сала Дома културе

       Милорад Мики Дамјановић, гумац Београдског драмског позоришта, добитник је Награде за најбољег младог глумца на Фестивалу комедије у Јагодини. Сценограф ове представе је Милош Тодоровић, костимограф Соња Мркобрада, аутор видео радова Наташа Пантић, а продуцент је Тамара Тодоровић.


       Из речи писца (Душана Јанковића): “Ова прича је комедија која говори о једном необичном браку. Наши главни јунаци, Ацо и Боса, растрзани између малограђанског концепта живота и тежње да живе живот како желе – проналазе модус који одговара њиховој ситуацији. На трагу новог живота, наши јунаци подстичу нас да размишљамо о институцији брака, искрености, друштвеним конструктима и комуникацији у заједници.”

       Текст: Душан Јанковић. Режија: Милица Краљ. Играју: Тијана Дапчевић и Милорад Дамјановић.

Цена карте: 400 динара


Уторак 15. април у 11 и 12 часова - велика сала Дома културе
Позоришна представа за децу
„ С Т О П    Н А С И Љ У“


У СРЕДУ 23. АПРИЛ У 20 ЧАСОВА У ДОМУ КУЛТУРЕ
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ИЗВЕШЋЕ КОМЕДИЈУ
"КЛАРА ДОГОДИЛО СЕ НЕШТО НЕОЧЕКИВАНО"


        Представа "Клара догодило се нешто неочекивано" је играна преко педесет пута у Шабцу, два пута у Ваљеву, два пута у Београду – Београдско драмско позориште и Култ театар, Јагодина, Кикинда, Пирот, Зајечар, Крупањ, Ужице, Рума, Ариље, Сремска Митровица, Бијељина, Крагујевац, Параћин ... по два пута у Минхену, Салцбургу, Крању.
   На Данима Зорана Радмиловића у Зајечару, за улогу Данеша, Иван Томашевић је добио "Зоранов брк".
На интернационалном фестивалу "Трема фест" представа је добила три награде: Бронзану плакету за представу, а Анета Томашевић је добила златну маску за главну женску улогу. ( Награде стручног жирија ), а представа је добила и награду публике.
      Сцена Маска и представа „ Клара догодило се нешто неочекивано“ су изазвали велику пажњу у позоришном животу Србије.

Улоге: Иван Томашевић, Анета Томашевић, Александра Ристић
Режија: Иван Томашевић
Сценографија: Раде Станковић


Позоришна представа – комедија
„ Необична пошиљка“
Дом културе -Петак 21. март у 20 часоваП Р Е М И Ј Е Р А !!!
ВЕЛИКА САЛА - “ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА”
ЧЕТВРТАК 6. МАРТ У 20 часова
Урнебесна комедија “ ЉУБАВНИЦИ”
Р. Вукотић-М.Камелоти

      “ЉУБАВНИЦИ” су савремени водвиљ настао као наставак познатог комада Боинг- Боинг чувеног француског комедиографа Маркла Камелотија. Прича почива на забуни кој настаје због замршених љубавних односа и једног надимка који може бити скраћеница од два имена – Крстина и Христина! Све се догађа на Златибору у једној викендици када Бора покушава да отпрати своју супругу код маме и очекује своју љубавницу која треба да стигне из Црне Горе. Да би комад био што замршенији појављује се и љубавниик,Борине супруге као и куварица која прихвата игру да спашава брак.

       Како ће се размрсити ова компликована ситуација испричаће вам ЉУБАВНИЦИ:

Катарина Марковић и Срђан Карановић
Бојана Ординачев и Марко Живић
и Сташа Радуловоић

ЦЕНА КАРТЕ 400 ДИНАРА


"ТРТИЦА РАЈСКЕ ПТИЦЕ"

ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
СРЕДА 11.ДЕЦЕМБАР 2013.
11 И 12 ЧАСОВА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА УЖИЦЕ
УЛАЗ: 100,ОО динара

Пази, свакако ћеш да сазнаш нешто о неухватљивој рајској тртици ако погледаш представу која се баш тако зове. Сазнаћеш нешто али никад све. Јер, баш све о овој врхунској тајни нико неће моћи да ти каже! Зато је то и тајна. И то врхунска.
Зашто је капетан Црна Брада остао без браде?
Видећеш... Нећу много да ти причам. Рећи ћу ти само да је тог чувеног морског вука и најстрашнијег гусара Јужних мора одрала у једној чудној игри извесна Кони и оставила га у тешкој муци. Није само та његова црна брада оно што му фали. Видећеш шта му је све Кони одузела служећи се коцкарским триковима. А видећеш и то да капетан Црна Брада у опште није онакав каквим га замишљаш. Он није обичан гусар!

Ко је Кони Брогонија?
Бивша наставница математике која млати својим дугачким лењиром кога год стигне и како год стигне. Опасна је и помало... онако... на своју руку. Стара песма Јужних мора која се већ вековима преноси с’ колена на колено гласи:
„Ако негде видиш Кони
пута јој се одмах склони!“
Зашто се мали Серж Булијус тако жестоко чеше?
Зато што је постао гусар. А гусари се стално чешу јер су прљави, није их брига за личну хигијену. Немају кад да се купају од силних авантура, напада, препада, пљачки, уцена и осталих гусарских обавеза. Али сада малом Сержу прети опасност! Можда ће морати да се врати код маме и тате и постане чист и миришљав! Неће ваљда? Видећеш!
А Гавран Гавра?
Он може да одговори на питање зашто је „тртица рајске птице“ нешто толико привлачно, лепо и ретко. Једино што не знам како да Гаврана Гавру ухватиш јер он је скоро стално у лету, проверава каква је ситуација на далеким пучинама Јужних мора. Али и ако случајно некако успеш да га наговориш да ти нешто каже, питање је колико ћеш га разумети јер је он чудна птица са врло израженом говорном маном. Не уме да изговори слово „р“. Незгодно, зар не?
Најбоље је да о свему размислиш на миру. Али тек када погледаш представу „Тртица Рајске Птице“!


Аутор:Бранко Димитријевић
Режија:Никола Завишић
Сценографија:Никола Завишић
Костимографија:Снежана Ковачевић
Музика:Никола Завишић и Никола Пејовић

Улоге:
КАПЕТАН ЦРНА БРАДА - Горан Шмакић
ОНИ БРОГОНИА - Бојана Зечевић
РАЗМАЖЕНИ СЕРЖ - Немања Јовановић
ГАВРАН ГАВРА - Игор Боројевић

Награду за главну женску улогу добила је Бојана Зечевић на Дечијем фестивалу у Котору.
Представа: Чорба од канаринца

Текст: Милош Радовић
Режија: Бошко Димитријевић
Ужичко народно позориште
Глумци: Вахидин Прелић и
Андријана Симовић

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају како би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се не би после волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута одглумиће свој брачни живот, ако им се свиђа венчаће се , а ако не… Сазнајте како ће се Јецина и Медина прича наставити 5.новембра у 20 часова у Великој сали Дима културе Ивањица. Цена улазнице 200 динара.
Дечија представа "Четири чаробне речи"

У четвртак 17. октобра у великој сали Дома културе у Ивањици, у 11 и 12 часова одржаће се дечја позоришна представа „Четири чаробне речи“ , коју изводе глумци Народног позоришта Ужице, Владимир Курћубић и Тања Јовановић.
Представа „Четири чаробне речи“ је едукативна и интерактивна представа у трајању од 45 минута. Представа говори о правим вредностима живота, лепом понашању, лепим манирима и едукацији деце како да се опходе у свакодневним ситуацијама. Представа је час бонтона и кроз прегршт сонгова домаћих аутора укључује децу у игру и на тај начин и кроз примере их едукује како треба да се понашају и на који начин да користе четири чаробне речи:
„Молим...хвала...извините...изволите...“

Комплетну причу илуструју два глумца ( немирни брат и велика сестра). Велика сестра учи свог немирног и некултурног брата како се треба понашати кроз задатке које су им поставили родитељи, једно пре подне пред школу, у својој радној соби. Шта све велика сестра зна и како млађи брат све то прихвата видећете кроз духовиту игру и уз сонгове који дижу публику на ноге... представа не оставља никог равнодушним, чак и на један шармантан начин опомиње одрасле на лепо понашање које су можда и сами заборавили, а деци даје леп пример.Четвртак 17. октобар у 20 часова велика сала дома културе позоришна представа “СОКИН И БОСИНА”

У патријархалној Србији 21. века, комедија је и даље породична, она је сва везана за мајке, бабе, таште, очеве, свекрве, пашеноге, шурнаје и зетове и сва је и даље базирана на њиховим жељама, надама, сукобима и очекивањима. То није ствар ретроградности, нити друштвеног слепила, напротив, то је доказ да су неке истине вечите. Увек ће смешан бити онај који уме да се нашали на свој рачун и да се насмеје тако да болно буде смешно, а не да смешно боли. Сјајан глумачки тандем, сјајан редитељ и сјајна енергија ове представе допринели су да се догоди управо то: да, иако су ликови велике Таште и велике Свекрве, мудре снаје и скромног зета, виђени и виђани у комедији, опет делују чак зачуђујуће ново и да публика са интересовањем ишчекује расплет њихове компликоване ситуације.

Улоге: Боса - Љиљана Благојевић, Сока - Соња Кнежевић, Јуца - Калина Ковачевић, Стојко - Виктор Савић / Милош Ђорђевић.
Режија - Југ Радивојевић, Текст – Др. Милица Константиновић, Избор музике и оркестрација- Мирољуб Аранђеловић Расински.

 ПРЕДСТАВА:"СВЕЧАНА ВЕЧЕРА У ПОГРЕБНОМ ПРЕДУЗЕЋУ"

Комад је прича о властима у неком месту у које долази богати Американац и нуди џак пара да купи гробницу, која је од велике културне и историјске вредности за то место. Похлепни властодршци спремни су зарад новца да продају и гробницу.
У комаду о људској покварености и похлепи, корумпираној власти и немоћи појединца да се са тиме избори, као и о тези да друштво не одређује назив његовог уређења, већ људи који чине тај систем, играју Владимир Курћубић, Вахидин Прелић, Никола Поповић, Ивана Павићевић Лазић, Немања Хаџи Јовановић, Даница Љубичић, Биљана Здравковић, Душан Радојичић, Горан Шмакић, Никола Пенезић, Дивна Марић, Слободан Љубичић и Бранислав Љубичић. Костиме је осмислила Снежана Ковачевић, сценографији Маријана Зорзић Петровић, сценски покрет Ивица Клеменц, а музику Никола Пејовић. Сарадник на представи је Горан Головко из Сплита, који је у Ужицу пре неколико година режирао „Румунију 21.
Занимљивост комада је и у томе што ће се играти на далматинском говору, па ће публика бити у прилици да осети медитеранску атмосферу и да кроз специфичан хумор преиспита сопствене вредности. Занимљиво је и то што ће камене плоче са оронуле фасаде зграде НП Ужице послужили као део сценографије, што је алузија и на однос данашњице према култури и уметности.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА УЖИЧКОГ ПОЗОРИШТА
“ СВЕЧАНА ВЕЧЕРА У ПОГРЕБНОМ ПРЕДУЗЕЋУ”
ЧЕТВРТАК 19.СЕПТЕМБАР 2013.ГОДИНЕ У 20:00 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ – ИВАЊИЦА


Индиго

Ивањичка публика синоћ је имала прилику да види представу “Indigo” у режији Бранислава Лечића у Дому културе , у којој главне улоге играју Даница Максимовић, Марија Вицковић и Бранислав Лечић. На текст Душка Премовића, Лечић као редитељ уз младе асистенте приказује слику данашњих жена, младих и старијих, њихових свакодневних проблема у трци с годинама, љубављу и успехом.
Прича почиње у канцеларији, две колегинице, старија жена змај с боговским ногама иза које су километраже мушкараца, радног стажа – Ана (Дана Максимовић) за којом свака ждребица кад је види помисли: “Погледај како је моћна, да само будем бар упола таква у њеним годинама!&рдqуо; и млада приправница жељна свега, кокетна, типична канцеларијска појава на столу ожењеног директора фирме – Бела (Марија Вицковић) за којом свака маторка трачари и љубоморно се присећа своје младости и свог директора фирме.

Фрка започиње када театрална Дана диже џеву око турпије за нокте коју је позајмила младој приправници а ова ју је успут поломила, хистерише на њу док је Марија још више потпаљује и женски подбада. Корак по корак, сазнајемо да је Данин лик жена која је цео живот јурила каријеру, има два пропала брака и гомилу љубавника, пропуштала је прилике а сада је сама, с пљоском у ташни скривеном међу кремама за боре и ковертом у којој је отказ, јер је технолошки вишак. Иако међу овим колегиницама постоји нетрпељивост, генерацијски јаз, Маријин лик приправнице ипак донекле жели да постане тако моћан као Данина жена змај, на шта ће је обично канцеларијско чаврљање средовечне жене о свим пропастима и самоћи у животу на крају одвратити.

На крају, када Данин лик добије отказ, у целу причу у канцеларију улеће Лека у улози техничара, бившег робијаша на условној, где на запрепашћење публике која је очекивала лик опасног мацана подземља из “Булевара револуције”, добијамо шепртљастог, погубљеног и наизглед ментално оболелог човека .
“Све је драга отишло у дим, у дим”, пева Дана док увлачи дим цигарете, препричава судбину паметне, успешне и привлачне жене, а онда нам поставља у глави типична мучна питања: “Шта онда када се једног дана пробудимо поред мужа с мирисом друге, знатно млађе жене, као што се сад буди супруга човека са којим смо у вези? Шта ако се не остваримо у улози мајке, жене и упаднемо у канџе сопствене амбиције? Шта ако су нам пас и мачка једина верност коју ћемо имати у животу?”. Ништа драге моје, ништа осим борбе, самосвести и јаука усред представе где Дана виче: “Нисам више никоме рентабилна!”
Ивањичани су након два сата уживања у представи испратили глумце громогласним аплаузом и искористили прилику да се сликају са њима а директор Дома културе, Милан Крунић,,са својим сарадницима као сваки добар домаћин угостио је глумце И показао им лепоте Ивањице при чему су они изразили жељу да поново дођу И виде најлепшу планину Голију.