logo

Филмски програм
Среда 2. и четвртак 3. јун, 20 часова
Дому културе Ивањица, домаћи филм "Идеалан посао".
Цена карте 250 динара.
Дом културе Ивањица
Петак 12.март у 17 и 19 часова
Филм “ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ”


      Шест година након што јој је муж, чувени београдски адвокат, страдао у пожару, Ана Колар (Анђелка Прпић) добија информације, који доводе у питање све што је мислила да зна о трагедији, али и о својој породици.

      Дужина трајања филма: 110 мин

      Жанр: трилер

      Глумци: Анђелка Прпић, Љубомир Бандовић, Даница Максимовић, Милан Чучиловић, Никола Ристановски, Милена Предић, Јанко Поповић Воларић, Тони Михајловски, Соња Колачарић, Јово Максић, Борис Комненић, Андрија Бошковић, Клара Хрвановић

Режисер: Дарко НиколићФилмски дани у фебруару у Дому културе у Ивањици


9. и 10. фебруар


- у 17 часова анимирани филм "Карирани Нинџа"

      Режија: Anders Matthesen & Thorbi Chrisofferse

      Аске од ујака Стјуарта на поклон из Тајланда добије плишаног нинџу за ког открије да је жив и да му може помоћи око проблема у школи. Аске жели нинџи да врати услугу, али убрзо сазнаје да је карирани нинџа у осветничкој мисији.

- у 19 часова филм "Ови дани"

      Режија: Gluseppe Piccioni

      Главне јунакиње су четири младе девојке, пријатељице које живе у малом граду у италијанској провинцији. Једна од њих добија, то јест прихвата пословну понуду реномираног хотела у Београду. Иако је свака од њих у изазовном животном тренутку – једна се бори са озбиљном болешћу, друга је у трећем месецу непланиране трудноће, трећа усред компликоване љубавне приче – оне одлучују да крену на пут за Београд. Као подршка у сусрет авантури, као одраз привржености коју не могу омести никакве личне тешкоће…

17. и 18. фебруар


- у 17 часова анимирани филм "Мираи"

      Режија: Mamoru Hosoda

      Четворогодишњи Кун је разочаран када га нова беба у његовој породици одмах замени као центар пажње и он одбија да прихвати своју малу сестру Мираи.

- у 19 часова филм "3 срца"

      Режија: Benoit Jacquot

      Једне ноћи у француском провинцијском граду, Марк среће Силви пошто закасни на воз за Париз. Њих двоје лутају улицама до јутра, причају о свему сем о себи, у посебној хармонији која скоро да подсећа на кореографију. Марк се враћа првим возом и договара да се види са Силви у Паризу неколико дана касније. Не знају ништа једно о другом, али ово се претворило у више од игре. Силви успева да се организује за тај дан, али Марку то, на несрећу, није пошло за руком. Он трага за њом и на крају налази неког другог: Софи. Он не зна да је она Силвина сестра.

25. и 26. фебруар


- у 17 часова филм "Невероватна прича о џиновској крушци"


      Живот мирно пролази док Мићу и Себастијан не проналази поруку у боци у градској луци. Поруку је послао градоначелник који се јавља с Тајанственог острва где је дошао до великог открића. Филм је снимљен према истоименој дечијој сликовници.
      Глумци: Зорана Бечић, Ивана Поповић, Бора Ненић, Игор Дамјановић, Бојан Лазаров, Милан Чучиловић, Павле Јеремић, Милош Ђуровић, Раде Вукотић, Бранислав Јеринић, Зоран Лековић. Ђурђина Радић- у 19 часова филм "Камо среће"

      Режија: GGinevra Elkann

      Сентиментална комедија о троје деце растављених родитеља која су, док живе у Паризу са својом буржујском руско-ортодоксном мајком, изненада спакована и послата да живе са својим неконвенционалним и сиромашним италијанским оцем, Карлом.
Дечији филм „НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА У ЏИНОВСКОЈ КРУШКИ“
24. и 25. септембра у 18 часова


      Живот мирно пролази док Мићу и Себастијан не проналази поруку у боци у градској луци. Поруку је послао градоначелник који се јавља с Тајанственог острва где је дошао до великог открића. Филм је снимљен према истоименој дечијој сликовници.
      Глумци: Зорана Бечић, Ивана Поповић, Бора Ненић, Игор Дамјановић, Бојан Лазаров, Милан Чучиловић, Павле Јеремић, Милош Ђуровић, Раде Вукотић, Бранислав Јеринић, Зоран Лековић. Ђурђина Радић

Цена карте: 250 динара.


Филм „Грех“
24. и 25. септембра у 20 часова


      Фиренца почетком 16. века. Микеланђело Буанароти, кога његови савременици сматрају генијем, исцрпљен је радом на завршетку свода Сикстинске капеле. Када је његов заштитник и вођа племићке породице Дела Ровере, папа Јулијус други умре, Микеланђело је опседнут тражењем најбољег мермера да би довршио његову гробницу. Уметникова лојалност је на провери када за папу буде изабран Лав Кс, из супарничке Медичи породице. Он нуди јединствену нову поруџбину - рад на фасади базиран на Сан Лоренцо. Микеланђело је приморан да лаже да задржи наклоност обе породице и све више га муче сумња и халуцинације, наводећи га немилосрдно преиспитује сопствени морал и уметничке недостатке.
      Улоге: Алберто Тестоне, Орсо Мариа Гуеррини, Иулииа Висотскаиа, Адриано Цхиарамида, Массимо Де Францовицх, Антонио Гаргиуло, Јакоб Диехл, Ницола Адобати

Цена карте: 250 динара.


ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
УТОРАК 10. И СРЕДА 11. МАРТ У 20 ЧАСОВА
ФИЛМ „АЈВАР“


      Вида (Наташа Нинковић) и Бане (Сергеј Трифуновић) су брачни пар који већ дуже време живи у Стокхолму. Имају успешне каријере, довољно новца за пристојан живот и пса, али немају децу. Вида сумња да Бане у Београду има љубавницу, али о томе ћути. Долазе за празнике у Србију, где се у познатом окружењу одвија уиграна кореографија која се већ много пута поновила у њиховим гастарбајтерским животима. Овог Ускрса се тај зид ћутања руши.

      Цена карте: 250 динара       Режисер: Ана Мариа Росси
      Жанр: драма
      Глумци: Наташа Нинковић, Сергеј Трифуновић, Весна Чипчић, Миодраг Крстовић, Гордан КичићФИЛМ “ИНВАЗИЈА”
Четвртак 23. и петак 24. јануар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Најишчекиванији руски филм године, спектакуларни блокбастер "Инвазија" истражује тајну човечанства, а фантастична стварност само погоршава истрагу. Постоји један начин да се победи - остати човек. Прошле су три године од пада ванземаљског брода. Катастрофа која се десила, заувек је променила живот девојчице из Чертанова али и поглед становника на комплетан универзум. Чини се да је ово био највеćи тест за човечанство. Оно чега људи још увек нису свесни јесте да ćе ускоро доживети нови сусрет. Да ли су спремни на то?
      Дужина трајања филма: 129 мин
      Жанр: научна-фантастика, акција, драма
      Глумци: Irina Starshenbaum, Alexander Petrov, Rinal Mukhametov
      Режисер: Fedor Bondarchuk

Цена карте: 250 динара.


ДЕЧИЈИ СИНХРОНИЗОВАНИ ФИЛМ
“ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САНКАЊЕ”
Недеља 26.јануар у 16 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Фића је специјално за трку конструисао фантастичне санке, али се оне у првој трци распадну мало пре линије циља. То је тежак губитак за Фићу који се не мири са чињеницом да је можда направио грешку у конструкцији или да је стратегија трке била промашај. Заједно са својим пријатељима открива да је Зоки варао да би се домогао победе. Фића захтева реванш трку... Зоки наравно пристаје, под условом да Фића направи нову писту за трку. Када је са друговима направио спектакуларну трасу, Зоки је схватио да са Фићом нема шале, и почиње да смишља нове смицалице. Док се спремају за нову трку Зоки је обезбедио све подвале да би добио трку. Али и Фића са својим дриугарима има неколико јаких изненађења за њега.       Дужина трајања филма: 89 мин
      Жанр: анимирани, авантура, комедија, синхронизовани
      Глумци: Sonja Ball, Hélène Bourgeois Leclerc, Mehdi Bousaidan
      Режисер:Benoît Godbout, Jean-François Pouliot

Цена карте: 250 динара.

ФИЛМ “СЛУГА”
Недеља 26.јануар у 18 и 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Рођен у богаташкој породици, млади Григориј, „Гриша“ (Милош Биковић) је толико ушушкан у свом лагодном животу да мисли да је „изнад закона“. Када оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере. Уз помоћ старог пријатеља, психолога, отац смишља план да рехабилитује свог непослушног сина. Гриша упада у изрежирану саобраћајну незгоду, а када дође себи, биће 1860. година, а он ће се наћи на великом сеоском имању, као обични слуга без веза и без примеса живота какав је до тада живео. Људи који га окружују на имању су такође слуге и никада нису чули за рецимо - мобилне телефоне. Гриша пролази тежак пут од размаженог богаташа до човека који цени мала животна задовољства и вредан рад, који упознаје добре стране правог пријатељства и наравно, љубави.
      Дужина трајања филма: 109 мин
      Жанр: комедија, авантура, фантазија
      Глумци: Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandr Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibceva
      Режисер: Klim Šipenko

Цена карте: 250 динара.


ФИЛМ “4 РУЖЕ”
Уторак 28. јануар и среда 29. јануар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Филм “Четири руже” је крими-драма са елементима комедије. Приказује урбани мозаик градских ликова, које у исповести једне београдске ноћи, повезује неутољива жеља за лаком ловом, добрим проводом и безбрижним јутром. Иза кулиса царства порока у ноћном клубу Четири руже, у центру мозаика, где се води беспоштедна борба, често и са оне стране закона, наћи ће се један обичан човек. У безуспешном покушају да од свега побегне, схвата да ће успети само ако у помоћ позове све оно што је у међувремену изгубио: љубав, искреност и веру.
      Дужина трајања филма: 100 мин
      Жанр: крими, драма
      Глумци: Милош Самолов, Борис Миливојевић, Срђан 'Жика' Тодоровић
      Режисер: Василије Никитовић

Цена карте: 250 динара.


Француски Филмски Караван
26 - 29 новембра 2019. године.
Улаз за све филмове је бесплатан!


L’âge de raison – Доба сазревања


      Les Grands Esprits (FRA, 2017, 1h46 min) – Велики умови
      Режија: Olivije Ajaš-Vidal
Играју: Deni Podalides, Abdulaj Dijalo, Tabono Tandija...

      Четрдесетогодишњи професор књижевности Франсоа Фуко ради у париској гимназији Анри ИВ. Сплет околности приморао га је да прихвати премештај у предграђе Париза, у школу која има веома лошу репутацију. Он очекује најгоре, и то са пуним правом...

      Wallay (FRA, 2016, 1h 24 min) – Валеj
      Режија: Berni Goldblat
      Играју: Makan Natan Dijara, Ibrahim Koma, Amadun Kasoge

      Непослушни тринаестогодишњак Ади не слуша свог самохраног оца. На издаху своје снаге, овај последњи га шаље преко лета код стрица у Буркину Фасо. Дечак, навикнут на француски начин живота, одлази на путовање за време распуста. Мораће да се прилагоди локалним обичајима и научи како се постаје човек...

      Comme un lion (FRA, 2011, 1h 24 min) – Као лав
      Режисер: Samiel Kolarde
      Играју: Mitri Atal, Mark Barbe, Žan-Fransoa Stevenan…

      Петнаестогодишњи Митри живи у једном селу у Сенегалу. Као и сви његови вршњаци, игра фудбал и сања о фудбалским клубовима као што су Барси и Челси. Када га агент регрутације открије, Митри поверује у своју срећу. Међутим како би кренуо у напад великих европских клубова, мора да плати одређену суму. Породица помаже и задужује се како би му помогла…

      L’Atelier (FRA, 2016, 1h 53min) (drame) - Радионица
      Режисер: Loran Kante
      Играју : Marina Fois, Matje Luči, Varda Ramah, Isam Talbi

      Ла Сјота, лето 2016. Антоан прихвата да похађа курс писања где група младих људи има задатак да напише крими причу уз помоћ Оливије, познате списатељице. Међутим, мизантроп Антоан ће се врло брзо супротставити остатку групе и Оливији, коју младићево насилничко понашање истовремено плаши и привлачи...

Нови француски филм


      Les Souvenirs (FRA, 2014, 92’) – Сећања
      Режија : Jean-Paul Rouve
      Играју : Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

      Када његова 85 годишња бака једног дана изненада нестане из свог старачког дома, Роман креће у потрагу за њом, негде у својим сећањима. По роману Давида Фоенкиноса, деликатан породични портрет у коме Анние Цордy, чаробна у свом полутонском регистру, далеко од успеха на сцени, оживљава баку која живот види далеко и воли га још више.


      Jalouse (FRA, 2017, 97’) - Љубомора
      Режија : David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
      Играју : Karin Viard, Dara Tombroff, Anne Dorval

      Натали Пеше, разведена професорка књижевности, мења расположење од данас до сутра, од брижне до болесно љубоморне мајке. Њена прва мета, дивна осамнаестогодишња ћерка, Матилда, играчица класичног плеса. Међутим, њен опсег се убрзо шири и на пријатеље, колеге, па чак и комшије. Између узбуркане комедије И психолошке неизвесности, пратимо неочекивано љуљање емоција једне жене.


      Gueule d’ange (FRA,2018, 108’) – Лице анђела
      Режија : Vanessa Filho
      Играју : Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

      Марлен, млада и неодговорна жена, живи сама са својом осмогодишњом ћерком. Једне ноћи, након што је упознала младића у клубу, одлучује да оде, оставља ћерку препуштену самој себи. Филм представљен на Канском фестивалу 2018 године, у селекцији Известан поглед.


      Numéro une (FRA, 2017, 110’) – Број један
      Режија : Tonie Marshall
      Играју : Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

      Емануел Блаше је бриљантни инжењер, попела се на врх своје компаније у извршни одбор. Једног дана, мрежа утицајних жена понудила је да јој помогне како би преузела вођство компаније ЦАЦ40. Емануел би била прва жена на таквој позицији. Међутим у сферама у којима још увек доминирају мушкарци, гомилају се како професионалне тако и интимне препреке. Освајање је узбудљиво, али значи и рат.ЧЕТВРТАК, 14. НОВЕМБАР 2019. ГОДИНЕ, 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ „ВОНГАР“

     У оквиру Дана домаћег докуметарног филма, у четвртак 14. новембра у Дому културе у Ивањици приказиваће се филм „ВОНГАР“, Андријане Стојковић.
     Српско-аустралијски писац Б. Вонгар (Вонгар - човек са онога света - како су га назвали аустралијски домороци) напустио је Југославију као Сретен Божић 50-их година прошлог века, радио у Паризу са Сартром и Симон де Бовоар да би 1960. завршио у Аустралији у којој и данас живи на нетакнутом делу аустралијског буша југоисточно од Мелбурна, са својих шест дингоа, окружен пожутелим новинама, црно-белим фотографијама Абориџина и старинском писаћом машином.
     Дужина трајања филма: 60 минута.


УЛАЗ БЕСПЛАТАН!


Филмски дан у Дому културе
Среда 13. новембар 2019. године
У 18 часова: Дечији филм “ФИКСИЗИ” – МАЈСТОРЧИЋИ ( синхронизовани)      Мајсторчићи је је руска дечија анимирана авантура новије продукције, настала по књизи Едварда Успенског, а радња прати групу малих човечуљака – Мајсторчића који живе у кућним справама и поправљају кварове, а могу их видети само деца. Овај цртани филм се као серија приказивао првобитно на телевизији и имао је великог успеха широм света.
      Мајсторчића има укупно девет: Папус, Масја и њихова деца Симка и Нолик, дека Дедус, и њихови другари Фајер, Игрок, Шупља и Верта. Они живе у кући Тома Томаса и његових родитеља, са којима живи и Том Томасова бака, а друштво им прави и група паукова. Када један од Мајсторчића набави посебне наруквице које га претварају у супер моćног неваљалца, на сцену ступају његови шарени мали пријатељи, Том Томас и лабораторијски професор да спасу тајну о њиховом постојању.

      Дужина трајања филма: 80 минута.

      Цена карте: 200 динара

У 20 часова: Романтична комедија, “ОНА МИ ЈЕ СВЕ”      Очаравајућа узбудљива љубавна авантура француског писца и редитеља Huga Gelina.
      Када је Рафаел први пут срео Оливију у средњој школи, то је била љубав на први поглед. Након 10 година срећног брака и успешне каријере као писца бестселера, Рафаел има све - или бар тако мисли. После жучне свађе између пара, Рафаел се буди у паралелном животу као наставник у средњој школи, неожењен, играјући пинг понг и проводећи превише времена са својим најбољим пријатељем из детињства. Схвативши да је Оливија била његово све, он мора да иде даље како би повратио љубав свог живота - која у овом новом свету нема апсолутно никакву представу ко је он.
      Дужина трајања филма: 117 минута

      Цена карте: 200 динараФилмски дан у Дому културе
Петак 1.новембар 2019

У 16:00 филм “ЈЕТИ” СНЕЖНИ ЧОВЕК

Филм “ЈЕТИ” – СНЕЖНИ ЧОВЕК води нас у епску авантуру дугу више од 3000 километара, од улица кинеског града до снежних пејзажа Хималаја, који својом лепотом одузимају дах.

Цена карте: 250 динара


Жанр: анимирани, авантура, породични
Режисер: Tim Johnson, Todd Wilderman


Филм “ВОЈНА АКАДЕМИЈА 5”
Дом културе Ивањица – велика сала
Петак 1.новембар у 18 и 20:30 часова


Наши омиљени јунаци овога пута пролазе кроз нове животне изазове, од пословних, попут капетана Данијела Стошића који покушава да се врати старој љубави - летењу, борбе за опстанак везе Роксанде и Васиљевића, али и борбе за потомство Саше и Клисуре. Пратимо и авантуре младих потпоручника који се труде да преживе у дивљини, на обуци за специјалну јединицу, када на тест издржљивости долазе њихова пријатељства и љубавне везе.


Дужина трајања филма: 120 мин

Жанр: драма, трилер

Глумци: Бојан Перић, Нина Јанковић, Јелисавета Орашанин, Милош Тимотијевић, Славен Дошло, Андреа Ржаничанин, Ваја Дујовић, Анђела Јовановић, Вучић Перовић, Виктор Савић, Ђорђе Стојковић, Миодраг Драгичевић, Јован Јовановић Режисер: Дејан Зечевић