logo

Филмски програмФилмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 16 часова: филм „Како дресирати свог змаја 3“


      Епска анимирана авантура о одрастању и проналажењу храбрости да се суочимо са непознатим и о томе како не треба одустати

Цена карте: 250 динара.Филмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 18 часова и 20:30 филм „Балканска међа“


       Непосредно после ратног пламена у Босни, на Балкану расте ново жариште. Сукоби Срба и Албанаца на Kосову неконтролисано расту, српске снаге покушавају да потисну “Ослободилачку војску Kосова”. Међународна заједница оптужује владу у Београду за прекомерну употребу силе и без сагласности Уједињених нација НАТО почиње бомбардовање Србије.
Инспирисан овим историјским догађајем, филм “Балканска међа” приказује нам тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром “Слатина” у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим (Антон Пампушни) и Беком Етхоевим (Јуриј Kуценко) којима се придружује припадници МУП-а Бyк (Милош Биковић) и Фадиљ (Александар Радојичић), воде немилосрдни рат против команданта албанске терористичке групе Смука (Александар Срећковић).

Цена карте: 250 динара.


Филм “ТВРЂАВА”
21, 22. март у 20 часова
Велика сала Дома културе

      Жанр:историјски, драма
      Глумци:Illya Malanin, Dmitriy Dyuzhev, Dmitry Nazarov, Pavel Tabakov, Andrey Burkovskiy, Agata Mutsenietse, Ekaterina Guseva, Ivan Kolesnikov
      Режисер:Igor Zaytsev


      Прича прати главног лика, младог официра нове гарде Петра И, Ивана Демарина (Иллyа Маланин), који по наредби цара иде на границу у Тобољск – прву престоницу Сибира. Управо у Тобољску упознаје своју прву Љубав Машу Ремизову (Јулиа Макарова). Главни ликови су увучени у експедицију у потрази за златом Јакаранда. Петру су потребна средства за рат против шведске војске. Њихова тврђава је окружена хордама војске Џунгара, и није их преостајало ништа друго већ да чекају на помоћ. Филм садржи како фиктивне, тако и истинске историјске ликове као што су Семен Ремезов (Дмитрy Назаров) – познати сибирски картограф, историчар и архитекта Тобољска; Матвеј Гагарин (Евгенy Дyатлов) – први сибирски гувернер; Иван Бачхолз (Алеxандер Лазарев) – оснивач града Омска; Јохан Ренат (Андреи Бурковскy) – заточени шведски официр, прогнан након борбе на Полтави 1709.године који је сањао о повратку у своју земљу по сваку цену; Бригита (Агатха Муцениеце) – супруга војника Цмиса, тајно заљубљена у Јохана. Сибирска љубав између Ивана и Маше надјачала је Љубавни троугао Јохан-Бригит-Цмис. По завршетку рата, као највећег изазова, главни ликови граде своје животе на основним вредностима вере, наде, љубави, истинском патриотизму и преданости домовини. Филм је снимљен у историјском окружењу модерног Тобољска и обилује узбудљивим сценама битке, раскошним костимима, брилијантном глумом највећих руских звезда, али и заносном интерпретацијом нових глумачких нада.Филм „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ “
14. и 15. март у 17:30 и 20 часова
Велика сала Дома културе


      Kраљ Петар Kарађорђевић, као млад протеран је из Србије од стране супарничке династије Обреновића. Никада није успео да направи чврсту везу са земљом из које је потекао, народом чији је потенцијални краљ, нити титулом која му по праву припада. Сплетом историјских околности, враћа се у домовину, уводи парламентарну демократију на двор и започиње обнову Србије. Али Србији се не да да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први светски рат. Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. После две херојски добијене битке на Церу и Kолубари, Влада доноси одлуку да је повлачење ипак неминовно.
      Током мучног повлачења преко албанских планина краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа који се повлачи, она заветује самог краља да му, уместо ње, преда пар чарапа које је исплела. Нажалост, краљ смрзнутог Маринка налази прекасно, а Макрена умире на гробу младог аустријског војника, оплакујући у име свих мајки све синове – невине жртве рата.
      Српска војска уз страшне губитке стиже до Kрфа и острва Видо – острва смрти, али и српског васкрснућа!
      Пред смрт, највољенији српски владар, Kраљ Петар Ослободилац, подиже споменик Макрени у њеном селу Словац. На својој самртној постељи он има једну жељу – да му назују пар чарапа које није успео да однесе Маринку.
      Глумци: Лазар Ристовски, Радован Вујовић, Милан Колак, Даница Ристовски и други.

Цена карте: 200 динара. Карте су у продаји.Филмски дан у Дому културе
20. и 21. фебруар, Плава сала

- У 18 часова: филм за децу „Аладин и летећи ћилим“,
Жанр: анимирани, фантазија- У 20 часова: филм „Берлин, волим те“
Жанр: драма
Глумци: Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson


Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Домаћи филм „ТАКСИ БЛУЗ“
31.јануар и 1. фебруар у 18 часова и 20 часова
Плава сала Дома културе


      ТАKСИ БЛУЗ“ је романтична комедија која ће се приказивати 31. јануара и 1. фебруара у Плавој сали Дома културе у Ивањици. Цена карте: 250 динара.
      Глумци: Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић.
      Режисер: Мирослав СтаматовЧетвртак 29. новембар у 19 часова
ДДФ - Дан домаћег филма
мала дворана Дома културе
"4 године у 10 минута"
редитеља Младена Ковачевића

       Синопсис:
       На касетама које су 17 година скупљале прашину открива се загонетни филмски материјал. Уз цитате из дневника протагонисте који је иза камере, склапа се интимна слика једног несвакидашњег путовања у вечну славу. Ванземаљски пејзажи, недокучиви ликови, и застрашујући моменти, и сан о авантури који се уместо покличем победника, завршио криком пораженог.
      Дан домаћег филма - ДДФ се истовремено одржава у биоскопима и градовима широм Србије и Ивањица је једна од њих. Ради се о домаћим филмовима који су дуго били "скрајнути" од очију јавности и сада је време да угледају светлост дана.

Улаз је бесплатан!
Добро дошли!

„ЈУЖНИ ВЕТАР“ - ДОМАЋИ ФИЛМ
6. И 7. НОВЕМБАР, ДОМ КУЛТУРЕ


       Домаћи филм „Јужни ветар“ приказиваће се у Дому културе у Ивањици, 6.и 7. новембра у 16 часова, 18:30 и 21 час. Цена карте: 250 динара.
       Јужни ветар је српски филм режисера Милоша Аврамовића, а по сценарију Милоша Аврамовића и Петра Михајловића.
       У животу Петра Мараша кога игра глумац Милош Биковић, младог припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом – Јована Стојиљковић, се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“- Драган Бјелогрелић, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме.
       Све ће се то променити када Мараш случајно украде погрешна кола.

       Играју: Милош Биковић, Небојша Глоговац, Драган Бјелогрлић, Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Богдан Диклић, Срђан Тодоровић, Јасна Ђуричић, Александар Берчек и други.ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ - ДОМАЋИ ФИЛМ
12. И 13. НОВЕМБАР у 17:30 i 20:00 часова,
ПЛАВА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
Цена улазнице 250 динара
Премијера 2. новембра у биоскопима


       Заспанка за војнике је српски филм редитеља Предрага Антонијевића по сценарију Наташе Дракулић и по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића.
       Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог светског рата, долази на 20. годишњицу рата и отварање спомен-костурнице у село где је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, Петом тобџијском батеријом.
       Стеван је отишао на изненадно одсуство, касније је прекомандован и један од разлога што долази на постављање костурнице је што жели да сазна шта је било са његовим првим ратним саборцима, посебно непосредно надређеним поручником Александром.
       Сусреће само комаданта и кроз њихова сећања отвара се судбина Пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, тешки, али и радосни моменти, као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски.
       У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чија се судбина сазнаје на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате, јер је један човек, поручник, надређени свесно жртвовао свој живот, пре тога углед и част, да би спасао бар једног свог војника.

       Улоге:

       Љубомир Бандовић – командант
       Марко Васиљевић – Стеван
       Вук Јовановић – Александар
       Марко Павловски – Рајко
       Ненад Окановић - Таса
       Марко Гверо – Јанкуљ
       Александар Ђурица - наредник Милутин
       Иван Ђорђевић - Kрсто Возар
       Никола Илић - Траило Живуљовић
       Милица Михајловић - Стефанова мајка
       Тихомир Арсић - Радојков отац
       Тара Јевросимовић - Стефанова сестра
       Наташа Нинковић - жена у црном
       Радош Бајић - Стефанов отац
       Небојша Глоговац – сељакФилмски дан у Дому културе субота 20. октобар, Велика сала

- У 18 часова: филм „Кондорито“ 3Д , синхронизовани филм за децу


- У 20 часова: филм „Веном “ 3Д , акција, авантура, хорор, научна фантастика

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филмски дан у Дому културе Недеља 30. септембар, Велика сала

- у 16 часова, „Хотел Трансилванија 3 –одмор почиње“ синхронизовани филм за децу


- у 18 часова „Џони Инглиш“, комедија-акција-авантура- у 20 часова „Опатица из пакла“, хорор – трилер

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филм „ЗВЕР“
24. и 25. април у 20 часова
Дом културе Ивањица


      Добро позната тема о вукодлацима, обрађена је на нови, интересантнији начин у дебитантском остварењу “Звер” редитеља Фрица Бома. Главне улоге поверене су младој и талентованој глумици Бел Паули и феноменалној Лив Тајлер, која се враћа на велико платно након неколико година паузе.
      Ова je узбудљива хорор фантазија о тинејџерки којој ће се живот променити из корена кад буде открила мрачну тајну из свог трауматичног детињства.
      Ана је провела цео живот под будним оком мистериозног човека који јој се представљао као отац. Он је од девојчице скривао њено порекло и држао је заточену на тавану забачене куће, усадивши јој страх од Звери – чудовишта које лута шумом и једе децу. У 16. години, Ану проналази шериф оближњег градића, Елен Kупер, која јој помаже да заборави трауме и започне нови живот. Уз помоћ Реја, симпатичног младића, Ана ће убрзо спознати чари тинејџерког доба. Међутим, како се у њој буде будила девојка, тако ће полако почети да јој се враћају кошмари из детињства. Приче о крволочној Звери прогањаће је све док не буде открила застрашујућу истину о себи…

Цeнa улaзницe: 200 динaрa


Филм „ЛЕД“
Дом културе Ивањица - Плава сала
20. и 21. март у 20 часова
Цена карте 200 динара


      Инспирисан истинитим догађајима, руски филм „Лед“ је емотивна прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и да постане шампион света у клизању. У глумачкој екипи су Аглаја Тарасова, Милош Биковић, Александер Петров.
      Још од раног детињства, Нађа је веровала у чуда. Замишљала је како истрчава на лед уз овације публике и изводи свој најлепши плес. Због своје вере и истрајности, она постаје позната клизачица. На корак до највећег успеха у каријери, Нађа доживљава озбиљну повреду и завршава у инвалидским колицима.
      Вративши се у родни град Иркутск, она поново проналази своје снове - захваљујући снази Сибира у њеној крви, али и неочекиваној љубави према хокејашу Саши.
      У глумачкој екипи филма ”Лед” су Аглаја Тарасова, Милош Биковић, Александер Петров, Марија Аронова, Ксенија Рапапорт, Јан Тсапник и други.
       Погледајте романтичну драму руског редитеља Олега Трофима, „Лед“!


Петак, 22.децембар , 16 и 18 часова
Плава сала Дома културе
Синхронизовани играни филм за децу,
"ДЕДА МРАЗ И КОМПАНИЈА"

Цена карте: 150 динара


Филмски дан у Дому културе,
среда 27. септембар 2017.године

- У 16 часова дечји филм "МАЛИ БИГФУТ" 3D


      САДРЖАЈ ФИЛМА:
      Тринаестогодишњи Адам креће у потрагу за својим давно изгубљеним оцем. Убрзо открива да му је отац ни више ни мање него легендарни Бигфут који се годинама скривао дубоко у шуми како би заштитио себе и своју породицу од велике корпорације Хаир Цо, која жели изводити експерименте с његовим ДНА .Отац и син почињу надокнађивати изгубљено вријеме, а Адам ускоро открива како такође има супер моћи.Међутим није свјестан да је његова потрага за оцем довела корпорацију Хаир Цо ближе Бигфуту….
      РЕЖИЈА:Jeremy Degruson,Ben Stassen
      УЛОГЕ:Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker…
      ЖАНР:Анимација, авантура
      ТРАЈАЊЕ: 1 сат и 32 минута

- У 18 часова филм "КИНГСМЕН : ЗЛАТНИ КРУГ"     РЕДИТЕЉ: Matthew Vaughn
     ЖАНР: акција, авантура
   УЛОГЕ: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry
     ТРАЈАЊЕ ФИЛМА: 141 минут

     САДРЖАЈ ФИЛМА:
     Кингсман: Тајна служба, увео вас је у свијет Кингсмана – независне, међународне обавјештајне агенције, чији је главни циљ одржати свијет сигурним. У новом наставку наши јунаци се суочавају с новим изазовима. Када њихово сједиште буде уништено, њихово путовање ће их одвести до открића сродне шпијунске агенције у САД-у под називом Статесман, која датира из времена када су обје агенције основане. У новој авантури која тестира њихове границе и снаге, ове двије елитне агенције ће се морати удружити како би побиједили немилосрдног заједничког непријатеља.

- У 20:30 часова филм "И ТИ ЋЕШ ПЛОВИТИ"Среда 14.јун, филмски дан у Дому културе!

- У 16 часова дечји филм "Рођени вођа" 3D


-У 18 часова, и 20 часова и 30 минута филм за одрасле "Пирати са Кариба - Салазарова освета" 3D
     Оба филма су у пројекцији 3D. Цена карте: 250 динара.

У петак 19. маја у Дому културе - велика сала приказују се следећи филмови:

- у 16 часова, "Штрумпфови -скривено село" 3D


- у 18 часова "Мали шеф" 3D- у 20 часова "Паклене улице 8" 2D


Филм “БИСEР БOJAНE”
25 и 26. фeбруaр у 16, 18 и 20 чaсoвa
Дoм културe – Плaвa сaлa


      Нoви филм Mилaнa Кaрaџићa je рoмaнтичнa кoмeдиja сa крими eлeмeнтимa у кojoj глaвнe улoгe тумaчe, Слaвeн Дoшлo, Вaњa Нeнaдић и Mилутин Mимa Кaрaџић, a чиje je снимaњe oбaвљeнo нa aтрaктивним лoкaциjaмa Aдe Бojaнe.
      O чeму сe рaди у филму? Ђoрђe Пoпoвић (глуми гa Слaвeн Дoшлo), млaди лeкaр из Бeoгрaдa, дoбиja пoзив дa упoзнa oцa зa кoгa му je бaкa Eмилиja (Mирa Бaњaц) рeклa дa je мртaв. Mлaдић oдлaзи у Црну Гoру и успут упoзнaje млaду кajтeрку Лoлу (Вaњa Нeнaдић,), ћeрку пoлициjскoг инспeктoрa Рajкa (Mлaдeн Нeлeвић).
      Зa тo врeмe Никoлa Пoпoвић (Mимa Кaрaџић), нaкoн вишeгoдишњe рoбиje, излaзи из зaтвoрa у Tрсту и oдлaзи у Црну Гoру, пo сaкривeнe диjaмaнтe, дaвнo oпљaчкaнe у eврoпским jувeлирницaмa. Никoлу пo излaску из зaтoврa дoчeкуje бивши пaртнeр Рoки (Mиoдрaг Крстoвић) кojи укрaдeни плeн жeли зa сeбe. Никoлa крeћe пo диjaмaнтe кojи су сaкривeни нa Aди Бojaни, a тaмo гa дoчeкуjу сeстрa Зoркa (Дубрaвкa Дрaкић), сeстрић Ђoвaни (Eмир Ћaтoвић) и oстaлa рoдбинa, бaш кao и Ђoрђe – син кoгa никaдa ниje срeo. Aли, ниje Никoлa jeдини кojи трaгa зa диjaмaнтимa. Зa пeтaмa му je Рajкo, aли и Maтиja (Aндриja Mилoшeвић), бaхaти лoкaлни мoћник кojи aнгaжуje Сaндру (Христинa Пoпoвић) дa шпиjунирa Никoлу.
      Сцeнaристa “Бисeрa Бojaнe” je Влaдa Ђурђeвић , дoк je дирeктoр фoтoгрaфиje Mилaн Tврдишић. Oд кључних сaрaдникa Mилaнa Кaрaџићa ту су и: кoмпoзитoр Сaшa Mилoшeвић Maрe, мoнтaжeр Aрeф Зaaби, кoстимoгрaфкињa Дрaгицa Лaушeвић, сцeнoгрaф Mилaн Jeрeмић. Прoдукциjу филмa пoтписуjу Дрaгaн Ђуркoвић и Mилутин Mимa Кaрaџић. Пoрeд Кaрaџићa, Дoшлa и Вaњe Нeнaдић у глaвним улoгaмa, у филму глумe: Mирa Бaњaц, Aндриja Mилoшeвић, Христинa Пoпoвић, Mлaдeн Нeлeвић, Дубрaвкa Дрaкић, Eнвeр Пeтрoвци, Mики Крстoвић, Mиркo Влaхoвић, Eмир Ћaтoвић, Oливeрa Бaцић, Aндрea Mугoшa…
       “Бисeр Бojaнe” снимaн je у Улцињу, Бeoгрaду, нa Aди Бojaни и у Tрсту.

Цeнa улaзницe: 250 динaрa

Дoм културe Ивaњицa
Срeдa 8. мaрт у 17,30 и 20 чaсoвa
ФИЛM “НA MЛEЧНOM ПУTУ“

      Рeжиja: Eмир Кустурицa
      Сцeнaриo: Eмир Кустурицa
      Улoгe: Moникa Бeлучи, Eмир Кустурицa, Слoбoдa Mићaлoвић, Прeдрaг Mики Maнojлoвић
      Жaнр: дрaмa
      Tрajaњe: 140 мин.
      Фeстивaли: Вeнeциja 2016.


      Рaтнo je прoлeћe. Свaкoг дaнa, млeкaџиja прeлaзи бoрбeну линиjу нa мaгaрцу избeгaвajући мeткe кaкo би прeнeo свoj дрaгoцeни тoвaр вojницимa. У тoj мисиjи прaти гa срeћa, вoли гa прeлeпa сeљaнкa, прeд њим je мирнa будућнoст... и свe бивa бaш тaкo дo дoлaскa мистeриoзнe Итaлиjaнкe кoja ћe прeoкрeнути њeгoв живoт нaглaвaчкe.


      Tу oтпoчињe причa o стрaствeнoj и зaбрaњeнoj љубaви кoja ћe их oбoje убaцити у низ фaнтaстичних и oпaсних aвaнтурa. Придружићe им сe судбинa и чини сe дa никo и ништa нeћe мoћи дa их зaустaви...Филм „Зона Замфирова – други део“
Дом културе Ивањица – плава сала
12. и 13. фебруар, 18 и 20 часова

      Петнаест година пошто је екранизована љубавна прича Стевана Сремца о Зони и Манету, сценаристи Ивана и Мирослав Митић написали су причу „Зона Замфирова – други део“ о животу у браку чувеног пара, две године после венчања.
      У наставку њихову љубавну сагу дочараће Бранкица Себастијановић као Зоне и Милан Васић као Мане, а филм је режирао Југ Радовојевић.
      Главни протагонисти и њихова борба да сачувају брак, смештени су у период између 1905. и 1908. године, а продуцент филма Мирослав Митић, који је заслужан и за први филм „Зона Замфирова“, истиче како је кроз омиљену љубавну причу дочарана лепота наше земље у том периоду, али и проблеми са којима се суочавају млади брачни парови.
      Улоге тумаче звезде домаћег глумишта: Љиљана Стјепановић, Љиљана Драгутиновић, Тања Бошковић, Милан Лане Гутовић, Иван Бекјарев, Горан Јевтић, Нела Михајловић, Бранко Ђурић, Драган Вујић Вујке, Мики Kрстовић, Југослава Драшковић, Милан Kалинић, као и гост из Македоније глумац Никола Ристановски који тумачи Хаџи Замфира.
      Сценографију потписује Сале Денић, костимограф је Јелена Стокућа, директор фотографије Димитрије Јоковић, а композитор Александар Сале Седлар.


Четвртак, 12.јануар, у 16, 18 и 20 часова у плавој сали Дома културе ( сала се греје)
филм Santa Maria della Salute
Цена карте: 250 динара

      Филм "Santa Maria della Salute" сценаристе и редитеља Здравка Шотре, оживљава узбудљиву, интригантну, емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности Лазе Костића и 29 година млађе, лепе Ленке Дунђерски, ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског, која је овековечена песмом "Santa Maria della Salute".
      Лик Ленке тумачи Тамара Алексић, а Лазу Костића игра Војин Ћетковић.
      У филму игра више од 160 глумаца, између осталих Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михаиловић, Срђан Тимаров, Миодраг Крстовић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић...
      Директори фотографије су Веселко Крчмар и Дарко Станојев, музику је радио Војкан Борисављевић, костиме Иванка Крстовић, сценограф је Дејан Анђелковић, за маску је била задужена Дубравка Бусатлија, а мотажер је Петар Путниковић.
      Филм је сниман од 1. августа до 4. новембра у Венецији, Сомбору, Вршцу, Новом Саду, Сремским Карловцима, Београду, Цетињу, Бару, Котору, на више од 150 локација, а за потребе филма направљено је око 1.500 костима.


ФИЛM “СTAДO”
УТОРАК 13. ДЕЦЕМБАР,
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, 18 и 20 ЧАСОВА
ПЛАВА САЛА – САЛА СЕ ГРЕЈЕ

      Филм “СTAДO“ je сaтиричнa кoмeдиja, рeдитeљски првeнaц Никoлe Кoja, у кojoj сцeнaрист Нeбojшa Рoмчeвић гoвoри o глумцимa, њихoвoм привaтнoм живoту, нeизлeчивoм eнтузиjaзму, спрeмнoсти нa ризик, кoмпрoмис и свaку жртву сaмo дa би нaпрaвили свoje умeтничкo дeлo, у дубљeм слojу, зaпрaвo, гoвoри o дaнaшњeм друштву. Стaдo у причи кoja имa и пoлитички кoнтeкст, мeтaфoрa je свeтa кojи нeмa лични стaв, и кojи дoзвoљaвa дa гa мoћници вoдe кao oвцe...
      Игрajу: Никoлa Кojo, Зoрaн Цвиjaнoвић, Нaтaшa Нинкoвић, Никoлa Ђуричкo, Вeснa Tривaлић и др.

Цена карте: 250 динара


ФИЛМ „ВОЈНА АКАДЕМИЈА 3“
ЧЕТВРТАК 17. НОВЕМБАР,
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, 16,18 и 20 ЧАСОВА
ПЛАВА САЛА – САЛА СЕ ГРЕЈЕ

Генерација кадета која је освојила срца милиона гледалаца наставља своје авантуре. Позната лица, затичемо две године пошто су дипломирали. Професионалне обавезе преплићу се са приватним проблемима и искушењима ових амбициозних младих људи, које веже пријатељство за цео живот. Истовремено, почиње упис нових кандидата на Војну академију, који спознају да Војна академија није само војна школа већ и школа живота ....
      Играју: Бојан Перић, Тијана Печенчић, Иван Михаиловић, Драгана Дабовић, Јелисавета Орашанин, Тамара Драгичевић, Љубомир Бандовић и др.
      Режија: Небојша Неле Гарић
      Сценариста: Бобан Јевтић / Косценариста: Милан Коњовић
      Сценарио је урађен по мотивима приче Гордана Михића.

Цена карте: 250 динара


Дом културе
20. септембар у 18 и 20 часова
домаћи филм "Дневник машиновође"      Филм Mилoшa Рaдoвићa je кoмeдиja-мeлoдрaмa o нeвиним убицaмa и њихoвим живoтимa. Глaвни jунaк je Илиja (Лaзaр Ристoвски), шeздeсeтoгoдишњи мaшинoвoђa, кojи држи нeслaвaн рeкoрд oд 28 гaжeњa тoкoм кaриjeрe. Њeгoв дeвeтнaeстoгoдишњи усвojeни син Симa (Пeтaр Кoрaћ) припрeмa сe дa нaстaви пoрoдичну трaдициjу. Илиja гa упoзнaje сa пoслoм и чињeницoм дa су нeсрeћe нeизбeжнe.

      Режија: Mилoш Рaдoвић
      Сценарио: Mилoш Рaдoвић, по идеји Марка Глушца
      Улоге: Лaзaр Ристoвски, Пeтaр Кoрaћ, Mирjaнa Крaнoвић, Нинa Jaнкoвић


Дом културе
16. и 17. мај у 20 часова
филм "Саулов син"      "Саулов син" је не само одличан, већ и храбар, бескомпромисан и изузетно важан филм, нарочито у садашње време када се опет у централној Европи отварају логори, када се људи ограђују жицом и ограничава им се кретање. Наравно да околности нису исте, мада се идеолошки предзнак и схема могу довести у везу. Важно је да овакав филм долази управо из Мађарске, тренутно озлоглашене због расизма и ксенофобије. Вољно или не, овај филм упозорава и прети да се историја може поновити, али и даје наду да, док је свесних тога, свет ипак неће отићи доврага. "Son of Saul" није један од оних комерцијалних филмова о Холокаусту, оних политички коректних, калкулантских “фестивала суза” који се надају наградама кроз сензибилизацију публике, ударајући ниско, играјући на патетику и пренаглашене емоције. Саулов син је један прилично уникатан филм који удара директно, жестоко, граби за гушу и не пушта.

      Режија: László Nemes
      Сценарио: László Nemes, Clara Royer
      Улоге: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Jerzy Walczak, Sándor Zsótér, Christian Harting, Juli Jakab, Kamil Dobrowolski


Дом културе
19. и 20. мај у 20 часова
филм "Мустанг"      Савремена драма која истражује супротности религије и секуларизма, традиције и модернизма, кроз причу о пет тинејџерки које живе у удаљеном селу у северној Турској. Лале и њених пет сестара се врац́ају куц́и из школе и безазлено се играју са дечацима. Али неморалност њихове игре покрец́е скандал који ц́е имати неочекиване последице. Породични дом се постепено претвара у затвор, подучавање куц́ним пословима замењује школу и удаје почињу да се уговарају. Пет сестара којима је заједнички слободарски дух, проналазе начин да заобиђу ограничења која су пред њих постављена.

      Режија: Deniz Gamze Ergüven
      Сценарио: Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour
      Улоге: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Elit Iscan


Дом културе
24. и 25. мај у 20 часова
филм "Кратка кожица"      Од детињства, Едоардо пати од фимозе која га спречава да доживи било какав облик сексуалног задовољства. Са седамнаест година, почиње да осећа притисак околине. Сви око њега само говоре и размишљају о сексу: његов пријатељ Артуро, толико је опседнут губљењем невиности да је спреман да за то плати, његови родитељи га охрабрују да изјави своју љубав Бјанки. Едоардова несигурност полако се смањује после необавезног сусрета са новом девојком, Елизабетом, и Бјанкиним неочекиваним приступом. Присиљен да изађе из сенке, Едоардо прво покушава да реши проблем, проналазећи коначно снаге да се суочи са својим страховима.

      Режија: Duccio Chiarini
      Сценарио: Ottavia Madeddu
      Улоге: Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicola Nocchi, Miriana Raschillà


Дом културе
26. и 27. мај
филм "Операција Артик"      Узбудљив дечији норвешки филм Операција Арктик прати изненадну авантуру тринаестогодишње Јулије и њених млађих брата и сестре близанаца Иде и Сидреа, који стицајем чудних околности бивају заробљени на напуштеном острву Полумесеца на Северном Полу!

      Режија: Grethe Bøe-Waal
      Сценарио: Grethe Bøe-Waal
      Улоге: Kaisa Gurine Antonsen, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch


Дом културе
7. и 8. април у 20 часова
филм "Под лупом"      Филм је базиран на истинитом догађају из 2002. године, када тим упорних новинара Бостон Глоб-а почне да истражује наводе о злостављању деце у католичкој цркви. Њихова дугогодишња истрага открива више деценијска заташкивања на највишим нивоима верског , правног и државнг система. Они започињу талас револуција широм света.
      Добио је шест номинација за Оскар - за најбољи филм, режију (Tomas Makarti), споредног глумца (Mark Rafalo), споредну глумицу (Rejčel Mekadams), монтажу и оргинални сценарио.
      Режија: Tom McCarthy
      Сценарио: Josh Singer, Tom McCarthy
      Улоге: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams


Дом културе
9. и 10. април у 17 часова
филм "Пиксији мали вилењаци"      Џој Бек је изгубио љубав свог живота због "Клетве Пиксија" која је бачена на њега након што је ненамерно уништио село ових малих вилењака и повредио принца Вилијама. Сада је приморан да пронађе начин да врати девојку и искупи се за штету коју им је нанео.
      Приказујући неваљалост и раздраганост малих вилењака Пиксија, ова оригинална фантазија намењена целој породици је духовита, али опет емотивна са крајем који ће сваког родитеља одушевити.


Дом културе
21. и 22. децембар у 20 часова
домаћи филм "Исцељење"      Главни јунак, православни монах, наћи ће се на путу унутрашњег исцељења, на начин о којем није ни сањао. Филм прати пут његовог духовног уздизања, те подставља питање границе љубави, дато у Христовој заповести “Љуби непријатеља свога”, тематизујући проблем опроштаја као услов за живот у љубави и победу над смрћу и бесмислом. Трајна обогаљеност свих јунака, изашлих из ратног пакла, призива опроштај као једино средство коначног исцељења.


Дом културе
12. и 13. децембар у 17 часова
синхронизовани филм за децу "Мали принц"      Адаптација чувеног романа Антоана де Сента Егзиперија. Јелена Томашевић игра маму главне јуњакиње филма, а поред ње у синхронизацију су радили Миша Јанкетић, Иван Јевтовић, Никола Булатовић и Драган Вујић Вујке. Девојчици и Малом принцу гласове су дали Анђела Џаферовић и Алекса Радујко.


Дома културe
23. и 24. децембар у 20 часова
филм "Игра у тами"      „Игра у тами“ је љубавна прича мотивисана приповетком “ Аска и вук” Нобеловца Иве Андрића. Вук (Виктор Савић), огрезао у прљаве послове - трговину женама, окрутан и немилосрдан, увлачи Аску (Тамара Драгичевић) у своје канџе, захваљујући добро разрађеној мрежи секс трафикинга. Својим плесом и лепотом Аска успева да у Вуку пробуди љубав, човечност, али и сан о естради и бољем животу. Вук по први спознаје љубав, која га из корена мења. Филм "ИГРА У ТАМИ" је заснован на истоименој представи ауторске екипе, која стоји и иза овог филмског пројекта.

У Великој сали Дома културе
23. и 24. септембра у 20 часова
филм „Тајне Ватикана“      Застрашујућа причу двадесетседмогодишње девојке која почиње да има разоран утицај на све људе око себе, доводећи до смрти и озбиљних несрећа. Локални свештеник сматра да је она запоседнута и обраћа се Ватикану за помоћ. Међутим, древне сатаничке силе су моћније него што они замишљају.
      Режија: Mark Neveldine
    Улоге: Olivia Taylor Dudley, Michael Peña, Djimon Hounsou, Dougray Scott


У Великој сали Дома културе
25.,26. и 27. септембра у 18 часова
синхронизовани филм за децу "Тома Палчић и чаробно огледалце"      Тома Палчић, малени син сиромашног фармера који се бори да прехрани своју породицу и спасе је од глади, проналази чаробно огледалце које ће му открити да је љубав његовог живота принцеза од Орлиона. Али које уствари љубав његовог живота: прелепа принцеза или храбри тајанствени лопов? На Краљевство од Орлиона осветољубива вештица бацила је страшну чаролију. Огромно дрво покрило је краљевски дворац и прекинуло снабдевање водом. Суочен са великим проблемом, краљ обећава руку своје кћери и половину краљевства ономе ко ослободи дворац од страшне магије. Ко ће победити у овој неправичној борби сазнајте у новом анимираном филму ТОМА ПАЛЧИЋ И ЧАРОБНО ОГЛЕДАЛЦЕ, у чијој синхронизацији су учествовали Милан Антонић, Иван Стефановић, Драган Вујић Вујке, Душица Новаковић, Никола Булатовић, Марко Марковић, Милан Босиљчић, Југослава Драшковић, Милан Тубић, Урош Атанацковић и други


У Великој сали Дома културе
9.,10. и 11. октобра у 20 часова
филм „Хиљадарка“      Младић Атиф Куртовић (Трифуновић) први пут у животу силази у рударску јаму како би наставио тачно тамо где је његов сада пензионисани отац стао и постаје рудар-ударник. Међутим, његова судбина се убрзо у потпуности мења када буде изабран за лице које ће красити највреднију новчаницу у држави, новчаницу у износу од хиљаду динара (тзв. „хиљадарку“). Тако ће се Атиф убрзо наћи на путу за Београд где ће га Титов лични фотограф (Перван) усликати и тако постаје део историје. У целокупну причу ускоро улази и млада девојка чији надимак није случајно „Хиљадарка“ (Буква) у коју се Атиф до ушију заљубљује. Када Тито (Којо) најави своју личну посету Атифовом родном градићу за све јунаке ове симпатичне приче почиње авантура коју ће памтити до краја живота.
      Режија: Ненад Ђурић
    Улоге: Бранислав Трифуновић, Аида Буква, Моамер Касумовић


У Великој сали Дома културе
5. и 6. октобар 20 часова
филм „Ничије дете“      Дебитантски филм редитеља/сценаристе Вука Ршумовића "Ничије дете" је заснован на истинитој причи о дечаку кога су у босанским шумама одгајили вукови (глуми га Денис Мурић), и прати његову судбину од средине осамдесетих година прошлог века па све до почетка ратних сукоба и распада Југославије.
      Филм је на овогодишњем ФЕСТ-у је освојио чак четири награде: Београдског победника за најбољи филм у националној селекцији, Денис Мурић је освојио награду за најбољег домаћег глумца, награду за најбољи филм на ФЕСТ-у 2015 доделио је ФИПРЕСЦИ Србија и награду Фондације Небојша Ђукелић за најбољи филм у региону.
      Улоге: Денис Мурић, Павле Цемерикић, Исидора Јанковић
      Режија: Вук Ршумовић


У Великој сали Дома културе
4. и 5. маја 20 часова
филм „Бездушни 2“      Филм је наставак истоименог хит-филма снимљеног 2012. године по бестселеру Сергеја Минајева, који је отворио Међународни Филмски Фестивал у МосквИ 2012. Добио је 5 номинација за награду „Златни орао“, медју којима и награду за најбољи филм године, а главни глумац Данила Козловски добио је „Златног орла“ за најбољу мушку улогу.       Улоге: Данила Козловскии, Милош Биковић, Маша Андреева, Александра Бортич, Доминик Пинон, Сергеи Бурунов, Павел Ворожцов, Владимир Симонов, Кристина Бабушкина, Лев Прyгунов
      Режија: Роман Прyгунов

У Великој сали Дома културе
7.,8.,9. и 10. маја 18 часова
синхронизовани цртани филм „7. Патуљак“      Седам патуљака, 18. рођендан, два змаја (један прави, а други је зла вила), пољубац или сто година сна – све су то састојци за сјајну бајку. Али због једног маленог патуљка, настаће хаос...
      Улоге: Otto Waalkes, Gustav Peter Wöhler, Ralf Schmitz
      Режија: Boris Aljinovic, Harald Siepermann


У Великој сали Дома културе
26.,27. и 28. маја 20 часова
филм „Ничије дете“      Дебитантски филм редитеља/сценаристе Вука Ршумовића "Ничије дете" је заснован на истинитој причи о дечаку кога су у босанским шумама одгајили вукови (глуми га Денис Мурић), и прати његову судбину од средине осамдесетих година прошлог века па све до почетка ратних сукоба и распада Југославије.
      Филм је на овогодишњем ФЕСТ-у је освојио чак четири награде: Београдског победника за најбољи филм у националној селекцији, Денис Мурић је освојио награду за најбољег домаћег глумца, награду за најбољи филм на ФЕСТ-у 2015 доделио је ФИПРЕСЦИ Србија и награду Фондације Небојша Ђукелић за најбољи филм у региону.
      Улоге: Денис Мурић, Павле Цемерикић, Исидора Јанковић
      Режија: Вук Ршумовић


У Великој сали Дома културе
30. и 31. маја 20 часова
филм „El Nino“      Радња овог филма смештена је на југ нашег континента, уз саму границу са Африком. Улице Гибралтара пружају много адреналина, новца и ризика свакоме ко је способан да преживи њихов асфалт. А ко је у стању да се носи са тлом Гибралтара, може да издржи и таласе мореуза који носе товаре хашиша.
      El Niño и El Kompi желе да уђу у свет трговине наркотицима и то доживљавају као игру. Насупрот њима, Хесус и Ева, полицијски инспектори, провели су године покушавајући да докажу да су утабани путеви трговине хашишом сада постали пролаз за уношење кокаина у Европу. Њихова главна мета је Ел Инглес, човек који влада гибралтарским подземљем. Судбине свих ликова ће се преплести и они ће открити да је сукоб њихових светова опаснији, комплекснији и морално двосмисленији него што су то могли и да замисле.
      Улоге: Luis Tosar, Hesus Kastro, Hesus Karoza, Barbara Leni
      Режија: Danijel Monzon

У Великој сали Дома културе
25. и 26. априла у 18 часова
филм „Астерикс и Обеликс-Насеље Богова“      Гласове неустрашивим Галима и њиховим противницима овом приликом позајмљују Иван Ивановић, Бода Нинковић, Драган Вујић – Вујке, Никола Булатовић, Дубравко Јовановић и многи други.

У Великој сали Дома културе
22., 23. и 24. априла у 20 часова
домаћи филм „Енклава“      Остварење редитеља Горана Радовановића "Енклава" обрађује тему српске заједнице која је остала на Косову да живи у малим изолованим заједницама - енклавама. Шта се дешава кад неко премине у енклави, а гробље се налази ван ње, на непријатељској територији?
      Главни глумци, поред Небојше Глоговца, Анице Добре, Ненада Јездића и Миодрага Кривокапића, су и два дечака са Косова, из енклава, Филип Шубарић и Денис Мурић.
      Филм је добио награду жирија критике Српског огранка Фипресци, која је филм прогласила за најбољи у селекцији Српски филм.

У Великој сали Дома културе
30. марта у 16 часова
филм „Пепељуга“      Прича филма „Пепељуга“ прати згоде и незгоде младе Еле (Lily James) након што се њен отац, трговац, ожени другом женом после смрти Елине мајке. Пошто жарко жели да подржи свог вољеног оца, Ела ће дочекати нову маћеху (Cate Blanchett) и њене ћерке Анастасију (Holliday Grainger) и Дризелу (Sophie McShera) раширених руку. Али кад Елин отац неочекивано премине, она ће се наћи у милости и немилости љубоморне и сурове нове породице. Пошто је постала ништа више од обичне слушкиње прекривене пепелом и злобно прозвана Пепељуга, Ела је лако могла да изгуби наду. Међутим, упркос злоби којом је окружена, Ела је одлучна у томе да испоштује речи своје мајке на самрти да „буде храбра и љубазна“. Она неће очајавати и неће презирати оне који се лоше понашају према њој. А онда ће једног дана упознати очаравајућег младића у шуми. Не знајући да је он заправо принц, већ шегрт у палати, Ела ће помислити да је нашла сродну душу. Њена срећа ће се можда напокон променити кад палата пошаље отворену позивницу за све даме да дођу на бал, јер ће се Ела понадати да ће опет видети шармантног Кита (Richard Madden). Међутим, њена маћеха ће јој забранити да присуствује балу и безобразно ће јој поцепати хаљину. Али, као и у свакој доброј бајци, помоћ стиже у виду добре просјакиње (Helena Bonham-Carter) која ће се појавити са бундевом и пар мишева и променити Пепељугин живот заувек.
      Режија: Kenneth Branagh
      Улоге: Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgard, Holliday Grainger, Sophie McShera, Derek Jacobi i Helena Bonham-Carter

У Великој сали Дома културе
30. марта у 18 и 20 часова
филм „Педесет нијанси сиве“      „Педесет нијанси - Сива“ је жељно ишчекивана филмска адаптација бестселера који је постао светски феномен. Од издавања, трилогија „Педесет нијанси“ преведена је на 51 језик и продата је у преко 100 милиона примерака чиме је постала серијал који је најбрже продат у највише примерака.
      Главне улоге Кристијана Греја и Анастазије Стил, који су постали иконе милионима читалаца, поверене су Џејмију Дорнану и Дакоти Џонсон.
      Поред њих, ту су још и Лук Грајмс као Елиот, Кристијанов брат, Виктор Расук као Хосе, Анастазијин друг, Елоиз Мамфорд као Кејт, Анастазијина најбоља другарица и цимерка, Маша Геј Харден као Кристијанова мајка, Рита Ора као Миа, Кристијанова сестра, Макс Мартини као Тејлор, Кристијанов телохранитељ, Калум Кит Рени као Реј, Анастазијин очух, Џенифер Еле као Карла, Анастазијина мајка и Дилан Нил као Боб, Карлин муж...
      Улоге: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle
      Режија: Sam Taylor-Johnson

У Великој сали Дома културе
24. март у 18 и 20 часова
домаћи филм „Бићемо прваци света“
Цена карте 250 динара      „Бићемо прваци света“ је прича о четири пионира који су основали Југословенску школу кошарке и који су заслужни за развој овог спорта у Европи – Небојша Поповић (Страхиња Блажић), Борисав Станковић (Александар Радојичић), Радомир Шапер (Милош Биковић) и Александар Николић (Марко Јанкетић). Централни догађај је финална утакмица на Светском првенству у Љубљани , 1970. године, између тимова Југославије и Сједињених Америчких Држава. Из визуре главног лика Небојше пратимо развој и животни пут ентузијаста који су својим професионализмом, идејама и напорима остварили свој сан – прву златну медаљу на Светском првенству, уз огромну помоћ истомишљеника из свих крајева бивше земље.

Жанр: авантура, комедија
Земља: Србија
Режија: Дарко Бајић
Улоге:Страхиња Блажић, Александар Радојичић, Милош Биковић, Марко Јанкетић, Леон Лучев, Ива Бабић, Небојша Дугалић, Сергеј Трифуновић, Јуре Хенигман, Горан Богдан, Катарина Час, Тамара Драгичевић, Нина Јанковић, Стефан Капичић, Игор Ковач, Роберт Курбаша, Крешимир Петар Ћосић, Лазар Ристовски...
Специјални гост: John Savage

ФИЛМСКИ МАРАТОН
СУБОТА 14. ФЕБРУАР 2015. ГОДИНЕ
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ

У великој сали Дома културе, у суботу 14. фебруара на професионалној 3Д техници биће приказани следећи филмови:

- „Астерикс“ 14 часова- „Пети лептир“ 16 часова- „Горчило“ 18 часова и 20 часоваЦена карте за сваки филм је 250 динара.

Дом културе 2.,3. и 4. фебруар у 20 часова
домаћи филм „Непослушни“      Док су били деца Лени и Лазар су били најбољи пријатељи. Када се Лазар вратио са дужег одсуства у иностранству, како би присуствовао очевој сахрани, Лени је поново пожелела да се зближи са сродном душом из детињства.

Жанр: драма
Земља: Србија
Режија: Мина Ђукић
Улоге: Хана Селимовић, Младен Совиљ, Данијел Сике, Миња Субота


Дом културе 7. и 8. фебруар у 17 часова
синхронизивани филм за децу „Тајна Деда Мраза“      Дирљива прича о дечаку који је постао Деда Мраз. Да ли сте се икада запитали како је Деда Мраз постао Деда Мраз? Сазнајте неиспричану причу о животу Деда Мраза, који покушавајући да превазиђе личну трагедију, развија велико и чисто срце испуњено љубављу за сву децу света...
      У забаченом селу у Лапонији, бригу о младом Николи, који након трагедије на залеђеном језеру губи своју породицу, преузима читаво село. Сваке године, за Божић, нова породица из села преузима бригу о Николи, а он желећи да им се захвали прави играчке и поклања их деци за растанак. Током година, све је већи број хранитељских породица и ускоро скоро свака кућа освањује за Божић са поклоном на свом прагу. Када село погоди несташица хране, сељани бивају принуђени да пошаљу Николу код столара особењака, Лисакија, као шегрта. Николин живот није лак, али он постаје спретан мајстор посвећен прављењу играчака. У овој чудесној причи сазнаћете зашто је Деда Мраз почео да носи чувено црвено одело, како су му се ирваси придружили у подели поклона свој деци света и како су магични догађаји спасили традицију поделе Божићних поклона.

Жанр: дечији
Режија: Juha Wuolijoki
Улоге: Hannu-Pekka Björkman, Otto Gustavsson, Kari Väänänen


Дом културе 9. и 10. фебруар у 20 часова
домаћи филм „Топ је био врео“      Граната с брда убија родитеље десетогодишњака током опсаде Сарајева 1994. Дечак престаје да говори. Прихвата га комшиница и негује као свог сина. Када дечака локални насилници избаце из опустошеног стана, он почиње да луња улицама са школским другом, где прерано и пребрзо пролази кроз процес одрастања. Упознаје са значењем речи сила, секс, смрт. Учи како се напредује. Учи о систему вредности. Учи о томе шта је важно у животу.

Жанр: драма
Земља: Србија
Режија: Слободан Скерлић
Улоге: Станислав Ручанов, Анита Манчић, Мухамед Дуповац

Дом културе 13. фебруар у 17 часова
цртани филм „Херкулес“
Дом културе 21. и 22. фебруар у 17 часова
цртани филм „Аладин и чаробна лампа“Дом културе 1.и 2. децембар у 20 часова
филм „Пре него што заспим“      Психолошки трилер снимљен према истоименом бестселеру Британца С.Ј. Вотсона који је продат у 4 милиона примерака широм света!

Жанр: трилер, драма
Земља: Велика Британија
Режија: Rowan Joffe
Глумци: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, Anne-Marie Duff

Дом културе 6. и 7. децембар у 17 часова
синхронизовани филм за децу „Легенда о Озу“      Опасност која се надвила над Северни пол овога Божића би могла да доведе у питање посету Деда Мраза деци света. Наиме, зли вилењак је одлучио да украде познатом Дедици машину помоћу које он путује кроз време и у једној вечери успева да подели поклоне свим малишанима на земаљској кугли. Како би то спречио, симпатични вилењак напустиће своју шталицу и упрегнути све своје снаге не би ли спасио Божић и осигурао доставу поклона на време!

Жанр: авантура, анимирани
Земља: САД
Режија: Will Finn
Гласови: Ивана Поповић, Тамара Драгићевић, Нина Јанковић, Раша Вујовић, Милош Самолов, Милан Чучиловић

Дом културе 8. и 9. децембар у 20 часова
филм „Споменик Мајклу Џексону“      Са главног трга мале српске вароши на издисају, уклања се споменик из доба социјализма. Вечити сањар Марко је пред разводом од Љубинке, љубави свог живота, која одлучује да напусти умирућу паланку и њега. Марко долази на идеју да спасе варошицу и задржи љубав свог живота тако што ће на месту комунистичког споменика подићи споменик Мајклу Џексону који је управо објавио повратничку турнеју. Он успева да убеди најближе пријатеље да му помогну али градоначелник Драган има другачији план и користи националистичку групу “Чиста Србија “ да сруши Маркове снове.

Жанр: комедија, љубавна драма
Земља: Србија
Режија: Дарко Лунгулов
Глумци: Борис Миливојевић, Наташа Тапушковић, Драган Бјелогрлић, Тони Михајловски, Бранислав Трифуновић, Мирјана Карановић, Љубомир Бандовић, Марко Јанкетић, Емилија Терзић, Срђан Милетић

Дом културе 13. и 14. децембар у 17 часова
синхронизивани филм за децу „Спашавање Деда Мраза“      Опасност која се надвила над Северни пол овога Божића би могла да доведе у питање посету Деда Мраза деци света. Наиме, зли вилењак је одлучио да украде познатом Дедици машину помоћу које он путује кроз време и у једној вечери успева да подели поклоне свим малишанима на земаљској кугли. Како би то спречио, симпатични вилењак напустиће своју шталицу и упрегнути све своје снаге не би ли спасио Божић и осигурао доставу поклона на време!

Жанр: анимирани, авантура, комедија
Земља: САД
Режија: Leon Joosen
Гласови: Милан Чучиловић, Мина Лазаревић, Ивана Поповић

Дом културе 21. децембар у 17 часова
синхронизивани филм за децу „Ледено доба“       Мени, Дијего и Сид упловили су у нову авантуру након што се њихов континент померио. Користећи санту леда као брод, срећу се са морским створењима и боре против пирата док истражују нови свет.

Жанр:авантура
Земља: САД
Режија: Stiva Martina и Marka Tarmajera
Глумци: Маша Дакић, Душанка Стојановић, Катарина Марковић и Виктор Савић, Никола Ђуричко, Срђан Милетић, Воја Брајовић, Исидора Минић, Горан Јевтић и Лако Николић

Дом културе 27. и 28. децембар у 17 часова
синхронизивани филм за децу „Рајско путовање“      Јохан је храбар и знатижељан мали зец који живи са оцем на броду. Узгајају поврће, а он има довољно простора да се игра. Сваког дана, Јохан шаље поруку у боци мајци на коју не добија одговор. Воли брод и има жељу да њиме управља, а највећа жеља му је да отплови у краљевину краља Перја зато што верује да је његова мама тамо. Једног дана, док је његов отац у набавци, добија тајанствени позив путем бродске радио станице. Препознаје своју прилику да оде на место где је његова мајка и реши мистерију. Док све више и више учи о животу, долази у сукоб са најмоћнијом силом на свету.

Жанр: анимирани
Земља: Шведска
Режија: Esben Toft Jacobsen

Дом културе 9. новембар у 17 часова
филм за децу „Ђоле из џунгле“

      Ђоле је најређе и најслађе створење на свету. Мекан, сладак и умиљат. И са огромном страшћу за воћем, слаткишима и авантурама. Са својом пријатељицом, лијом Ритом, нашао је уточиште на прелепом острву код друга Микија. Али Ђолетово небо наткриљују тамни облаци. Фанатични колекционари лове ову ретку животињу из џунгле, због чега је Ђоле приморан да бежи. Професор Стрикс хоће да га клонира и да продаје његове клонове широм света. Иако је Ђоле стекао много пријатеља, опасност вреба на сваком кораку. Да ли ће Ђоле и његова другарица, лија Рита, преживети нападе похлепних ловаца и коначно пронаћи место на ком ће моћи да се скрасе?

Дом културе 12. и 13. новембар у 17 часова
филм за децу „Бела и Себастијан“      Себастијан је један сналажљив и независтан шестогодишњак који живи са својим деком у малом селу у Француским Алпима. Захваљујући својој храбрости и упорности успева да укроти дивљег пса од кога се сви житељи села плаше. Убрзо потом га назива Бела и њих двоје постају нераздвојни другари, чије пријатељство нико не може да раздвоји.

Жанр: авантура, породични
Земља: Француска
Режија: Nicolas Vanier
Глумци: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier