logo

Позоришни програмДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
29. март у 20 часова – позоришна предства
“СЛУЧАЈ НЕВИНЕ УДОВИЦЕ“
      Случај је тако хтео да она остане невина после венчања. Не само невина, него и без мужа!
      Ту се врзмају неки сумњиви типови који се не занимају за њу, већ за њен новац. Ах, тај новац, тај командант похлепе! Тада њена лукавост долази до изражаја. Новац се и њој допада, али како изгубити невиност, јер жене преко тридесет година не смеју бити невине.
      Писац ове комедије је Милош Николић који после славних „Ковача“ кује вратоломну комедију са пуно заплета и неочекиваних догађаја који изазивају смех код публике.
      Играју: Миленко Павлов, Ивана Аџић и Иван Иванов

Цена карте: 500 динара.


УТОРАК 28. ФЕБРУАР У 20:00h
Монодрама – кабаре “ЦАБАрес – ЦАБАреи “
Зијаха Соколовића

      Зијах А. Соколовић говори и игра све могуће, мајсторском мимиком и потпуним владањем гласом води гледатеље од неукротивог смеха до ледене ужасности, поиграва се осећајима и мишљењем публике до ивице издржљивости, док играјући преплиће две велике, за сваког значајне теме, љубав и смрт.

       Његове мимичне, телесне и говорне варијације и мимикријске враголије на тему институције, као што су држава и брак, смешно карикирање морала, међусобних брачних односа, политичке баналности, свакодневних небулоза и опомињање на њих, да људи жииве данас а не сутра – све је то од самог почетка изазивало салве смеха, вишекратне спонтане аплаузе, проницање у суштину идеја и на крају искрене и сасвим заслужене овације очаране публике, која је после два сата непрекидног програма размишљала како је могуће тако дуго одржати толику глумачку концентрацију и кондицију…

      Представа ће се одиграти у Плавој Сали Дома културе.Понедељак 20.фебруар у 20 часова
Плава сала Дома културе Ивањица
Комедија “ШТА ЋЕМО САД”      Љубавна комедија у којој се сва радња одиграва у затвореном простору, односно позоришту. Иван Ђорђевић глуми познатог београдског глумца који долази у провинцију да одигра представу и тада се посвећије локалној глумици аматерки која је потајно заљубљена у њега. Лик који глуми Софија Јуричан представља младу, мудру, креативну и сасвим анонимну глумицу. Представа се наставља тако што она закључава позориште и њих двоје остају сами на сцени. Радња обилује комичним ситуацијама које на крају резултирају тиме да познати глумац и непозната глумица имају више сличности него што је то деловало пре сусрета.

      Играју: Софија Јуричан и Иван Ђорђевић - Џуди

      Цена карте: 500 динараУторак 31. јануар у 20:00 h
Плава сала дома културе “Ивањица”
Кабаре “ЉУБАВНИ ВРЕМЕПЛОВ”      Кабаретска представа "Љубавни времеплов " о чувеним љубавима српских великана, писаца, научника, владара, музичара и глумаца у казивању глумица Весне Станковић и Милице Јанкетић, која приче прати музичким сонговима на клавиру. Свака прича има своју песму, песму управо из тог периода, тако да је ово и музички времеплов, јер се неке песме готово нигде више не могу чути. Све песме се изводе уживо, уз пратњу клавира и гитаре.
      Реч је о позоришном комаду који се заснива на историјским чињеницама, а свака прича праћена је музиком из тог времена. "Љубавни времеплов", чини 11 прича из два века, од 1800. до 2000. године.
      "Прича почиње љубављу Чучук Стане и Хајдук Вељка, па преко Кнез Михаила, па онда иде преко Алексе Шантића, Лазе Костића, Ђуре Јакшића, Десанке Максимовић, Милутина Миланковића и све до Драгана Николића и Милене Дравић”.
      Драматизација и режија: Весна Станковић
      Цена карте: 500 динараУТОРАК 13. ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
Плава сала Дома културе Ивањица
Позоришна представа „БРАК од А до Ш“      Прича о љубави и односу мушкарца и жене!

      О упознавању, романси, браку, деци, новим везама... Спакован у облику вињета повезаних централном темом љубави и односа мушкарца и жене у којима говори о упознавању, романси, браку, деци, љубавницима, новим везама.

      Сцене су независне од других, али осмишљене тако да представљају дешавања током целог живота. Познати светски хитови у извођењу глумаца само употпуњавају целу причу.
,br>        Улоге тумаче Маја Брукнер и Никола Ивачков. Адаптација и режија Радета Вукотић.

      Цена карте: 500 динара.10. НОВЕМБАР У 20:00 h - ПЛАВА САЛА
ПОЗОРИШНА ПЕДСТАВА „БАЈБОК“      Представа “Бајбок” настала је по мотивима драмског текста “Емигранти” Славомира Мрожека. Трагикомична прича је смештена у Шведску. Две жене са наших простора у изнајмљеном стану, славе Нову годину.
      Оне се разликују по свему осим по пореклу. Једна је типичан пример гастарбајтерке, која је отишла у туђину да би зарадила за живот у домовини. Гладује и штеди на свему и свачему, јер има само један циљ - да направи у свом селу четвороспратницу са базенчићем, па да сви пукну од муке. Крије крваво зарађени новац и не стиди се да безобразно позајмљује цигаре, кафу, храну…       Заробљене, не само због карантина, већ и због својих погрешних уверења и фантазије о бољој будућности, садашњост пролази мимо њих. Њихова коегзистенција за време короне би можда била тужна да се ту није нашла флаша скупоценог страног пића…

      Играју : Татјана Кецман и Ана Лечић

Дом културе „Ивањица“


ЧЕТВРТАК 13. ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“НОЋ У КУЋИ ГОСПОДИНА КОЛАКА”       Писац Владимир Ђурђевић рекао је о представи:

       Ирфан, Бода и Влада су ме натерали да напишем комад о три лузера.Поново. Петнаест година након мог првог и јединог таквог, а уједно и дебитанског комада.
       „Не играј на Енглезе“ је комад о три антихероја после ког мушкарци плачу, а женама ништа није јасно, “Ноћ у кући господина Колака“ је комад о три антихероја после ког мушкарцима није удобно,а женама све јасно. Мада, нисам желео да појашњавам било шта. Желео сам да питам јер свако позориште, па чак и ово мало, камерно, непретенциозно, шармантно позориште поставља питања – Ђурђевић објашњава.
       Да ли у времену терора лепоте и младости, и триумфа форме над суштином, лажи над истином и права над правдом,у времену секса без љубави и позоришта без писца и глумаца,у времену у ком се ствари дигитализују,рационализују и банализују..да ли у том времену,мушкарац старог кова,аналогни неки тип,може пронаћи смисао? Преведено на језик овог времена:Да ли мушкарци данас имају употребну вредност?

       Глумци: Бода Нинковић, Ирфан Менсур И Влада КеркезСРЕДА 21.СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
КОМЕДИЈА „БОГ МАСАКРА“       “Бог масакра” је комедија ситуације. Два пара се као родитељи сусрећу да би поразговарали о суштински безазленом инциденту који се догодио међу њиховом децом, да би, како разговор одмиче, њихов однос постајао све дубиознији, до потпуног враћања на почетак и тучу, која се сада појављује на видику међу њима. За један део заплета кључан је отац “насилника”, Ален, адвокат у сред скандала са једним од лекова фармацеутске компаније коју заступа. Због тога му телефон нон-стоп звони и људе око њега доводи до лудила. Други део сцене резервисан је за мајку “жртве”, Веронику, која је агилни борац за људска права и достојанство, и управо пише књигу о покољу у Дарфуру…

      Ни Аленова жена Анета, ни Вероникин муж Мишел нису цвећке. Иако као оно што се зове обични и нормални људи испочетка играју другоразредну улогу у спектакуларном окршају незаинтересованог оца и презаинтересоване мајке, и њихови ће се живци истањити, па ће показати своје право домаћинско наличје. Сада већ може бити јасно да је Јасмина Реза пажњу свом драмском делу прибавила бриљантно слажући нивое и слојеве који се протежу од свакодневице до високе политике. Све тече природно и неусиљено, од избора ликова, преко односа међу њима, до ситуације у коју ће запасти. Бити дете, супружник, родитељ, мање или више успешан члан друштва, средити стан или кућу, није исто што и средити живот, читав свет.ЧЕТВРТАК 15. СЕПТЕМБАР У 17:00h
ДОМ КУЛТУРЕ „ИВАЊИЦА“
Дечија представа „ПЧЕЛИЦА МАЈА“       Представа је урађена по мотивима анимиране серије, а текст потписује Јелена Ковач Кркић.Музику је компоновао Зоран Несторовић, а костиме је осмислила Мирјана Петровић.
       Паво често упада у невоље, али његова најбоља другарица је увек ту да му помогне и избави га из невоље. Они се често смеју и шале, али шала понекад зна и да увреди. Паво је увредио Мају и тражи начин да јој се извини и поврати њено поверење и дубоку пријатељску љубав.
       Уз свесрдну помоћ заједничких пријатељица – госпођице Касандре и бубе Лилике (најбоља плесачица на ливади) – успева да се помири са Мајом и они схватају да је пријатељство једна од најдрагоценијих ствари у животу.
       У овој поучној и забавној представи играју: Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић и Андрија Ковач.Среда 8 . јун у 20:00 часова
Дом културе Ивањица
“ Доктор буздован" комедија за целу породицу      Најпре као роман, а само неколико месеци касније, ликови су угледали светлост дана и „оживели“ на даскама које живот значе најпре у Обреновачком а онда и у позориштима широм Србије.
      Радња је лоцирана у психијатријској ординацији др Буздована, који је иначе психотерапеут. У чекаоници је свакодневно огромна гужва, али ту успешно ред заводи атрактивна медицинска сестра Мелита.Дијагнозе које чувени др даје су крајње чудне, али заступљење код већине пацијената, варирају од пеналне до реактивне психозе, а неко се „провуче“ и као шизофрен. Главна улога односно чувеног др Бузодована игра Саша Јоксимовић, док је Пеђа Дамњановић мајстор Рајко, који поправља искључиво ролетне, поштен и скроман, а након доласка у ординацију, остаје затечен понашањем др. Глумици Јовани Јеловац Цавнић поверена је улога атрактивне пацијенткиње Елеоноре Драгишић.
       ''Доктор Буздован'' представа је настала по истоименом роману Ивана Јегоровића, а у режији Семира Гицића.Уторак 24. Мај у 20:00 часова
“ Жена мог мужа" урнебесна брачна комедија      Савршен брак са две жене у исто време на релацији Београд - Тиват. Али, докле?!
      Брачни троугао, прича о превари на очиглед друштва, слатко горке муке живота две жене и једног стјуарта који је у регуларном браку са обе и који је спреман да воли и живи вишеструки живот!
      Да ли ће бити прихваћен од стране друштва, женске популације или осуђен? Одговор потражите ускоро током ове урнебесне комедије!
      Текст за ову представу је рађен по истинитом догађају у ком жена након девет година брака сазнаје да њен муж има још једну жену са којом је у браку пуних 14 година. Њих две се срећу, припремају заједничком мужу дочек и ... претпостављате шта следи!

      Текст: Саша Пантић

      Играју: Јелица Ковачевић, Драгана Суџук, Александар Лазић

      Режија: Александар ЛазићСРЕДА 18. МАЈ У 18:00 ЧАСОВА
Велика дворана Дома културе “Ивањица”
ХИТ ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА - “МАЛО КРАЉЕВСТВО”      Мало краљевство је пуно живота,радости и боја.У њему живе Бен, принцеза Холи и дадиља Шљивка.
      Бен и Холи су најбољи другари и увек су расположени за игру и забаву. Дадиља Шљивка их кроз шалу учи разним вилинским и обичајима патуљака. Понекад употреби чаролију али то не буде сваки пут забавно. Овога пута је захваљујући чаролији завршила у кавезу вештице Верице.Бен и Холи покушавају уз помоћ разних трикова, вештина,вилинског плеса и музике патуљака да одобровоље вештицу Верицу и да ослободе дадиљу Шљивку. На крају у томе успевају али уз много потешкоћа.
      Представа је едукативног типа. Садржи пет сонгова са кореографијом. Намењена је деци од две до десет година.       Покретна сценографија омогућава извођење представе у сваком простору.

      ИГРАЈУ:

      Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић, Владимир Пауновић,
      МУЗИКУ КОМПОНОВАО: Зоран Несторовић
      КОСТИМ: Љиљана Николић
      СЦЕНОГРАФИЈА: Марија Софијанић


У уторак 19.априла у 17 часова,
у Дому културе у Ивањици,
дечја представа "Ускршња бајка"
Представа “ВЕСЕЛО ДЕВОЈАЧКО ВЕЧЕ”
Дом културе Ивањица,
уторак 19. април у 20 часоваСРЕДА 23. ФЕБРУАР У 20:00 h
Позоришна монодрама ”МИЛУНКА”


Представа је проглашена за најбољу на Међународном фестивалу у Земуну
Награда "Златни витез" на Међународном фестивалу у Москви     Представа је исповест хероине српских ослободилачких ратова Милунке Савић у интерпретацији глумице Југословенског драмског позоришта Весне Станковић. Лична исповест у првом лицу жене ратника о животу и смрти, рату, Србији и њеној историји, из угла жене борца која је добила многа и највиша одликовања (Орден за храброст, Карађорђеву звезду са мачевима, медаљу Милош Обилић, једина жена у свету одликована Француским Ратним крстом са палмом, два ордена Легије части...)
     Прича почиње од њених девојачких дана, које проводи у копаоничком селу Копривници, са две сестре, родитељима и болешљивим братом. Целог живота има изразиту потребу да заштити слабе и угрожене, стога у Први балкански рат одлази уместо брата, преобучена у мушкарца, под именом Милун Савић. Неустрашива у свакој борби, највише позната као бомбаш, бива рањавана и њена тајна се открива. Војска стаје уз њу и иако је у супротностима са војним правилима, задржавају је у јединици. Бива рањавана чак девет пута, у седам година ратовања, добија чак дванаест медаља, а после демобилизације рађа девојчицу, усваја још три ћерке и више од тридесеторо деце храни, подиже, школује... Високо цењена од стране француских војних великаша Франша Д'Переа, Шарла де Гола и Вицеадмирала Гепрата, у Србији завршава као чистачица у банци, а ноћу шије војне униформе и подиже десетину и десетину деце из копаоничких села.
     Сама за себе би рекла да је ово исповест о животу од прве пушке, до прве метле…


      Цена карте: 500 динара.У уторак 28. децембра у 17 часова,

Дом културе у Ивањици,

дечија хит представа,

"МИКИ МАУС И НОВОГОДИШЊИ ХАОС"!

Биће подељено 10 поклон пакетића.УТОРАК 7. ДЕЦЕМБАРА у 20:00 часова
СТЕНД-АП комедија комичара Велизара Касалице
“ЕДА ЛИ ИЂЕ ИКО”      Представа која ће Вас врхунски насмејати је мешавина стенд-ап комедије и делова “Контра-аудиције” познатог комичара из Никшића Велизара Веје Касалице. Како сам комичар каже предства ће сваком поклонити по нешто јер ће у њој бити од свега по мало. Имаћете задовољство да је посматрате уз пуно смеха које нам је заиста неопходно у овом времену!
      “Уживање је загарантовано а у случају супротног враћам новац…ако га пре тога не потрошим” најављује овај познати комичар из Никшића који је својим бројним наступима засмејавао публику широм региона.
      Проверите зашто ћете хтети да представа нема краја и да се понови што пре!Четвртак 18.новембар у 20:00 часова
Дом културе Ивањица
МОНОДРАМА Александра Димитријевића из Ивањице
“Чу ја љубоморан”      Представа урађена по мотивима истоимене монодраме Миодрага Караџића, писца и креатора комедија ,, Ђекна још није умрла а каће не знамо” ,,Волим и ја неранџе но трпим” ,,Горчило” ,, Прва брачна ноћ” ће нас изместити из свакодневнице у село у планинама Црне горе 70-их година прошлог века . На комичан начин расветљује све емоционалне страхове, чежње и жудње обичног човека. Представа ће нам кроз трагикомичне ситуације показати какав је живот у малој и затвореној заједници и како сачувати свој мир а и жену у таквим околностима.

      У шаљивом и комичном тону играјући десетак различитих улога, Александар Димитријевић ће отворити врата једног села и на сатиричан начин показати све добре и лоше стране заједничког живота у малој средини. У првом плану у представи је однос људи у малој заједници према нашем главном јунаку, његовој интими и његовом дому, као и однос главног јунака према потенцијалним претњама, људима и околностима које прете да му наруше миран и породичан живот.СРЕДА 3.НОВЕМБАР У 20:00 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
„ЗВЕЗДАНИ КАБАРЕ“ЧЕТВРТАК 14. ОКТОБАР У 17:00 h
Позоришна представа "Весели Морнари"
Велика дворана Дома културе “Ивањица”      Извођење представе траје 45 минута.
Текст и режија: Татјана Миланов и Никола Марковић
Музика: Константин Ацевски
Костим и маске: Јадранка Нана, Зоран Стојановић
Сценографија: Татјана Миланов и Тања Жипорођа
Играју: Татјана Миланов, Никола Марковић, Јован Љубеновић

      Ана и Филип играју се у дворишту. Другари их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена полази у шетњу. Ођедном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај, Змајко, затворио у боци да би га забављали и засмејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Змајка. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Змајком који им помаже да изађу из боце.
      Кроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости. Ова представа намењена је најмлађој публици узраста до 10 година, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са 7 ликова, уз оригиналне сонгове и музику. Представа је интерактивна, едукативна и забавна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, морнар Мрша и морнар Трша, Троглави змај, Змајко и Лептирко.СРЕДА 13. ОКТОБАР У 20:00 h
Позоришна представа “SEX BOMB” - Позоришта “Славија”
Велика дворана Дома културе “Ивањица”      Једна од најпопуларнијих представа 2019. године “СЕX БОМБ” у новом руху и са новим глумцима. Представа која ће вас насмејати до суза у којој два пријатеља наговарају своје супруге да пристану на промену партнера.
      Када уз велику муку то и успеју настаје права ноћна мора за њих двојицу јер супруге узимају ствар у своје руке.
      Први пут заједно на сцени Марија Вељковић, позната водитељка најпопуларнијег домаћег квиза СЛАГАЛИЦА. и Бојана Грабовац (популарна Маријана из серије “Игре судбине").Играју још и Никола Ивачков и глумац и рок звезда Ðорђе Давид.
      Адаптацију текста и режију потписује Раде Вукотић.ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
Среда 9.јун у 18 часова
ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ “СВЕТЛУЦАВА И СЈАЈНА”      Из Аладинове чаробне лампе излази дух Немирко и испуњава три жеље, а из Леине чаробне лампе излазе – Светлуцава и Сјајна, и остварују три жеље. Овога пута, одлучиле су да усреће дечака Зега који има три необичне али симпатичне жеље. Зег покушава, на разне начине, да освоји срце девојчице Јулијане, а Светлуцава и Сјајна му на врло забаван и специфичан начин помажу у томе. Њих две су духовите и забавне, а што је најважније - увек пронађу решење за све дечије проблеме!

      ИГРАЈУ: Јелена Ковач Кркић, Даница Радуловић, Андрија КовачДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
Среда 9.јун у 20 часова
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “МОЈА ЖЕНА СЕ ЗОВЕ ЗЛАТКО”       Шта ће бити последица тога што Станислав Хаџи Булић вара своју сталожену и мало хладнокрвну жену Марију са младом и страственом Ђурђином. Па онда Ђурђина одлучи да јој је доста свега и да ће све рећи Станислављевој жени Марији, али не успева јер Станислав успе да наговори Златка Зечевића, волонтера из Помози пријатељу, да му глуми жену. Али Ђурђина позива свога мужа Недељка, који прети да ће да убије Станислава, али Станислав није више Станислав, већ Сташа, сестра своје жене Златка који му у ствари уопште није жена јер му је жена Марија, а Златко је волонтер у Помози пријатељу који обожава Радоша Бајића, и који је одувек желео бити глумац.      Саша Пантић је по мотивима дела Рафи Шарта МОЈА ЖЕНА СЕ ЗОВЕ МАУРИС, обрадио и режирао овај врхунски водвиљ који од 1997 када је први пут изведен одигран у 40 земаља. Овај добро скројени комад који објашњава брачне згоде и незгоде, који се базира на брзим променама ситуација и где глумци напросто утрчавају и истрчавају са сцене или је прекидају плесним радњама, кореографа Станковић Небојше- Трше, првака балета Народног позоришта. Музику је одабрао Нинослав Адемовић а костиме Маја Станковић.      Играју: Саша Пантић, Ђорђе Јовичић, Јелена Кркић, Андрија Ковач, Никола Петровић, Ђурђа Павловић.Уторак 18. мај у 18 часова
Дом културе Ивањица
представа за децу
Астерикс и Обеликс      Ова музичка комедија намењена је најмлађој публици узраста од 3. до 12.године, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са седам ликова које тумаче четворо младих и афирмисаних глумаца уз оригиналне сонгове и музику.
      Направљена је занимљива, едукативна, забавна и шаролика представа, која је настала по мотивима стрипа „Астерикс“. Поред основних ликова из стрипа у представи се уместо Цезара појављује „страшна и грозна али лепа “Цезарица Јулијана Мргудић која је одлучила да забрани деци да се играју и да све играчке овог света припадају само њој и да ником ништа неће да да. Наравно да јој смета мало Галско село, па одлучује да натера врача да јој ода тајну чаробног напитка да би постала најјача на свету и да све буде њено и само њено. После низа комичних сцена Јулијана се заљубљује,мења своје презиме из Мргудић у Добрић и сазнаје да лепота није најважнија и да није срамота кад неко нешто незна већ да је срамота кад неко неће да учи. Њено извођење траје 50 минута и може се играти у различитим просторима: обдаништима , школама, на отвореним просторима, као и на позоришној сцени.
      Улазнице су у продаји, број места ограничен због поштовања епидемиолошких мера. Молимо да на време обезбедите Вашу улазницу. Цена улазнице 200 динара.Четвртак 20. мај у 20 часова
Дом културе Ивањица
представа "Источни анђео"      Текст: Љиљана Лашић.
      Режија: Драгослав Илић.
      Сценографија: Владислав Лашић.
      Играју: Љиљана Стјепановић, Љиљана Лашић, Стеван Пиале.

      Пропала оперска дива, коју су син и снаја истерали из куће, живи у парку, где среће младог радника градске чистоће (Рома). Наравно, ту је и Анђео чувар, чија је амбиција да одлепрша на запад, јер му је доста Балкана.
      Како живот може да споји два различита света, колико мало пажње и љубави треба да будемо срећни и остваримо свој сан. Духовита, а опет озбиљна прича о нама, нашим тежњама, животима и проблемима, уз песму Љиљане Стјепановић, обећава добар провод и уживање у представи.
На Фестивалу комедије у Бијељини 2018. године, проглашена за најбољу представу по мишљењу публике и жирија.Четвртак 25. март у 19:30 часова
Динамична комедија у којој играју
Мина Лазаревић и Срђан Ивановић       Ја(о) мени, је уобичајени вапај сваког појединца када се сретне са администрацијом на овим просторима, па тако и извесног Благоја Панајотовића (Срђан Ивановић), кога позивају у регрутни центар где га дочекује лекар-психијатар по чину капетан Људмила Крга (Мина Лазаревић) и ту креће низ перипетија и урнебесних ситуација да се докаже да ли је гдин. Панајотовић способан или доживотно неспособан… Њима је за ово требало око 75 минута, а колико ћа дуго вас држати овај утисак видећемо…
       Програм се организује поштујући све прописане и предвиђене мере заштите због присуства вируса Цовид-19. Обавезно је ношење маски у свим затвореним просторима и држање физичке дистанце.СРЕДА 24.ФЕБРУАР У 19:30
ДОМ КУЛТУРЕ – ПЛАВА САЛА
КОМЕДИЈА „ПАЛАМУДРЕЊЕ“ И „ПАЛАМУЂЕЊЕ“      Stand Up комедија “Паламудрење“ и „Паламуђење“ је комедија, изузетно смешна и комуникативна. Забава и смех, на тему смешних животних ситуација, са комуникацијом са публиком. Политичке теме смо избегли. Текст је написао Предраг Коларевић, многима познати глумац, у последњих годину дана често присутан на телевизијском медију. Завршио државну академију уметности у НовомСаду, одсек за глуму у класи професора Бранка Плеше. Играо у многим професионалним позориштима Београда и региона. Врло успешан позоришни предузетник. . Ова Stund Up комедија може да се игра и у затвореним и нa отвореним просторима. Трајање је око 55 минута.

      Гарантујемо пуно смеха и задовољну публику.

      Цена карте: 400 динара.Среда 28. октобар у 20:00 часова
Позоришна представа „НЕИСПРИЧАНО“      Представа Београдског драмског позоришта „Неиспричано“ Божидара Кнежевића, а у режији Владана Ђурковића, биће изведена 28. октобра у Дому културе у Ивањици.
      Ово је комад победника Стеријиног позорја за оригинални домаћи текст (2015.), романтичан али трилерски замишљен „упад“ у подсвест писца кога глуми све популарнији глумац београдског драмског позоришта Милорад Мики Дамјановић. Креативна блокада главног актера доводи у центар психоделичног сусрета са јунацима својих недовршених прича. Он кроз посматрање ликова и прича покушава да доврши своје дело, да пронађе излаз из креативне блокаде и опстане на путу писца чак и тада када сумња у себе и своје способности.
      У представи играју Милорад Дамјановић, Сандра Бугарски, Јелица Ковачевић, Александра Јовановић, Борко Сарић и Фуад Табуџић.
ЧЕТВРТАК 1.ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА – ВЕЛИКА САЛА
Позоришна представа „МАТИЧАР“

      Топла прича о двоје људи касних средњих година, који се силом прилика нађу у заједничком, а неопходном им простору, те чекајући матичара, почну разговором, а заврше јелом и пићем…      Она, жена живи годинама, неудата,у сеоцету у Западној Србији, а он на Савамали, као правник, животари послујући своје овештале дане, локалним мајсторима, кафанџијама, џимријама, и распуштеницама…
     Бранећи част, новац, имовину, и углед кад га има,…
     Сукоб а и склоност међусобна, између Бисе, и Милије, од дуга чекања заврше исповестима, искреношћу, и истином,…
     Локални матичар, у забиту селу, који врши све време „своја посла“, „тера трактор“ и завршава по крају обавезе, никако да им документе да, кад због кључева,… те због ручка,… па због нечерга другог….
     На крају, и ти папири пристижу, али доцкан, а можда је матичар последњи уз кога се некако мора и у селу ...може, ко зна?…

     Играју: Феђа Стојановић, Љиљана Драгутиновић и Раде Миљанић
     Трајање: 1 сат и 20 минута


Карте су у продаји.


ДОМ МКУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ЧЕТВРТАК 12. МАРТ У 20 ЧАСОВА
Кабаре „ЗАШТО БАШ ОН“?
      Монодрама „Зашто баш ОН?“ је комична прича о малом човеку, неснађеном, заљубљеном, вољеном, љубоморном и исхитреном у љубавном односу. Препуна духовитих заплета и расплета, ова представа описује мушко женски однос као вечито неистражену тему. Рађена по адаптацији Јелице Ковачевић, монодрама описује комичну фарсу несигурних људи који испитују своје страхове који произилази из њих самих и пресликава се на њихове љубавне односе у везама и у браку

      Кабаре „Зашто баш ОН?“ је настао по мотивима „Кабаретских прича“ Зорана Божовића. Аутор кабареа у свом делу ставља српског мушкарца у руке српскиње јер како каже: „Наш човек Србин се олењио у свему па и љубави. Повећане обавезе тешко му падају и он већ гледа како и куда да утекне.“

      Представа у којој ће се већина препознати и на комичан начин видети самога себе у љубавном односу – за време и након представе.

      Адаптирала и игра: Јелица Ковачевић

      Кореограф: Бранка М. Баретић

      Дизајн звука:Данијел Поповић

ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ЧЕТВРТАК 20. ФЕБРУАР У 20 ЧАСОВА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА – КОМЕДИЈА

“ПОМАХНИТАЛИ”
      Представа посвећена жртвама селфи културе и осталих облика виртуелних вредности. Бави се људима, који су постали опседнути формом, статусним симболима, брендовима. На тој апсурдној и суманутој трци , која за циљ има успех (ма шта то значило!) они потпуно губе компас. У свакој од сцена протагонисти заврше са нервним сломом због неких ситних тривијалних проблема који им ремете "савршену" форму. Дане окончавају тако што,уморни од борбе гужве, свађа, са осећањем незадовољства и изопштености, за утеху окаче селфи на коме све блиста баш како треба, савршено !

      Улоге: Татјана Кецман И Милош Ђорђевић


ПОНЕДЕЉАК 18. НОВЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ЉУБАВ ДО ГРОБА”


     Позоришну представу Миодрага Илића „Љубав до гроба" режирао је Владимир Лазић, а главне улоге поверене су Снежани Савић, Миленку Павлову и Марини Воденичар.
     Ова представа је сукоб старе, класичне, и ријалити генерације, која заводи и обећава, а потом гази и уништава не би ли дошла до свог циља, а то је материјално богатство, обилује низом комичних елемената, као и грађанским песмама које дуго нисмо чули.
     Костиме за представу радила је Сенка Ђорђевић, музику Пеца Антоновић, дизајн Били Кинг. За светлосно-музичке ефекте задужен је Драган Живковић.

     Цена карте: 400 динара.

Погледајте представу “Љубав до гроба”!
Уторак 15. октобар у 20:00 часова
позоришна представа “Откачене“
Дом културе Ивањица – Велика сала


      “Откачене“ је прва урнебесна комедија / водвиљ / мјузикл по угледу на стране ТВ серије, која прати згоде и незгоде једне градске породице у њиховим покушајима да живе као „сав нормалан свет“, да се са својим проблемима носе на зрео и одговоран начин што им никако не полази за руком и што, наравно, доводи до низа комичних ситуаација.
     Играју: Моника Ромић, Марко Стојановић, Славица Љујић, Златија Ивановић, Даница Радуловић, Јована Младеновић.
     Специјални гост: Саво Милошевић
     Специјални гост из офа: Милорад Милинковић Дебели (Трагач из Потере)
     Редитељ: Моника Ромић
     Консултације: Никола Завишић
     Сценски покрет: Пјер Рајковић
     Сценограф: Тања Жиропађа
     Текст: Славица Љујић
     Музика: популарни хитови 80-их година (Последња игра лептира, Сања Илић, Група Зана, Бајага, Жика ... као и група Јинкс)

Цена карте. 400 динара.

Позоришна представа
„САМЦИ И САМИЦЕ“
26. септембар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Велика сала


      Представа је рађена према принципу познатих телевизијских ситкома. Радња је смештена у Нишу и дешава се у једном изнајмљеном стану у коме млади људи везани послом за велики град, покушавају да свој самачки живот проживе што веселије. Кроз много смешних ситуација упознаћемо ликове овог комада, њихове нарави, жеље и карактере.
      Играју: Душан Матејић, Драгана Мићаловић, Бојана Грабовац, Јелисавета Кораксић и Стефан Радоњић.
      Текст и режија: Раде Вукотић.

Цена карте. 400 динара.

ЧЕТВРТАК 23.МАЈ У 11 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПРЕДСТАВА „КРАЉ МРГУД“


      Kраљ Мргуд је прича о краљу који не уме да се смеје. Годинама сви покушавају да га насмеју, али он је мргуд каквог нема. Зато му стража доводи дворске луде Звиждану и Здравка Чупавка који су били на дворовима многих краљева и сви су били насмејани и задовољни њиховим шалама. Kраљ ће лудама поклонити исти дворац као његов, уколико га насмеју у ноћи уочи његовог рођендана. Уколико не успеју, заувек ће бити заробљени на двору као стражари. Луде ће дати све од себе, а да ли ће успети, остаје да видимо…
     Представа је богата популарним сонговима које су глумци препевали и изводе их уживо, уз осмишљену кореографију (Despacito,Gangam style, Thriller…). У једном тренутку, на сцени ће владати потпуни мрак који ће принцеза искористити тако што ће вртети два поја која бацају светлосне ефекте. Недуго затим, наступа акробатика на свили. Принцеза се пење на свилу, на висину од 2м и на тој свили изводи разне акробације. Сцену краси богата сценографија: велики краљевски трон над који се надвија балдахин, принцезина љуљашка. Раскошни костими које глумци носе су, такође, једна од кључних ставки који ову представу додатно обогаћују и чине је бајковитом.
     Представа је намењена великој и малој деци од 3 до 12 година. Цена карте: 150 динара.
     Трајање: 45 мин;
     Текст и режија: Семир Гицић
     Улоге тумаче: Лејди Драгана - Анђела Поповић, Здравко Чупавко - Семир Гицић, Звиждана - Милица Петровић, Kраљ Смрдоје - Саша Ђурашевић


ПОНЕДЕЉАК 20. МАЈ У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
„ЦРНА КУТИЈА“

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ     "Црна кутија" је слободна адаптација италијанског филма "Савршени странци" Паола Ђеновезеа о седморо пријатеља који на једној вечери одлучују да се играју истине мобилним телефонима: да их све ставе на сто и јавно поделе садржај сваке поруке, и-мејла или разговора, што ће "довести до правог карамбола", како каже глумица Љубинка Kларић.
     "Црну кутију" режирао је Андреј Носов према тексту Ане Ђорђевић којој је сарадник био Андреј Шепетковски. Сценограф је Тамара Бранковић, костимограф Селена Орб, Kомпозитор Драшко Аџић, дизајнер звука Матија Лековић, асистент режије Kристина Kрспогачин Стајић а организатор Ивана Јововић.
     Играју: Иван Зарић, Љубинка Kларић, Петар Бенчина, Наташа Марковић, Немања Оливерић, Ивана Николић и Милош Тимотијевић. Представа је рађена у копрукцији "Беоарта" Бориса Мишковића.


Четвртак 18. април у 12 часова
Велика сала дома културе
Представа за децу из продукције „Хајде обрадуј дан“
„Чаробна књига“


     Главна јунакиња Јана проналази на старом бака-Љубицином тавану Чаробну књигу. Од тренутка кад је отвори покреће се један чудесни свет из маште и Јана ускоро има прилику да се суретне са разним чудним ликовима: вилењацима, вилама, краљевима и животињама од којих ће научити много о пријатељству, вери, несебичности и доброти.
     Позоришна представа „Чаробна књига“ има за циљ развијање дечије маште и креативности. У овој динамичној едукативној представи испуњеној симпатичним ликовима, маштовитим решењима и топлом наративу деца имају прилику да уплове у свет маште који говори о многим ситуацијама из стварног живота, на мало другачији начин.
     Ова представа, подстичући развој дечијих потенцијала и подсећајући колико је важно неговати оптимизам и маштовитост, подучава о чудесној магији живота. Прeдстaвa трaje oкo 45 минутa, а нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд 2. дo 10. гoдинe, сa зaнимљивoм сцeнoгрaфиjoм, живoписним кoстимимa и оригиналном музиком.

     Текст и режија: Татјана Миланов и Никoлa Maркoвић
     Играју: Александра Рукавина,Никoлa Maркoвић и Татјана Миланов
     Музика: Зоран Несторовић и Константин Ацевски
     Костим: Јана Глигорић
     Сценографија: Тања Жиропађа и Tатјана Миланов

Цена карте: 150 динара.

УТОРАК 23. АПРИЛ У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“ШАМПИОНИ“


      Причу о петорици чланова некадашњег кошаркашког првака, по мотивима позоришног дела Џејсона Милера „That championship season”, написао је Иван Велисављевић, а режирао Марко Мисирача. Сценографију и костиме урадили су Борис Максимовић и Јелена Симовић, а музику Бранислав Пиповић.
      Некадашњи тренер екипе првака Милан Цаци Михаиловић, Марко Степановић као Ђорђе, Петар Михаиловић и Миљан Прљета у улози Томице и Дејана Ђуровића, а Бранко Јанковић као Филип састају се, ових дана, у једном малом српском месту да прославе две деценије од освајања титуле шампиона у кошарци.
     Уз пиће и понеку доскочицу, буде се лепе успомене, али и горке истине, непримерени потези, па и варања на такмичењима и у животу пре две деценије...
      Цена карте: 400 динара.

Погледајте представу „ ШАМПИОНИ“!