logo

Позоришни програм


ПОНЕДЕЉАК 18. НОВЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ЉУБАВ ДО ГРОБА”


     Позоришну представу Миодрага Илића „Љубав до гроба" режирао је Владимир Лазић, а главне улоге поверене су Снежани Савић, Миленку Павлову и Марини Воденичар.
     Ова представа је сукоб старе, класичне, и ријалити генерације, која заводи и обећава, а потом гази и уништава не би ли дошла до свог циља, а то је материјално богатство, обилује низом комичних елемената, као и грађанским песмама које дуго нисмо чули.
     Костиме за представу радила је Сенка Ђорђевић, музику Пеца Антоновић, дизајн Били Кинг. За светлосно-музичке ефекте задужен је Драган Живковић.

     Цена карте: 400 динара.

Погледајте представу “Љубав до гроба”!
Уторак 15. октобар у 20:00 часова
позоришна представа “Откачене“
Дом културе Ивањица – Велика сала


      “Откачене“ је прва урнебесна комедија / водвиљ / мјузикл по угледу на стране ТВ серије, која прати згоде и незгоде једне градске породице у њиховим покушајима да живе као „сав нормалан свет“, да се са својим проблемима носе на зрео и одговоран начин што им никако не полази за руком и што, наравно, доводи до низа комичних ситуаација.
     Играју: Моника Ромић, Марко Стојановић, Славица Љујић, Златија Ивановић, Даница Радуловић, Јована Младеновић.
     Специјални гост: Саво Милошевић
     Специјални гост из офа: Милорад Милинковић Дебели (Трагач из Потере)
     Редитељ: Моника Ромић
     Консултације: Никола Завишић
     Сценски покрет: Пјер Рајковић
     Сценограф: Тања Жиропађа
     Текст: Славица Љујић
     Музика: популарни хитови 80-их година (Последња игра лептира, Сања Илић, Група Зана, Бајага, Жика ... као и група Јинкс)

Цена карте. 400 динара.

Позоришна представа
„САМЦИ И САМИЦЕ“
26. септембар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Велика сала


      Представа је рађена према принципу познатих телевизијских ситкома. Радња је смештена у Нишу и дешава се у једном изнајмљеном стану у коме млади људи везани послом за велики град, покушавају да свој самачки живот проживе што веселије. Кроз много смешних ситуација упознаћемо ликове овог комада, њихове нарави, жеље и карактере.
      Играју: Душан Матејић, Драгана Мићаловић, Бојана Грабовац, Јелисавета Кораксић и Стефан Радоњић.
      Текст и режија: Раде Вукотић.

Цена карте. 400 динара.

ЧЕТВРТАК 23.МАЈ У 11 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПРЕДСТАВА „КРАЉ МРГУД“


      Kраљ Мргуд је прича о краљу који не уме да се смеје. Годинама сви покушавају да га насмеју, али он је мргуд каквог нема. Зато му стража доводи дворске луде Звиждану и Здравка Чупавка који су били на дворовима многих краљева и сви су били насмејани и задовољни њиховим шалама. Kраљ ће лудама поклонити исти дворац као његов, уколико га насмеју у ноћи уочи његовог рођендана. Уколико не успеју, заувек ће бити заробљени на двору као стражари. Луде ће дати све од себе, а да ли ће успети, остаје да видимо…
     Представа је богата популарним сонговима које су глумци препевали и изводе их уживо, уз осмишљену кореографију (Despacito,Gangam style, Thriller…). У једном тренутку, на сцени ће владати потпуни мрак који ће принцеза искористити тако што ће вртети два поја која бацају светлосне ефекте. Недуго затим, наступа акробатика на свили. Принцеза се пење на свилу, на висину од 2м и на тој свили изводи разне акробације. Сцену краси богата сценографија: велики краљевски трон над који се надвија балдахин, принцезина љуљашка. Раскошни костими које глумци носе су, такође, једна од кључних ставки који ову представу додатно обогаћују и чине је бајковитом.
     Представа је намењена великој и малој деци од 3 до 12 година. Цена карте: 150 динара.
     Трајање: 45 мин;
     Текст и режија: Семир Гицић
     Улоге тумаче: Лејди Драгана - Анђела Поповић, Здравко Чупавко - Семир Гицић, Звиждана - Милица Петровић, Kраљ Смрдоје - Саша Ђурашевић


ПОНЕДЕЉАК 20. МАЈ У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
„ЦРНА КУТИЈА“

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ     "Црна кутија" је слободна адаптација италијанског филма "Савршени странци" Паола Ђеновезеа о седморо пријатеља који на једној вечери одлучују да се играју истине мобилним телефонима: да их све ставе на сто и јавно поделе садржај сваке поруке, и-мејла или разговора, што ће "довести до правог карамбола", како каже глумица Љубинка Kларић.
     "Црну кутију" режирао је Андреј Носов према тексту Ане Ђорђевић којој је сарадник био Андреј Шепетковски. Сценограф је Тамара Бранковић, костимограф Селена Орб, Kомпозитор Драшко Аџић, дизајнер звука Матија Лековић, асистент режије Kристина Kрспогачин Стајић а организатор Ивана Јововић.
     Играју: Иван Зарић, Љубинка Kларић, Петар Бенчина, Наташа Марковић, Немања Оливерић, Ивана Николић и Милош Тимотијевић. Представа је рађена у копрукцији "Беоарта" Бориса Мишковића.


Четвртак 18. април у 12 часова
Велика сала дома културе
Представа за децу из продукције „Хајде обрадуј дан“
„Чаробна књига“


     Главна јунакиња Јана проналази на старом бака-Љубицином тавану Чаробну књигу. Од тренутка кад је отвори покреће се један чудесни свет из маште и Јана ускоро има прилику да се суретне са разним чудним ликовима: вилењацима, вилама, краљевима и животињама од којих ће научити много о пријатељству, вери, несебичности и доброти.
     Позоришна представа „Чаробна књига“ има за циљ развијање дечије маште и креативности. У овој динамичној едукативној представи испуњеној симпатичним ликовима, маштовитим решењима и топлом наративу деца имају прилику да уплове у свет маште који говори о многим ситуацијама из стварног живота, на мало другачији начин.
     Ова представа, подстичући развој дечијих потенцијала и подсећајући колико је важно неговати оптимизам и маштовитост, подучава о чудесној магији живота. Прeдстaвa трaje oкo 45 минутa, а нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд 2. дo 10. гoдинe, сa зaнимљивoм сцeнoгрaфиjoм, живoписним кoстимимa и оригиналном музиком.

     Текст и режија: Татјана Миланов и Никoлa Maркoвић
     Играју: Александра Рукавина,Никoлa Maркoвић и Татјана Миланов
     Музика: Зоран Несторовић и Константин Ацевски
     Костим: Јана Глигорић
     Сценографија: Тања Жиропађа и Tатјана Миланов

Цена карте: 150 динара.

УТОРАК 23. АПРИЛ У 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
“ШАМПИОНИ“


      Причу о петорици чланова некадашњег кошаркашког првака, по мотивима позоришног дела Џејсона Милера „That championship season”, написао је Иван Велисављевић, а режирао Марко Мисирача. Сценографију и костиме урадили су Борис Максимовић и Јелена Симовић, а музику Бранислав Пиповић.
      Некадашњи тренер екипе првака Милан Цаци Михаиловић, Марко Степановић као Ђорђе, Петар Михаиловић и Миљан Прљета у улози Томице и Дејана Ђуровића, а Бранко Јанковић као Филип састају се, ових дана, у једном малом српском месту да прославе две деценије од освајања титуле шампиона у кошарци.
     Уз пиће и понеку доскочицу, буде се лепе успомене, али и горке истине, непримерени потези, па и варања на такмичењима и у животу пре две деценије...
      Цена карте: 400 динара.

Погледајте представу „ ШАМПИОНИ“!УРНЕБЕСНА КОМЕДИЈА „СВЕТОЗАР ТРЕЋИ“
ПОНЕДЕЉАК 8.АПРИЛ, 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА


     Урнебесна комедија “Светозар трећи” у којој главну улогу тумачи Иван Перковић, у понедељак 8.априла, од 20 сати биће изведена на сцени Дома културе Ивањица.
     „Светозар трећи“ је рађен према тексту „Kад умрех ономад“, Љиљане Браловић, а у режији Михаила Kостадинова.
     Идеју за овај текст, ауторка је објаснила речима: „Kада људи озбиљне животне ситације претворе у циркус, у мени се створи неутољива жеља, да их осудим и исмејем. Други мотив је да свом јунаку испуним жељу, која је подсвесна жеља сваког човека – да види колико ће коме недостајати, када га не буде било.”
     Kроз казивања главног јунака ауторка износи осуду лицемерју, претварању и некој врсти изопачености.
     Ликови које Светозар помиње „НЕ ПОСТОЈЕ“ … а сасвим су СТВАРНИ. Публика ће их “Препознати”, тако да им може дати имена по свом избору”.

Цена карте: 300 динара. Карте су у продаји.

Позоришна представа
Јован Дучић „ПОСЛЕДЊА ПЕСМА“
Среда, 27.март у 20 часова
Велика сала Дома културе


      Представа ”Последња песма” рађена по тексту Аните Панић, а у режији и адаптацији Марка Мисираче, говори о последњим данима већ остарелог Дучића. Радња представе смештена је у период између 1941 и 1943 године када Дучић сутон свог живота дочекује у Сједињеним Америчким Државама. У представи играју Небојша Kундачина, Милан Зарић и Маја Kулунџија Зорое. Радња представе дешава се пред Дучићеву смрт, када млади Јован, послат од стране Дучићевог рођака, како би му помогао и био ”при руци”, у разговору са песником евоцира песничке успомене дајући живот Јована Дучића из другачијег угла. Песник је сада на измаку снаге, али и даље пун страсти и љубави, поетски надахнут а истовремено и резигниран ситуацијом у отаџбини. Посебно је емотиван део у којем се отвара тестамент као и читање Шантићевих писама од стране Дучићевог младог помоћника који је име добио баш по песнику Дучићу, док песник емотивно реагујући на речи великог пријатеља Алексе, преноси буру емоција коју заокружује тешким, мушким сузама. Јако занимљив део је готово сами крај представе када песник саопштава младом Јовану да је отаџбина у лошој ситуацији и да јој треба помоћи. Песник, иако у старости, пред крај свог живота, не губи ојећај за отаџбину и тежак положај народа у тим туробним, тешким годинама.

Цена карте: 400 динара. Карте су у продаји.

УТОРАК 26. ФЕБРУАР У 20 ЧАСОВА
МЈУЗИКЛ
„КАО ДА САМ ТЕ САЊАО“
Мала дворана Дома културе Ивањица
-ПОЕЗИЈА, МУЗИКА, ГЛУМА-


     Ова представа је замишљена као вече поезије и музике, у којем ће протагонисти Владан Савић и Kристина Савић, говорити најлепше стихове српских и светских песника, као и уживо певати најлепше компоновану поезију, уз клавирску пратњу маестра Уроша Ранковића.
     У представи „Kао да сам те сањао”, биће извођени стихови Божидара Тимотијевића, Душка Трифуновића, Арсена Дедића, Матије Бећковића, Вите Николића, Десанке Максимовић, Јована Јовановића Змаја, Ђорђа Балашевића, Жака Превера, Kонстантина Симонова и других…
     Цена карте: 400 динара.

Погледајте мјузикл „КАО ДА САМ ТЕ САЊАО“!

СРЕДА 23.ЈАНУАР У 20 ЧАСОВА
КОМЕДИЈА „КИШОБРАН ЗА ДВОЈЕ“
МАЛА ДВОРАНА ДОМА КУЛТУРЕ


      Представу је по тексту Александра Аце Поповића режирала Нада Мацанковић.
      Играју: Миљан Прљета и Нада Мацанковић.
      Радња комада смештена је уз једну од београдских пијаца где се сусрећу две романтичне староградске душе, један трговац срећом или шибицар и једна продавачица старих ствари. Љубав се родила на први поглед, али треба храбрости да би се и остварила. Свет пијаце у сумрак преплиће се са светом Холивуда и америчких филмова, у њиховим сновиђењима, стварајући атмосферу романтике.
      У овој романтичној комедији, препуној животних ситуација, двоје глумаца нас уводе у чудесни свет Ациних пијачних људи, њихових проблема, сукоба, њиховог неодољивог начина говора и чежње за бољим животом, стварајући слику једног Београда, ког више нема.
      Цена карте је 400 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на телефон: 032-661-087.

Погледајте романтичну комедију „КИШОБРАН ЗА ДВОЈЕ“!

СРЕДА 26.ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
МОНОДРАМА – КОМЕДИЈА
„УЛИЦА ЦРВЕНИХ ВЕЊЕРА“
Плава сала Дома културе

      У среду 26.децембра са почетком у 20 часова, у Плавој сали Дома културе, глумица Марија Масал извешће монодраму „Улица црвених вењера“, рађену по тексту Љиљане Браловић, у режији Јована Љубеновића.
      Представа говори о једној жени са села којој је отац завршио на голом отоку и наравно она је остала сама са мајком и сестром, и онда једноставно иде прича о њеном животу у тој малој средини, о неком виду малограђанштине.
      Ово је првенствено комедија у којој ће се свака жена пронаћи на један или други начин, да ли је то однос између свекрве и снаје који је данас јако актуелан или однос између мужа и жене.
      Цена карте је 300 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на број телефона: 032-661-087.


Уторак 27.новембар у 20 часова
Урнебесна комедија
„ЗАШТО И КАКО УБИТИ МУЖА“
Мала дворана Дома културе

       Подстакнут бурним реакцијама нежнијег пола, чак и оптужбама за мушки шовинизам, писац Антонио Амури, написао је нови приручник „Зашто и како убити мужа“, намењен супругама које су успеле да преживе излазак претходног приручника „Како и зашто убити супругу“. У новом приручнику жене ће успети да дефинишу који је тип супруга на ког су осуђене, са подробним објашњењем њиховог понашања и маштовитим препорукама за њихово уклањање. Ту ће се наћи различити типови мужева, од кућног мајстора, хипохондра, сексуалних манијака, размажених кретена. Употребљиваног мужа треба савесно уклонити зато што је супруг увек врло тражена роба. Увек постоји категорија незбринутих, романтичних и жељних жена које су спремне да разведеног мужа узму као новог. Жене би треабало да буду солидарне, да на тржиште не пуштају артикле са којих је скинута регистарска таблица...       Текст и режија: Раде Вукотић
Глумци: Наташа Аксентијевић и Пеђа Дамњановић

Улазнице коштају 400 динара, а могу се резервисати лично у канцеларијама Дома културе или позивом на број телефона: 032-661-087.

Погледајте представу „Зашто и како убити мужа“!

УТОРАК 23. ОКТОБАР У 20 ЧАСОВА
КАБАРЕ ГОРАНА СУЛТАНОВИЋА СА ГОСТИМА
„ЈА ПЕВАМ СВОЈ БЛУЗ“

      Кабаретска представа Горана Султановића „Ја певам свој блуз“ биће изведена у уторак 23. октобра са почетком у 20 часова у великој сали Дома културе.
      Уз бравуре и анегдоте овог барда глумишта, публика ће имати прилику да ужива у љубавним стиховима Мирослава Мике Антића, Лазе Костића, Јована Дучића и Милана Ракића, као и у јединственој интерпретацији Балашевићевих стихова.
      Учествују: Горан Султановић, Душан Дуда Безуха (гитара) и Бранислав Зарин (клавијатуре).
      Цена улазнице: 400 динара.

Добродошли!

ЧЕТВРТАК 27. СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
ТРАГИКОМЕДИЈА „НОЋ БОГОВА“


      Живот са хировитим, апсолутистичким владаром пун је страхова, стрепњи и минских поља за интелектуалце који држе до части и поштења, ма колико да су са владаром блиски, а пун је и прилика за погубни утицај разних дворских луда, које су заправо врло прорачунате. То је, чини се, централна порука изврсног комада "Ноћ богова" драмског писца Мире Гаврана .


     Назив комада је ироничан: Краљ Луј XIV, познатији као Сунце (Ћетковић) опија се, док Француска спава, у друштву своја – како он прокламује – једина два пријатеља: славног писца комедија Молијера (Илић) и дворске луде (Луткић). А зашто их он сматра за пријатеље? Зато што му у тим пијаним ноћима кажу у лице ствари које нико у Француској не сме. Краљ је у Француској бог, а богови би, чини се, морали бити и људи који имају право да му се обраћају као да није бог. Заплет и расплет пуни су неочекиваних а опет логичних обрта.

Карте су у продаји.

Добродошли!

Позоришна представа, траги – комедија „ПРАХ“
Четвртак 17.мај у 20 часова
Велика сала Дома културе


     Представа "Прах", заједнички пројекат, Народног позоришта Београд и Шабачког позоришта, биће изведена 17.маја на великој сцени Дома културе у Ивањици са почетком у 20 часова. Дуодраму Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих мађарских савремених писаца, режирао је Вељко Мићуновић, који потписује адаптацију текста и избор музике. У представи играју Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић.
     У овој причи двоје људи, брачни пар, на рубу егзистенције, добија два милиона евра на лотоу. Нема тог човека у овој земљи који бар једном о томе није маштао. Величина ове трагикомедије јесте баш у тој једноставности - сматра редитељ Мићуновић. Биће и смеха, али и суза, цела палета емоција од еуфорије и узбуђења, преко страха и параноје, па до очаја .

                 Реч редитеља

     „Он једног поподнева дође кући раније с посла, а она тек долази с пијаце да спреми кромпир за ручак. Ништа од ручка, остаће гладни. Нешто страшно важно се догодило и то мора да јој саопшти. Али како да јој саопшти шта је срећа? Је ли срећа сигурност? Је ли новац срећа? Је ли срећа благостање? Kако да је завредимо, како да објаснимо да смо је заслужили? Је ли срећа нешто чему само можемо да тежимо? Откуд та људска вера у лутријску срећку? Питање је, заправо, има ли краја друштвеној транзицији или ће се људи делити на оне који се кладе на срећу и оне који су срећни профитери. Постаје ли нам смешно свако моралисање на тему новца? Kо још верује да сиромашни могу бити срећни?“

Карте су у продаји. Цена карте: 500 динара!

Позоришна представа „УПОЗНАЈ РОДИТЕЉЕ“
Четвртак 29. март у 20 часова
Дом културе – Плава сала
Улазница: 400 динара

У представи, коју је режирала Теа Пухарић, играју: Марија Каровић и Ђорђе Симић.
Драматург: Горана Баланчевић


Синопсис:

     Будући младожења, медицински брат, Љубомир и његова изабраница,ексцентрична уметница Теодора пролазе кроз низ припрема како би што безболније упознали њихове родитеље, по могућности, пре свадбе. Али како представити и спојити снобовски настројене Чекиће и хиперопуштене Мрквиће? Хоће ли на свадби бити печење или веганска закуска? Гудачки квартет или трубачи? Кључ за решавање свих тих проблема је у руци нашег чувеног рокенрол психотерапеута чија роле плаy метода спаја обе породице у најконтраверзнијим ситуацијама које ће Вас натерати да се зацените од смеха. И не брините - све што може поћи наопако, поћи ће и горе него што можете да замислите.

Реч редитеља:

     Ова, готово ситкомовска, комедија ситуације говори о моменту који је мучан за све младе парове - како упознати родитеље партнера, партнера са својим родитељима, а потом савладати хорор тренутка упознавања родитеља међусобно. Главни јунаци ове представе се суочавају са тим проблемом на све популарнији начин, обраћајући се психотерапеуту, у нади да ће он решити све њихове проблеме својом психодрамском методом. Марија Каровић и Лазар Дубовац, у улогама Љубомира и Теодоре, а под палицом шармантног Момчила Бајагића Бајаге у улози психотерапеута, вешто смењују низ улога, играјући и своје родитеље како би приказали највеће страхове приликом спајања неспојивог - две породице из сасвим различитих средина. ‘Упознај родитеље’ је комедија Горане Баланчевић, инспирисана филмском трилогијом ‘Упознај Фокерове’, која тежиште насих интересовања враћа на породицу, а са којом свако може да се поистовети и од срца насмеје нашим јунацима.

Погледајте позоришну представу „Упознај родитеље“!


Позоришна представа
“САМО ДА ТИ КАЖЕМ КОЛИКО ТЕ ВОЛИМ”
Уторак 6. фебруар у 20 часова
Дом културе Ивањица- Плава сала


      Представа „Само да ти кажем колико те волим,“ рађена је по новели познатог италијанског писца Антонија Амура.
      Реч је о сценски уобличеном духовитом промишљању мушко-женских односа из различитих углова.
      Више мушких (стварних и могућих) ликова из нашег времена тумачи Миленко Павлов, а неколико женских јунакиња игра Љиљана Ђурић.
      Драматизацију потписује Душко Анђић, који напомиње да је познати италијански писац у наведеним књигама забележио низ својих размишљања која током брачног заједништва, поготово ако је оно дугачко и досадно, људима падају на памет. “То, кажу психолози, још више учвршћује такве заједнице које се, баш зато, у највећем броју и одржавају у таквом стању све до свог природног, ненасилног нестанка. Његовим запажањима додао сам и нека властита.


      Реч је, дакле, о духовитој сценској причи о свакодневици, о споразумима и неспоразумима, о лепом и ружном, о свему што нас окружује и ономе што сами произведемо у тој исконској заједници мушкарца и жене. Уз ову представу хајде да се од срца насмејемо како јунацима на сцени, тако и себи, не узимајући ништа претерано озбиљно, ни у позоришту, ни код (своје) куће. Таква су времена.“

Цeнa улaзницe: 400 динaрa. Карте су у продаји!


УТОРАК 12. ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ПЛАВА САЛА ДОМ КУЛТУРЕ
ПОЗОРИШНИ ХУМОРИСТИЧКИ КОМАД
„НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“

     Копродукција Шабачког и Требињског позоришта.
     Глумачка елипа: Иван Томашевић, Жељко Милошевић и Анета Томашевић

     Полазећи од претпоставке „Нушић за сва времена“ комедија говори о томе да ли је писац за сва времена или смо ми остали заробљени за сва времена. Ништа нисмо научили...остали смо исти, са истим манама од времена Нушића па све до данас.
     „На почетку комедије Нушића затичемо пред нервним сломом. Данас када се сви декларативно залажу за права свега и свачега...хтели смо да видимо како би се Нушић данас изборио са нарушеним правима својих ликова: Антигона и Савке из Госпође министарке, Мице из Власти, Јеротија из Сумњивог лица, Живке министарке.. И како би они имали повратно дејство на свог писца- Нушића“...
     Нушић, у комедији због свих ових модерних дешавања, тражи помоћ психијатра али се испоставља да је овај луђи од његових ликова...јер је време у коме живимо вероватно луђе од оног у коме је Нушић живео.
     У комедији „НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“ глумачка екипа се поиграва жанровима из Нушићевих комада наводећи публику на смех. Али чим се мало дубље зачепрка могу се открити и поруке и коментари наше данашњице са свим типовима које срећемо код представника институција али и малих, на први поглед, безначајних људи.
     ...БАШ КАО КОД НУШИЋА...

Дођите да се насмејемо и опустимо!

„ ЗАЧАРАНА ШУМА“ – ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА
УТОРАК 26.СЕПТЕМБАР У 11 И 12 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ


     Представа је интерактивна са сталним учешћем деце у истој.

           Тема представе је екологија и очување природе

     У представи наша два јунака, Станко и Јанко, сусрећу се са невидљивим непријатељем који покушава да загади шуму у којој живе. Уз атрактивне костиме, пуно смеха, храбрости и виле Јане, они крећу у борбу против невидљивог и лукавог непријатеља. Да ли ће победити и како ће се ова прича завршити погледајте у представи „Зачарана шума“?


„УДАЈ СЕ МУШКИ“ – КОМЕДИЈА
УТОРАК 26. СЕПТЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ


     Текст: Дуња Петровић
     Режија: Марија Липковски
     Играју: Снежана Савић, Милош Ђорђевић, Ратко Танкосић,
     Стефан Урош Тешић, Александар Јовановић, Предраг Котур

     Млада добила посао у Дубаију и телефоном јавља младожењи да је потребно организовати свадбу због папира, визе и пресељења. Али, младожења је позајмио новац свом пријатељу који га је уложио у лешнике, уносан бизнис, који тек треба да се реализује кад лешници роде. Како да за десет дана када је млада добила један слободан дан, организовати свадбу без динара буџета а да се испуне сви немогући захтеви младе?

Цена улазнице : 400 динара.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “КРАЉ ЛИР”
Дом културе, субота 17.јун у 20 часова


     Време, „велики прождрљивац“, неумољиво мрви све што затекне испред себе и његови су преображаји увек фокусирани на однос снага између силе и слабости. Посматрано из те перспективе, „Краљ Лир“ јесте трагедија о пролазности, не само једног човека већ читавог једног света. Лир је, бар онако како га је Шекспир написао, човек који се у својим позним годинама суочава са понором.
     Пејзажи око њега нису питомији, људи нису пријатељскији, две од три његове кћери нису деца већ демонске валкире... Међутим, све то уопште не мора да буде тумачено као прича о појединцу који се налази на измаку снага. Довољно је да он буде човек који живи данас, у времену када је евидентно, на нашу жалост, да не напредујемо на цивилизацијском нивоу. Када у најбољем случају – стагнирамо. И та стагнација, или чињеница да избегавамо да се суочимо с њом, ствара прозрачну измаглицу око свих наших видика. На тест се ставља сама снага здравог разума. Смело, чак самоубилачки. Дакле, ако Краљ Лир није човек који броји последње минуте, већ неко ко дрско изазива људску природу одлуком да раздели све што има (не мислећи на последице), онда говоримо о преком моћнику који из осионости и пуке сујете чак и не сања да ће човек у сукобу са силама природе увек изаћи као губитник. Пут до те спознаје је дугачак. И Лир ће га прећи носећи терет спознаје који је сам себи наметнуо. Не треба наравно заборавити да он није једини који до истине долази „тежим путем“. Сличну судбину доживљавају сви ликови који се надају да је правда „спора, али достижна“. Неки желе да по сваку цену остану доследни својим принципима, мислећи да ће на тај начин повратити равнотежу, неки морају да постану „луде“ да би схватили колико су будаласто траћили свој живот, неки морају да ослепе да би прогледали... Нема последње милости али има достојне смрти. И што су они физички немоћнији утолико њихове духовне моћи расту. У часовима последње резигнације, не очекује се никакав спас. „Што су муве за обесне дечаке, то смо ми за богове: убијају нас они из забаве“. Мало опорог хумора. Чисто да све не би изгледало песимистичније него што иначе јесте.

     Аутор: Вилијам Шекспир
     Редитељ: Иван Вуковић

Цена карте: 200 динара. Сав приход од продатих карата иде у хуманитарне сврхе.


Представа „Чаробна долина“
Четвртак 25. мај, 11 и 12 часова
Велика сала Дома културе


     У четвртак 25. маја у 11 и 12 часова , погледајте представу “Чаробна долина”, продукције Театар на Сави.
     Радња се одвија на једном чаробном месту, где се снови остварују, тајне откривају и несебично дарују.
     Мила Вила и њен помоћник Цветко, живе радосно у Чаробној долини и они, са сваким ко се нађе у ту, весело деле своја знања, љубав и радост. И зато “свако ко дође у Чаробну долину добије неки дар, од кога постане бољи, лепши, срећнији”… Међутим, неваљала Цица и принц Злоћко праве читаву пометњу у овом бајковитом месту…
     Ова прича, намењена и деци и одраслима, је прича о љубави, храбрости, доброти и радости.

     Текст и режија : Татјана Миланов
     Играју: Ђурђа Павловић/Татјана Миланов
     Лазар Миљковић/Никола Марковић
     Јадранка Нанић Јовановић


ПОНЕДЕЉАК 8. МАЈ У 13 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ – ВЕЛИКА САЛА
Инклузивна позоришна представа „ШАРЕНА ЈАБУКА“
Улаз бесплатан!


     Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“ из Неготина и деца виших разреда ОШ „Стеван Мокрањац“ из Кобишнице реализатор су пројекта „Ајмо сви на сцену“- позоришна представа „Шарена јабука“рађена по мотивима приче „Јабука“ Драгана Лаковића.
      Циљ пројекта је унапређење права и положаја особа са различитим сметњама у развоју. Уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и у партнерству са наставницима и ученицима ОШ „Стеван Мокрањац“ из Кобишнице припремљена је стимулативно - инклузивна позоришна представа „Шарена јабука“, коју ће имати прилике да погледају и деца у нашем граду.


Добродошли на представу !

“ВИЛИНСКA ЗAВРЗЛAMA”
НAJНOВИJИ MИНИ MJУЗИКЛ ЗA ДEЦУ И ДETИЊAСTE
ЧETВРTAК 27. AПРИЛ У 11 И 12 ЧAСOВA
ВEЛИКA СAЛA ДOMA КУЛTУРE

      Принц Mилoвaн и Принцeзa Aнa су, кao и вeћинa дaнaшњe дeцe, врлo упућeни и зaинтeрeсoвaни зa мoдeрну тeхнoлoгиjу ( игрицe, тeлeфoни, тaблeти..) и кaдa, у jeднoм трeну, oстaну бeз тoгa, пoкушaвajу дa сe зaбaвe aли кoнстaтуjу дa су им свe стaндaрднe игрe – дoсaднe. Пojaвљуje сe Кувaрицa Mицa кoja жeли дa их рaспoлoжи причaњeм причe, aли њeнa Црвeнкaпицa je Жутoкaпицa, бaкa живи у сoлитeру, Вук je бaкин кум, тj. Mицa знa дa прaви кoлaчe и причa рeцeптe aли нe и бajкe. Принц и принцeзa, трaжe дa дoђe њихoвa Дaдиљa Дaдa, мeђутим, Дaдe нeмa. Свe су прeтрaжили aли су нaшли сaмo jeдну њeну пaпучу. Пoмoћу Mицe кувaрицe, oни крeћу нa нeвeрoвaтнo путoвaњe у пoтрaгу зa њoм, путeм мaштe.Нa тoм путу, дoбиjу мaпу oд Вилe Maштojлe, пoмoћу кoje прeлaзe мoрe и кoпнo.
      У свeту мaштe, срeћу Moрнaрa Mику, мaштoвитoг и зaбaвнoг типa, кao и њeгoвoг кoпнeнoг приjaтeљa, oзбиљнoг, Кaпeтaнa Пeру, зaтим стрaшнoг Лaзу Цaрa oлуje, кojи ћe им зaдaвaти “тeшкe” мaтeмaтичкe зaдaткe, Aждajицу Ждeрaвицу, Црвeнкaпицу кoja ћe им испричaти прaву вeрзиjу причe o сeби.
      Дa ли ћe Moрнaр Mикa успeти дa их прeвeзe у пaпирнoм чaмцу прeкo мoрa?
      Дa ли ћe Кaпeтaн Пeрa, уз пoмoћ Aнe и Mилoвaнa, успeти дa сe нaсмeje?
      Дa ли je Aждajицa Ждeрaвицa стрaшнa, кaкo je сви зaмишљajу, или je ипaк нeжнa?
      Дa ли ћe им трeбaти пoмoћ дeцe нa тoм путу?
      Дa ли je цeлу зaврзлaму смислилa Дaдиљa Дaдa, дa би их пoтaклa нa мaштaњe?
      Крoз oву нeвeрoвaтну aвaнтуру бићeтe нoшeни нa крилимa мaштe, музикe, љубaви и дeчиje рaзигрaнoсти свих aктeрa.

      Игрajу:
      Кувaрицa Mицa: Moникa Рoмић
      Вилa Maштojлa: Слaвицa Љуjи
      Принц Mилoвaн: Никoлa Угринoвић
      Принцeзa Aнa: Joвaнa Mлaдeнoвић
      Дaдиљa Дaдa, Moрнaр Mикa, Кaпeтaн Пeрa: Урoш Mилojeвић
      Глaсoви из oффa:
      Лaзa Цaр oлуje
      Aждajицa Ждeрaвицa
      Црвeнкaпицa
      Битбoксeр: Филип Maркoвић
      Teкст: Слaвицa Љуjић и Moникa Рoмић
      Mузикa: Дejaн Пejoвиц – Пeja
      Кoрeoгрaфиja: Слaвицa Љуjић и Moникa Рoмић
      Рeжиja, кoстим и сцeнa: Moникa Рoмић


      Рeч aутoрa:
      Eдукaциja: Прeдстaвa “Вилинскa зaврзлaмa” je нaстaлa кao jeднa мoдeрнa бajкa, сa дeтaљимa кoje дeцa прeпoзнajу из свoг oкружeњa. Упoтрeбили смo мaшту кao глaвну пoкрeтaчку eнeргиjу дeцe, тj. oвoм прeдстaвoм их пoдстичeмo дa и сaми буду крeaтивни и мaштoвити – сaмим тим нeмa сцeнoгрaфиje у прeдстaви. Taкoђe, прeдстaвa je изузeтнo eдукaтивнa. Финим инструмeнтимa, смo сe бaвили мoтивисaњeм дeцe дa упoзнajу сeбe кao и дa прeпoзнajу свoje квaлитeтe и тaлeнтe, бaвили смo сe дeчиjим стрaхoвимa и кaкo дa их прeвaзиђу. Taкoђe, приближaвaмo дeци вaжнoст учeњa крoз живoт и истичeмo сeстринскo брaтску љубaв,кao и тo дa кaдa смo слoжни, тaдa смo и jaки – ” Зajeднo смo и лeпши и jaчи!
      Интeрaкциja: Крoз кoмуникaциjу глумaцa и дeцe – прeдстaвa je изузeтнo интeркaтивнa, дeцa учeствуjу, пoмaжу дa нaши глумци прeђу кoпнo, мoрe, рaчунajу сa глумцимa пoстaвљeнe зaдaткe, прaвe им “вeтaр у лeђa’ и укључeни су у мнoгa другa рeшeњa.


ХOР “БEЧКИХ” ДEЧAКA – КOMEДИJA
СРEДA 10. MAJ , 20 ЧAСOВA
ДOM КУЛTУРE ИВAЊИЦA


     Oвo je кoмичнa причa o нaшим људимa – прoпaлим гaстарбajтeримa Вулeту, Aци и Џoниjу, кojи сaњajу будућнoст, a бoрe сe зa сaдaшњoст. Moћнo oружje им je вeдринa и oптимизaм. Рaдњa сe дoгaђa усрeд jeднoг пoдрумa у Бeчу, бeз прoзoрa и днeвнoг свeтлa. Tу je и jeдaн крeвeт, кao и jeдaн тeлeвизoр нa издисajу, нeкoликo пaцoвa…
     Вулe и Aцa живe у нeкoм кao стaну, живe нeки кao живoт, рaдe нeкe кao пoслoвe. Вулe и Aцa импрoвизуjу. Зa ту бeчку импрoвизaциjу зaдужeн je Џoни, гaстaрбajтeр другe гeнeрaциje кojи пoмaжe свojим зeмљaцимa дa сe снaђу у туђини.
     У живoту свaкoг нaшeг чoвeкa пoстojи oнaj трeнутaк oчaja кaдa у сaмooдбрaни пoсeгнe зa нajбoљим у сeби – хумoрoм. Taдa сe шaлимo нa рaчун ствaрнoг живoтa, смejeмo сe свим свojим мoћимa, нeмoћимa, успeсимa и нeуспeсимa… To je пoсeбнa кaтeгoриja српскe духoвитoсти, oднoснo шaлa нa рaчун сoпстeвeнoг мeнтaлитeтa, збoг кoje oвa прeдстaвa мoжe дa сe нaзoвe и „гeнeтскa кoмeдиja”.
     Пo тeксту: Mирoљубa Нeнaдoвићa
     Aдaптaциja и рeжиja: Ирфaн Meнсур
     Игрajу: Ирфaн Meнсур, Прeдрaг Ejдус, Слoбoдaн – Бoдa Нинкoвић.
     Прoдукциja: „YugoArt”.


Позоришна представа
„КРЧМАРИЦА МИРАНДОЛИНА“
Четвртак 6. април у 20 часова
Дом културе Ивањица


      Мирандолина је прича о неодољивој крчмарици, о жени која својом харизматичношћу осваја мушкарце, заводи их , сукобљава, доводи их до руба егзистенције, до емотивних сломова. Прича о доминантном женском принципу, о снази женске сензуалности и еротике, о снази женског ума и непогрешивој тактици у освајању и најтврђих мушких срца. Мирандолина представља прототип жене која користећи своје врлине, како менталне тако и телесне, конципира свет око себе онако како она то сама жели, одређујући судбине бројних мушкараца који за њом губе главу. Прича о манипулацији емоцијама од стране рационалне и према емотивном мушком свету сурове и бескомпромисне жене, са циљам да женски принцип надвалда мушки и да жена постане владар наизглед јачем мушком принципу.

      Режија: Југ Радивојевић

      Играју:

      Андрија Милошевић - ВИТЕЗ ОД РИПАФРАТЕ
      Горан Јевтић - МАРKИЗ ОД ФОРЛИПОПОЛИЈА
      Ненад Ненадовић - KОНТЕ ОД АЛБАФИОРИТЕ
      Гостионичарка – Kатарина Жутић - МИРАНДОЛИНА
      Глумица – Андријана Оливерић - ОРТЕНЗИЈА
      Глумица – Јелена Тркуља - ДЕЈАНИРА
      Момак у гостионици – Урош Јовчић - ФАБРИЦИО
      Игор Дамњановић - ВИТЕЗОВ СЛУГА

Дођите на представу!

“ЖИВOT JE ЛOTO“
Утoрaк 28.фeбруaр у 20 чaсoвa
Дoм културe – Плaвa сaлa


      "Живoт je лoтo", трaгикoмeдиja, гoвoри o дoгaђajимa и низу нeвeрoвaтних ситуaциja крoз кoje je прoшлa нaшa jунaкињa Вeрa, у пoслeдњa 24 сaтa.
      Вeрa дoлaзи нa жeлeзницку стaницу и игрoм случaja, пoчињe дa изнoси свojу нeсвaкидaшњу причу у кojу су уплeтeни и њeн муж, љубaвник, кoмшиницa, кумa, мaмa, тaтa, лoтo, куглицe, лaптoп, хитнa пoмoћ, спикeр сa жeлeзничкe стaницe.
      У тoку прeдстaвe сe дeшaвa низ зaнимљивих ситуaциja aли кaд Вeрин муж дoбиje сeдмицу нa Лoтoу a вeћ у слeдeћeм трeнутку сaзнa дa гa oнa вaрa, пoчињe њeнa дрaмa a публици кoмeдиja.
      Публикa бирa крaj! Дa ли ћe нaшa jунaкињa изaбрaти слoбoду бeз нoвцa или зaтвoр, пoслe кoг ћe je чeкaти милиoни кaд изaђe - зaвиси oд oдлукe публикe кoja изглaсa кaкaв ћe бити крaj!
      Прeдстaвa je прoпрaћeнa интeрaкциjoм сa публикoм oд сaмoг пoчeткa (првa сцeнa сe oдигрaвa у публици), oбиљeм музикe, видeo прojeкциjoм, нaшa jунaкињa чaк и кувa кaфу публици.

      У улoзи Вeрe: Moникa Рoмић
      Рeдитeљкa: Бojaнa Лaзић
      Писaц: Влaдимир Ђурђeвић

Цeнa улaзницe: 300 динaрa


Дом Културе, Плава сала петак 10. фебруар 18h
Позориште за децу
"Пеђолино"


Срeдa 21. дeцeмбaр, Дoм културe – плaвa сaлa
18 чaсoвa: Књижeвнo вeчe – Гoст Вaњa Булић
20 чaсoвa : Прeдстaвa “ЧУJTE СРБИ”


      Чуjтe Срби, рeжиja Љубивoje Taдић, прeмиjeрa oдигрaнa 11. мaртa 2006. Прeдстaвa je oдигрaнa oкo 70 путa. Игрa Љубивoje Taдић,тaкoђe дрaмaтизaциjу и рeжиjу je урaдиo гoсп.Taдић.Mузикa Вojислaвa Вoкиja Кoстићa. У прeдстaви сe кoристe тoнски зaписи кoje гoвoрe Дoбрицa Ћoсић „ Рajсoвa oпoмeнa “ и Вjeрa Mуjoвић „ Зaвeтнa пeсмa др Рajсa“ Вojислaвa Илићa Mлaђeг.
      Aрчибaлд Рajс гoвoри o врлинaмa и мaнaм српскoг нaрoдa. Врлинe приписуje нaрoду, a мaнe интeлигeнциjи и пoлитичaримa. Tрajaњe прeдстaвe 55 минутa.
      Прeдстaвa je игрaнa у прaтeћeм прoгрaму Стeриjинoг пoзoрja 2014.гoдинe.
      Прoдукциja: Yugoart, Бeoгрaд


ЧЕТВРТАК 10. НОВЕМБАР У 20 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ У ИВАЊИЦИ
УРНЕБЕСНА КОМЕДИЈА
„РИЈАЛИТИ ОБРАЧУН“


      Ово је један од наизглед лаганих комада са троје глумаца на сцени. Бриљира Иван Бекјарев у улози маторца Анђелка, бизнисмена и политичара коме статус и рачун у банци у кревет доводе знантно млађу, захваљујући ријалитију популарну, Кокану. Лик девојке пристигле у Београд из сиромашне породице из унутрашњости одлично глуми Данина Јефтић. Ту је и сјајни Игор Дамњановић као Шваба, Коканин дечко из ријалитија, и то ради енергично и толико реално да би они који не знају да је глумац помислили да он заиста и јесте дошао на сцену из неког ријалити програма!
  Teкст: Вaњa Булић
  Рeжиja: Рaдe Вукoтић
  Глумци: Ивaн Бeкjaрeв, Дaнинa Jeфтић (Рoсa из сeриje "Moнтeвидeo"), Игoр Дaмњaнoвић

УЛАЗНИЦЕ СУ У ПРОДАЈИ!
ЦEНA КAРТE 400 ДИНAРA.

УТОРАК 25.ОКТОБАР, ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА,
14 ЧАСОВА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
„ШТРУМФОВИ И МАЈКА ПРИРОДА“


      Представа је настала по мотивима популарне цртане серије, са жељом да се исприча једна нова прича са популарним ликовима, намењена је деци узраста од 2-10 година.
      У Штрумфоселу теку припреме за велики пролећни бал, Штрумфови и Мајка природа безбрижно „штрумфују“ у шуми, док страшни Гаргамел кује план како да уништи штрумфове. Отео је Мајку природу и зачарао Штрумфету да отме од Мајке природе књигу за управљање временом. Уз помоћ зачаране Штрумфете и књиге за управљање временом жели да дође до Штрумфова. Штрумфови су у проблему, али заједничким снагама, удружени успевају да омекшају срце зачараној, размаженој Штрумфети помогавши јој у невољи.       Штрумфета поново учи о пријатељству и доброти и колико је лепо делити и добро и лоше са пријатељима, такође спознаје велику радост која долази кроз помоћ најближима. Кефало, Грубер, Мргуд, Грицко,Трапавко, Велики Штрумф уз помоћ деце и Штрумфете успевају да ослободе Мајку природу и да страшног Гаргамела преобрате у Добрицу Гаргамела који на крају помаже Штрумфовима у припремама у за пролећни бал.


Љубавна комедија "Пази шта желиш"
Среда 28. септембар у 20 часова
Дом културе Ивањица

      "Пази шта желиш" је љубавна комедија. Два тридесетпетогодишња пријатеља имају духовите и стереотипне заблуде о женама и маштом креирају идеалну слику жене која би задовољила све њихове потребе. Неким чудом жена по њиховој мери се појављује и тада упадају у најразличитије замке својих жеља. Збуњени пред остварењем својих илузија, увиђају да права љубав лежи у несавршености и решавају да се ипак препусте ризику - реалном упуштању у неизвесно и узбудљиво путовање кроз мушко-женске односе.

      Режија: Јана Маричић
      Играју: Радован Вујовић, Александар Радојичић и Александра Томић
      Сценографија: Јована Граховац Сујић
      Kостим: Ана Радојичић
      Продуцент: Андрија Милошевић


Четвртак 29. Септембар у 11 часова
Дом културе Ивањица – велика сала
Представа за децу
ДОСИТЕЈЕВЕ БАСНЕ
„Лав и миш“ и „Зец и корњача“

      „Доситејеве басне“ је позоришна представа у трајању од сат времена. Њен циљ је да кроз две басне, од којих је састављена, деци предшколског и школског узраста, на сликовит начин укаже на људске мане и упути их на људске врлине. Такође, поред ове основне, етичке функције, ова представа има и образовну функцију у намери да деци путем сценске игре приближи један књижевни правац, а то су басне.
       На самом почетку представе један од актера ће у интерактивном контакту са младом публиком поставити питање да ли неко може да објасни шта су то басне; потом ће се извести прва басна; у краткој паузи између две басне, глумац-наратор ће публици дати стручно мишљење ослоњено на неку од теорија књижњвности. О наравоученијима или поукама причаће се после извођења друге басне.

Посетите дечију представу „Доситејеве басне“!

СРЕДА 18. МАЈ У 20 ЧАСОВА,
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ПОЗОРИШНА КОМЕДИЈА "ПРЕВАРАНТИ"
Текст: Pierrin Basquiera
Режија: Вида Црнчевић Басара

       Улоге: Калина Ковачевић, Милорад Мандић Манда, Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић


      Реч аутора:
      Ех, ништа више није као што је некад било, уздишемо сви у глас. Најчешће са правом али када су преваранти у питању, оних старих се можемо сећати готово са носталгијом.
      Не желим ни да причам о овим данашњим.
      Комедија са муцањем и замало пуцањем,“ Преваранти“, бави се управо носталгијом за старим, добрим, нежним временима у којима је, као и откако је света и века било свега, па и преваре. А шта је превара? Начин да се без много труда стигне до пара. Ево наше ситуације:
      Једна од бања у Србији, тада монденских одмаралишта џет сета (не могу да одолим – толико другачијег и симпатичнијег од дањашњег), и два пара. Муж и жена који се претварају да су брат и сестра; и две госпође у најбољим годинама, које су одабрале да буду грофица – удовица и њена „дружбеница“, кренули су једни на друге. И шта се догађа када преваранти покушају да преваре преваранте? Урнебесна комедија – наравно.
      А, да ли су „дечица“ лаког индустријалца из Крушевца успела да преваре Фон Беллу и њену дружбеницу Жану, или је било сасвим обрнуто; да ли травар Јова заиста лечи све од курјих очију до малоумности, да ли је младожења одјахао испред олтара са рмпалијом, ко је капетан дуге пловидбе а ко индустријалац из Јагодине, мораћете да сазнате сами. Надамо се да се после наше представе нећете осећати превареним, већ релаксираним и насмешеним и да ћете заборавити све оне мале и велике преваре са којима свакодневно живимо.

Дођите на урнебесну комедију “ПРЕВАРАНТИ”!

ПОНЕДЕЉАК 25. АПРИЛ, ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ У 20 ЧАСОВА ПОЗОРИШНА КОМЕДИЈА
„ИЗВИЊАВАМО СЕ, МНОГО СЕ ИЗВИЊАВАМО...“
ПРЕДПРЕМИЈЕРА У НАШЕМ ГРАДУ!

    ;Текст „Извињавамо се, много се извињавамо“ написао је комедиограф Милан Рале Николић, а настао је адаптацијом награђене радио комедије Заједничко јасеновање.
       Ово је прво извођење текста „Извињавамо се, много се извињавамо“ на позоришној сцени. Није случајно да у овој представи играју глумци у зрелим годинама, јер ће пробати да се баве љубављу на специфичан начин, односно да ли је могуће доживети љубав у било ком добу?

       Режија: Ерол Кадић
       Играју: Неда Арнерић и Феђа Стојановић
       Костимографија: Иванка Крстовић
       Композитор: Бранислав Пиповић
       Сценографија: Небојша Крстић

Дођите на представу!
Цена карте: 400 динара


СНЕЖАНА И СЕДАМ ПАТУЉАКА
Велика сала Дома културе,
Четвртак 31. март 12 часова
Народно позориште Ужице

      Бајка „Снежана и седам патуљака“ појавила се 1812. из радионице Браће Грим и веома брзо била прихваћена и од деце и од њихових родитеља. Планетарни успех ова бајка доживљава 1937. године након екранизације и настанка популарног цртаног филма Волта Дизнија. По заради, овај филм је већ тада, надмашио и чувени филм "Прохујало са вихо-ром" , а радо се гледа и данас.
      Наш омиљени дечији писац Љубивоје Ршумовић вешто је ову бајку преточио или да будемо у духу бајке, претворио у духовиту драмску игру, додавши јој нешто од "Пепељуге" и "Успаване лепотице". Оно што плени из овог занимљивог комада је прегршт племенитих порука које је Ршум вешто уплео у причу, а које су свим генерацијама читљиве и прихватљиве. Најпре, ту је прича о љубави која упркос бројним препрекама мора да победи. Ту су и ненаметљиве приче о храбрости, поштењу, истрајности и не на крају, о поштеном раду, добру и злу које неминовно губи битку.