logo

Филмски програмУ Дому културе у Ивањици, 31. маја са почетком у 18 часова емитоваће се дечји филм " ДЕТЕКТИВ ЦВРЛЕ И ЗЛАТНА КОШНИЦА".
Цена улазнице: 250 динара.

      У бајковитом градићу смештеном између језера и шуме, Меденом брду, становници се припремају за за свој омиљени празник – Дан града. Тога дана сви грађани Меденог брда имају прилику да се диве јединственој Златној кошници, заштитници града. Према легенди, пронашли су га оснивачи Долине меда, а легенда каже да ће һиљаде недаћа задесити град ако Кошница нестане. Уочи празника, Кошница је покрадена! Све околности око нестанка Златне кошнице упућују да веверицу Цврлета помоћника познате детективке сове Софије. Наши детективи ће разоткрити цео случај , пронаћи правог лопова и вратити не само Златну кошницу, већ и мир у долину.


Дечији цртани филм "Принцеза ЛАТЕ"
у Дому културе у Ивањици 4. јуна у 18 часова.
Цена улазнице: 250 динара.


Филм "Кунг фу панда" 14. априла
у Дому културе у Ивањици у 18 часова.
Цена карте: 400 динараФилм "Руски конзул" 14. априла
у Дому културе у Ивањици у 20 часова.
Цена карте: 400 динараСИНОПСИС ФИЛМОВА са 19-ог Фестивала
“Слободне зоне”

1. ЗЛО НЕ ПОСТОЈИ (играни филм) 08.април у 20:00 h
р: Ryûsuke Hamaguchi / Јапан / 2023 / 106’
      Такуми са својом ћерком Ханом живи у селу Мизубики у близини Токија. Ни не слуте колико ће им се живот променити када група инвеститора из овог великог града дође у њихово село да започне нови велики пројекат.

2. ЦРВЕНО НЕБО(играни филм) 09.април у 20:00 h
р. Christian Petzold / Немачка / 2023 / 103’
      Други део триологије коју је редитељ започео 2020. са филмом Удине. Црвено небо је филм о писању и читању, о томе како се у исто време може бити у свету, али и живети мимо њега.

3.РАНА ОКЛЕВАЊА(играни филм) 10.април у 20:00 h
р. Selman Nacar / Турска, Француска, Румунија, Шпанија / 2023 / 84’
      Последњег дана суђења осумњиченом за убиство, кога брани и за кога верује да је невин, адвокаткиња Канан се суочава са важном моралном одлуком.

4. СОКОЛОВО ЈЕЗЕРО(играни филм) 11. Април у 20:00 h
р: Charlotte Le Bon / Француска, Канада / 2022 / 100’
      Стидљиви тинејџер на летњем распусту доживљава радост и бол одрастања када изгради посебну везу са старијом девојком.

5. ДРАГА ФИОНА(документарни филм) 12.април у 20:00 х
р: Fiona Tan / Холандија / 2023 / 102’
      Визуелна уметница Фиона Тан у форми филмског есеја фасцинирана архивском материјалом повезује колонијалну историју Холандије са сопствном породичном историјом.

6. НЕИЗБРИСИВА СЕЋАЊА (документарни филм) 15.април. у 20:00 h
р. Maite Alberdi / Чиле / 2023 / 85’
      Када је чилеанском новинару Аугусту Гонгори дијагностификована Алцхајмерова болест, његова супруга је почела да документује непредовање болести кроз серију кућних видео снимака. Филм на узбудљив и дирљив начин повезује њихову заједничку прошлост са бруно и трагичном историјом Чилеа.

7. ЏОАНА БАЕЗ: ЈА САМ БУКА (документарни филм) 16. Април у 20:00 h
р. Miri Navasky, Маеве О’Боyле, Карен О’Цоннор/ САД / 2023 / 113’
      Легендарна певачица и активисткиња Џоана Баез искрено и бескопромисно се кроз музику и огроман породични архив осврће на 60 година дугу каријеру, историјске личности и бурне догађаје у којима је била учесница и сведок, али и открива личне борбе, трауме и дуго скривене тајне.


Домаћи филм "ЈОРГОВАНИ"
Дом културе ивањица
Четвртак 28. марта у 18 и 20 часова
Цена карте: 400 динараДечији цртани филм "БАБА ЈАГА"
Дом културе Ивањица
Понедељак 1. април у 18 часова
Цена карте: 250 динараФилм "ПРИЧА О ЧАРОБНОМ МАЧУ"
Дом културе Ивањица
Петак 5.април у 18 часова
Цена карте: 250 динараФилм "НЕДЕЉА" уторак и среда 20. и 21. фебруара


      Филм "НЕДЕЉА", који говори о животу и раду естрадног уметника Џеја Рамадановског, биће приказан 20. и 21. Фебруара са почетком у 17:30 и 20:00 часова у Плавој сали Дома културе.


У уторак 23. јануара са почетком у 17 и 19:30 h
у плавој сали Дома културе одиграће се Филм "СЛУГА 2"

      Филмска прича “Слуга 2” под редитељском палицом Клима Шипенка, прати комична и узбудљива дешавања око главног јунака Грише (Милош Биковић), младића из више класе који се нашао у улози слуге из прошлог века, што га је, стицајем невероватних околности, променило набоље.
      Након путовања у “прошлост“, он реагује на сваку неправду арогантне и размажене Катје (Аглаја Тарасова), која ће се убрзо наћи у другом времену и у другом друштвеном статусу, што доноси нову линију ове филмске приче. У филму играју и:
      Иван Охлобистин, Александар Самојленко, Марија Миронова, Олга Дибцева, Наталија Рогожкина, Софија Зајка, Павел Деревјанко...

Цена улазнице : 400,оо динара


Дечији филм "Крцко орашчић" у Дому културе - Плава сала, 20. и 21. децембра у 18 часова.
Цена карте: 250 динара.


Филм "Чувари формуле"
у понедељак 13. новембра 2023. у 18:00 и 20:30
у Дому културе у Ивањици - Плава сала.
Цена карте: 350 динара.Уторак 17. октобар у 18 часова дечији Филм ПАТРОЛНЕ ШАПЕ - МОЋНИУторак 17.октобар у 20 часова

Домаћи филм „ХЕРОЈИ ХАЛИЈАРДА“

      Oво је ратна драма инспирисана највећом појединачном акцијом спасавања око 508 америчких и других савезничких пилота иза непријатељских линија у историји светског ваздухопловства која се одиграла на импровизованом аеродрому у селу Прањани у подножју Сувобора уз логистичку подршку Југословенске краљевске војске у отаџбини под командом Драже Михаиловића 1944 године, познатом по кодном имену “Операција Халијард”.
      Поред те, на историјским чињеницама засноване линијама приче, кључни актери су чланови породице Јовић. Два брата из те породице налазе се у сукобљеним војскама, Мирко је у четницима а Сретен у партизанима. Њихов отац покушава да заштити најмлађег сина да се не прикључи ниједној војсци.
      Прича о Халијарду заправо је апотеоза херојству, пријатељству, доброчинству, племенитости и патриотизму.
      Главне Улоге: Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Милан Васићи други...
      CENA: 350,oo dinara


Дом културе "ИВАЊИЦА"
УТОРАК 23. МАЈ У 20:ОО ЧАСОВА
ФИЛМ "ИЗАЗОВ" ПРВИ ФИЛМ СНИМЉЕН У КОСМОСУ!

      ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ : 350,оо динара

      Торакални хирург Евгенија Бељајева има месец дана да се припреми за лет до Међународне свемирске станице, где мора да оперише члана посаде. Хоће ли бити спремна за изазов? Може ли она превазићи своје страхове и несигурности? Да ли ће успети да изведе компликовану операцију у нултој гравитацији и да космонауту пружи шансу да се жив врати на Земљу?

       Глумци: Милош Биковић, Vladimir Mashkov, Yuliya Peresild, Aleksandr Baluev, Sergey Godin


Дом културе "ИВАЊИЦА"
УТОРАК 23. МАЈ У 18:ОО ЧАСОВА
ФИЛМ "Супер Марио Браћа"

      ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ : 350,оо динара17. ТУРНЕЈА

СЛОБОДНЕ ЗОНЕ      Публика ће имати прилику да погледа седам остварења, међу којима и победника Канског фестивала и освајача четири европска Оскара, Троугао туге Рубена Естлунда. На турнеји ће бити приказан и победник 18. Слободне зоне, Љубав, немачке марке и смрти, филмски есеј о немачкој и турској музици. Публика ће имати прилике да боље упозна живот у равницама Боливије кроз филм Утама, живот у јединој индијској женској редакцији (Писање ватром), као и живот самохране мајке која не жели да одустане од потраге за бољим послом (Прековремени рад). Мађарско остварење Нежно бави се опсесијом бодибилдингом и романтиком. За нешто млађу публику намењен је шпански филм Часна сестра фудбалски тренер.
ДАНИ РУСКОГ ФИЛМА У ДОМ-У КУЛТУРЕ „ИВАЊИЦА“

СВЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ СУ БЕСПЛАТНЕ!


       10. АПРИЛ ..... "МИ СМО ИЗ БУДУЋНОСТИ" - I и II део у 18:00 и 20:00h       11. АПРИЛ ............... "НОЋНА СТРАЖА" ............................ у 18:00 h       11. АПРИЛ ............... "БРЕСТСКА ТВРЂАВА" ....................... у 20:00 h       12. АПРИЛ ............ "КНЕЗ ВЛАДИМИР" - ДЕЧИЈИ ФИЛМ ............... у 17:00 h       13. АПРИЛ ................ "ЗВЕЗДА" ................................ у 18:00 h       13. АПРИЛ ................. "АДМИРАЛ" ............................. у 20:00 h


Цртани филм "Фантастика у потрази за златним роговима"
у ивањичком Дому културе - Плава сала
20. и 21. марта у 18 часова.
Цена карте: 250 динара.


Филм "Индиго кристал"
у ивањичком Дому културе - Плава сала
27. март у 18h и 20h и 28. март у 16h, 18h и 20h.
Цена карте: 350 динара.


Цртани филм "Меда са севера 4(Породично путовање)"
у ивањичком Дому културе - Плава сала
27. март у 16 часова.
Цена карте: 350 динара.


ПОНЕДЕЉАК 6.ФЕБРУАР
ПЛАВА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
Филм “ОЛУЈА”
Термини приказивања су: 15:30 ; 18:00 и 20:30 часова
Цена карте: 350 динараДечији филм "Кикорики" 2. и 3. фебруара у 18 часова
у ивањичком Дому културе - Плава сала!
Цена карте 250 динара.Караван српског филма


Дечји филм "Шапе гнева"
17. и 18. новембар у 18 часова
Дом културе Ивањица

      Режија: Mark Koetsier, Rob Minkoff, Chris Bailey
      Режија синхронизације: Душица Новаковић
      Гласови синхронизација: Стеван Пиале, Александар Глигорић, Дарија Врачевић, Марко Марковић, Драган Вујић Вујке, Милан Антонић, Бранислав Платиша, Огњен Дрењанин, Никола Немешевић. Бојан Хлишћ, Душица Новаковић
      Улоге: Michelle Yeoh, Ricky Gervais, Samuel L. Jackson
      Жанр: анимирани
      Сценарио: Ed Stone, Nate Hooper, Norman Steinberg

      Хенк, љупки пас који машта о томе да постане самурај, креће на путовање, у потрагу за својом судбином. На његову несрећу, оно што ће пронаћи је чудан и негостољубив град Какамучо, у коме он болно штрчи, јер је он пас, а сви остали су… мачке! А као што сви знамо мачке стварно, али СТВАРНО не воле псе.
      Очајнички желећи да се додвори суграђанима, Хенк несвесно постаје део плана подлог, нарцисоидног Ика Чуа, који жели да уништи све становнике Какамучоа. Али једна мала препрека налази се на путу Икиној владавини светом (ок, владавини у Какамучоу), а његов зли план је да превари Хенка да му помогне, и заувек протера становнике.
      Али тада се појављују Џимбо, некада моћни самурај и Емико, жестоко маче које дели Хенкове снове. Заједно, овај чудни трио креће на путовање које ће им помоћи да превазиђу предрасуде и науче право значење пријатељства.

Цена карте: 250 динара.


Филм "ОПКОЉЕНИ" у Дому културе
у Ивањици 28. и 29. априла у 20 часова.
Цена карте: 300 динара.


      Србија, јесен 1942. године. Бројне есесовске јединице претресају терен у потрази за четницима. Четници примењују герилску тактику: Растурају се у мање формације и одлазе дубље у планине. Међутим, уз помоћ једног издајника, одред од 200 есесоваца сазнаје где се налази поручник Никола Калабић, командант Горске краљеве гарде, са још тројицом четника. Креће потера и четници су опкољени.
Недићева Специјална полиција одводи део Калабићеве породице у логор, док им његов 12-тогодишњи син, као и супруга, беже.
Да ли ће појачање Калабићу стићи на време? Да ли постоји излаз када 200 војника опколе њих четворицу? Како сачувати присебност у таквој ситуацији?

      Филм „Опкољени“ траје 90 минута.

      Сценарио и режија: Милослав Самарџић

      Улоге: Борко Брајевић, Саша Станковић, Стефан Јоцић, Никола Дрмочић, Александар Јеленић, Предраг Јовановић, Мина Стојковић, Ђорђе Ђоковић, Ненад Петровић, Мирослав Хуђец, Никола Бијанић


Филмски дан у Дому културе у Ивањици


      Понедељак 18.04.2022. са почетком у 18:00 часова биће приказан филм “Одрастање је застрашујуће“

Цена картe: 350 динара.      Понедељак 18.04.2022. са почетком у 20:00 часова биће приказан филм “Хоћу мужа“Цена карти: 350 динара.