logo

Филмски програмФИЛМ “ИНВАЗИЈА”
Четвртак 23. и петак 24. јануар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Најишчекиванији руски филм године, спектакуларни блокбастер "Инвазија" истражује тајну човечанства, а фантастична стварност само погоршава истрагу. Постоји један начин да се победи - остати човек. Прошле су три године од пада ванземаљског брода. Катастрофа која се десила, заувек је променила живот девојчице из Чертанова али и поглед становника на комплетан универзум. Чини се да је ово био највеćи тест за човечанство. Оно чега људи још увек нису свесни јесте да ćе ускоро доживети нови сусрет. Да ли су спремни на то?
      Дужина трајања филма: 129 мин
      Жанр: научна-фантастика, акција, драма
      Глумци: Irina Starshenbaum, Alexander Petrov, Rinal Mukhametov
      Режисер: Fedor Bondarchuk

Цена карте: 250 динара.


ДЕЧИЈИ СИНХРОНИЗОВАНИ ФИЛМ
“ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САНКАЊЕ”
Недеља 26.јануар у 16 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Фића је специјално за трку конструисао фантастичне санке, али се оне у првој трци распадну мало пре линије циља. То је тежак губитак за Фићу који се не мири са чињеницом да је можда направио грешку у конструкцији или да је стратегија трке била промашај. Заједно са својим пријатељима открива да је Зоки варао да би се домогао победе. Фића захтева реванш трку... Зоки наравно пристаје, под условом да Фића направи нову писту за трку. Када је са друговима направио спектакуларну трасу, Зоки је схватио да са Фићом нема шале, и почиње да смишља нове смицалице. Док се спремају за нову трку Зоки је обезбедио све подвале да би добио трку. Али и Фића са својим дриугарима има неколико јаких изненађења за њега.       Дужина трајања филма: 89 мин
      Жанр: анимирани, авантура, комедија, синхронизовани
      Глумци: Sonja Ball, Hélène Bourgeois Leclerc, Mehdi Bousaidan
      Режисер:Benoît Godbout, Jean-François Pouliot

Цена карте: 250 динара.

ФИЛМ “СЛУГА”
Недеља 26.јануар у 18 и 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Рођен у богаташкој породици, млади Григориј, „Гриша“ (Милош Биковић) је толико ушушкан у свом лагодном животу да мисли да је „изнад закона“. Када оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере. Уз помоћ старог пријатеља, психолога, отац смишља план да рехабилитује свог непослушног сина. Гриша упада у изрежирану саобраћајну незгоду, а када дође себи, биће 1860. година, а он ће се наћи на великом сеоском имању, као обични слуга без веза и без примеса живота какав је до тада живео. Људи који га окружују на имању су такође слуге и никада нису чули за рецимо - мобилне телефоне. Гриша пролази тежак пут од размаженог богаташа до човека који цени мала животна задовољства и вредан рад, који упознаје добре стране правог пријатељства и наравно, љубави.
      Дужина трајања филма: 109 мин
      Жанр: комедија, авантура, фантазија
      Глумци: Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandr Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibceva
      Режисер: Klim Šipenko

Цена карте: 250 динара.


ФИЛМ “4 РУЖЕ”
Уторак 28. јануар и среда 29. јануар у 20 часова
Дом културе Ивањица – Плава сала


      Филм “Четири руже” је крими-драма са елементима комедије. Приказује урбани мозаик градских ликова, које у исповести једне београдске ноћи, повезује неутољива жеља за лаком ловом, добрим проводом и безбрижним јутром. Иза кулиса царства порока у ноћном клубу Четири руже, у центру мозаика, где се води беспоштедна борба, често и са оне стране закона, наћи ће се један обичан човек. У безуспешном покушају да од свега побегне, схвата да ће успети само ако у помоћ позове све оно што је у међувремену изгубио: љубав, искреност и веру.
      Дужина трајања филма: 100 мин
      Жанр: крими, драма
      Глумци: Милош Самолов, Борис Миливојевић, Срђан 'Жика' Тодоровић
      Режисер: Василије Никитовић

Цена карте: 250 динара.


Француски Филмски Караван
26 - 29 новембра 2019. године.
Улаз за све филмове је бесплатан!


L’âge de raison – Доба сазревања


      Les Grands Esprits (FRA, 2017, 1h46 min) – Велики умови
      Режија: Olivije Ajaš-Vidal
Играју: Deni Podalides, Abdulaj Dijalo, Tabono Tandija...

      Четрдесетогодишњи професор књижевности Франсоа Фуко ради у париској гимназији Анри ИВ. Сплет околности приморао га је да прихвати премештај у предграђе Париза, у школу која има веома лошу репутацију. Он очекује најгоре, и то са пуним правом...

      Wallay (FRA, 2016, 1h 24 min) – Валеj
      Режија: Berni Goldblat
      Играју: Makan Natan Dijara, Ibrahim Koma, Amadun Kasoge

      Непослушни тринаестогодишњак Ади не слуша свог самохраног оца. На издаху своје снаге, овај последњи га шаље преко лета код стрица у Буркину Фасо. Дечак, навикнут на француски начин живота, одлази на путовање за време распуста. Мораће да се прилагоди локалним обичајима и научи како се постаје човек...

      Comme un lion (FRA, 2011, 1h 24 min) – Као лав
      Режисер: Samiel Kolarde
      Играју: Mitri Atal, Mark Barbe, Žan-Fransoa Stevenan…

      Петнаестогодишњи Митри живи у једном селу у Сенегалу. Као и сви његови вршњаци, игра фудбал и сања о фудбалским клубовима као што су Барси и Челси. Када га агент регрутације открије, Митри поверује у своју срећу. Међутим како би кренуо у напад великих европских клубова, мора да плати одређену суму. Породица помаже и задужује се како би му помогла…

      L’Atelier (FRA, 2016, 1h 53min) (drame) - Радионица
      Режисер: Loran Kante
      Играју : Marina Fois, Matje Luči, Varda Ramah, Isam Talbi

      Ла Сјота, лето 2016. Антоан прихвата да похађа курс писања где група младих људи има задатак да напише крими причу уз помоћ Оливије, познате списатељице. Међутим, мизантроп Антоан ће се врло брзо супротставити остатку групе и Оливији, коју младићево насилничко понашање истовремено плаши и привлачи...

Нови француски филм


      Les Souvenirs (FRA, 2014, 92’) – Сећања
      Режија : Jean-Paul Rouve
      Играју : Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

      Када његова 85 годишња бака једног дана изненада нестане из свог старачког дома, Роман креће у потрагу за њом, негде у својим сећањима. По роману Давида Фоенкиноса, деликатан породични портрет у коме Анние Цордy, чаробна у свом полутонском регистру, далеко од успеха на сцени, оживљава баку која живот види далеко и воли га још више.


      Jalouse (FRA, 2017, 97’) - Љубомора
      Режија : David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
      Играју : Karin Viard, Dara Tombroff, Anne Dorval

      Натали Пеше, разведена професорка књижевности, мења расположење од данас до сутра, од брижне до болесно љубоморне мајке. Њена прва мета, дивна осамнаестогодишња ћерка, Матилда, играчица класичног плеса. Међутим, њен опсег се убрзо шири и на пријатеље, колеге, па чак и комшије. Између узбуркане комедије И психолошке неизвесности, пратимо неочекивано љуљање емоција једне жене.


      Gueule d’ange (FRA,2018, 108’) – Лице анђела
      Режија : Vanessa Filho
      Играју : Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

      Марлен, млада и неодговорна жена, живи сама са својом осмогодишњом ћерком. Једне ноћи, након што је упознала младића у клубу, одлучује да оде, оставља ћерку препуштену самој себи. Филм представљен на Канском фестивалу 2018 године, у селекцији Известан поглед.


      Numéro une (FRA, 2017, 110’) – Број један
      Режија : Tonie Marshall
      Играју : Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

      Емануел Блаше је бриљантни инжењер, попела се на врх своје компаније у извршни одбор. Једног дана, мрежа утицајних жена понудила је да јој помогне како би преузела вођство компаније ЦАЦ40. Емануел би била прва жена на таквој позицији. Међутим у сферама у којима још увек доминирају мушкарци, гомилају се како професионалне тако и интимне препреке. Освајање је узбудљиво, али значи и рат.ЧЕТВРТАК, 14. НОВЕМБАР 2019. ГОДИНЕ, 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ „ВОНГАР“

     У оквиру Дана домаћег докуметарног филма, у четвртак 14. новембра у Дому културе у Ивањици приказиваће се филм „ВОНГАР“, Андријане Стојковић.
     Српско-аустралијски писац Б. Вонгар (Вонгар - човек са онога света - како су га назвали аустралијски домороци) напустио је Југославију као Сретен Божић 50-их година прошлог века, радио у Паризу са Сартром и Симон де Бовоар да би 1960. завршио у Аустралији у којој и данас живи на нетакнутом делу аустралијског буша југоисточно од Мелбурна, са својих шест дингоа, окружен пожутелим новинама, црно-белим фотографијама Абориџина и старинском писаћом машином.
     Дужина трајања филма: 60 минута.


УЛАЗ БЕСПЛАТАН!


Филмски дан у Дому културе
Среда 13. новембар 2019. године
У 18 часова: Дечији филм “ФИКСИЗИ” – МАЈСТОРЧИЋИ ( синхронизовани)      Мајсторчићи је је руска дечија анимирана авантура новије продукције, настала по књизи Едварда Успенског, а радња прати групу малих човечуљака – Мајсторчића који живе у кућним справама и поправљају кварове, а могу их видети само деца. Овај цртани филм се као серија приказивао првобитно на телевизији и имао је великог успеха широм света.
      Мајсторчића има укупно девет: Папус, Масја и њихова деца Симка и Нолик, дека Дедус, и њихови другари Фајер, Игрок, Шупља и Верта. Они живе у кући Тома Томаса и његових родитеља, са којима живи и Том Томасова бака, а друштво им прави и група паукова. Када један од Мајсторчића набави посебне наруквице које га претварају у супер моćног неваљалца, на сцену ступају његови шарени мали пријатељи, Том Томас и лабораторијски професор да спасу тајну о њиховом постојању.

      Дужина трајања филма: 80 минута.

      Цена карте: 200 динара

У 20 часова: Романтична комедија, “ОНА МИ ЈЕ СВЕ”      Очаравајућа узбудљива љубавна авантура француског писца и редитеља Huga Gelina.
      Када је Рафаел први пут срео Оливију у средњој школи, то је била љубав на први поглед. Након 10 година срећног брака и успешне каријере као писца бестселера, Рафаел има све - или бар тако мисли. После жучне свађе између пара, Рафаел се буди у паралелном животу као наставник у средњој школи, неожењен, играјући пинг понг и проводећи превише времена са својим најбољим пријатељем из детињства. Схвативши да је Оливија била његово све, он мора да иде даље како би повратио љубав свог живота - која у овом новом свету нема апсолутно никакву представу ко је он.
      Дужина трајања филма: 117 минута

      Цена карте: 200 динараФилмски дан у Дому културе
Петак 1.новембар 2019

У 16:00 филм “ЈЕТИ” СНЕЖНИ ЧОВЕК

Филм “ЈЕТИ” – СНЕЖНИ ЧОВЕК води нас у епску авантуру дугу више од 3000 километара, од улица кинеског града до снежних пејзажа Хималаја, који својом лепотом одузимају дах.

Цена карте: 250 динара


Жанр: анимирани, авантура, породични
Режисер: Tim Johnson, Todd Wilderman


Филм “ВОЈНА АКАДЕМИЈА 5”
Дом културе Ивањица – велика сала
Петак 1.новембар у 18 и 20:30 часова


Наши омиљени јунаци овога пута пролазе кроз нове животне изазове, од пословних, попут капетана Данијела Стошића који покушава да се врати старој љубави - летењу, борбе за опстанак везе Роксанде и Васиљевића, али и борбе за потомство Саше и Клисуре. Пратимо и авантуре младих потпоручника који се труде да преживе у дивљини, на обуци за специјалну јединицу, када на тест издржљивости долазе њихова пријатељства и љубавне везе.


Дужина трајања филма: 120 мин

Жанр: драма, трилер

Глумци: Бојан Перић, Нина Јанковић, Јелисавета Орашанин, Милош Тимотијевић, Славен Дошло, Андреа Ржаничанин, Ваја Дујовић, Анђела Јовановић, Вучић Перовић, Виктор Савић, Ђорђе Стојковић, Миодраг Драгичевић, Јован Јовановић Режисер: Дејан ЗечевићДОМ КУЛТУРЕ „ИВАЊИЦА“
БИОСКОПСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ СА ФЕСТИВАЛА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

Среда 18.09.2019. године

- 18:00 часова – филм „Сплав“- 20:00 часова – филм „Погранична ограда
Четвртак 19.09.2019. године

- 18:00 часова – филм „Добро дошли у содому“- 20:00 часова филм „Свеци, Саво и Србија“
УЛАЗ БЕСПЛАТАН!


Филмски дан у Дому културе
Петак 9.август 2019

У 16:30 и 18:45 часова, филм „Краљ лавова“ 3Д
У 21 час филм „Анабел 3 : Повратак“


Карте су у продаји, цена карата 250 динара!


Нова једнодневна манифестација Филмског центра Србије

НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА У ТРИДЕСЕТ ГРАДОВА У СРБИЈИ

Дом културе Ивањица, среда, 5. јун

ЗЛОГОЊЕ 15:00 h
КРАЉ ПЕТАР I 17:00 h
ТАКСИ БЛУЗ 19:00 h
ЈУЖНИ ВЕТАР 21:00 h


      Са великим задовољством вас обавештавамо да је Филмски центар Србије покренуо нову једнодневну манифестацију „Ноћ српског филма“, која ће бити одржана у среду, 5. јуна, у више од тридесет градова у Србији. У току једне вечери, у више од четрдесет биоскопа, биће приказани најгледанији домаћи филмови: „Јужни ветар“ редитеља Милоша Аврамовића, Такси блуз“ Мирослава Стаматова, „Краљ Петар И“ Петра Ристовског и дечији филм „Злогоње“ Рашка Миљковића.
      Такође, у оквиру манифестације, биће приказана и четири краткометражна филма, подржана средствима Филмског центра Србије, и то: играни филм „Малишан“ Данила Бећковића, анимирани филм „Ехо“ Косте Ракићевића и Борише Симовића, документарни „Исти“ Дејана Петровића, и кратки студентски филм „Шафарикова 19“, Лане Павков.
      Циљ манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.
      Цена појединачне улазнице за филмове у току „Ноћи спрског филма“ је 100 РСД.
      Манифестација „Ноћ српског филма“ биће одржана у Београду, Новом Саду, Нишу, Панчеву, Лазаревцу, Зрењанину, Футогу, Обреновцу, Суботици, Трстенику, Грачаници, Палићу, Чачку, Лозници, Горњем Милановцу, Пожаревцу, Неготину, Аранђеловцу, Ивањици, Крагујевцу, Смедереву, Шапцу, Крушевцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Лесковцу, Руми, Јагодини, Врбасу, Пироту, Мионици и Ариљу. Организатор манифестације је Филмски центар Србије, у партнерству са биоскопима широм земље.ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, 6. ЈУН У 18 И 20 ЧАСОВА
ФИЛМ “ПИРАНЕ“


      Најновији италијански филм “Пиране” снимљен према роману чувеног писца Роберта Савијана (Гомора) освојио је награду Сребрни медвед за сценарио на 69. филмском фестивалу у Берлину.
      Роберто употребљава истраживачку и књижевну форму како би испричао економску стварност и одређена обележја организованог криминала на југу Италије. Од 2006. године живи под строгом полицијском заштитом, али и даље пише, успркос претњама мафије.
      Радња филма „Пиране”, који ће ускоро имати премијеру и у бископима у Србији, у дистрибуцији „Деxин Филм-а”, дешава се у Напуљу 2018. године. Шесторица 15-годишнака желе да зараде новац, како би набављали дизајнирану одеćу и нове скутере. Они се играју оружјем и јуре скутерима да освоје моć у напуљском кварту. Са илузијом да доводе правду у свој крај града, чине добро кроз зло. Они су као браćа, не плаше се затвора или смрти и знају да је једина могуćност да се све дешава брзо. Несвесни свог младог узраста, живе у рату, а криминални живот ćе их довести до неповратног избора – да жртвују љубав и пријатељство.
      Оригинални наслов: La paranza dei bambini
      Дужина трајања филма: 105 мин
      Држава/Година: ИТА/2019
      Жанр: крими, драма
      Глумци: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo
      Режисер: Claudio GiovannesiСУБОТА 18.МАЈ У 17 ЧАСОВА И 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ФИЛМ „ОСВЕТНИЦИ“ 3Д


      Осветници је амерички научно-фантастични суперхеројски филм из 2012. године редитеља Џоса Видона о тиму суперхероја базиран на Марвеловим стриповима истог назива. Продуцент филма је Кевин Фајги. Сценарио потписују Џос Видон и Зак Пен по стрипу Осветници аутора Стена Лија и Џека Кирбија.
      Главне улоге тумаче: Роберт Дауни Џуниор, Скарлет Џохансон, Бри Ларсон, Kрис Хемсворт, Kрис Еванс, Џош Бролин и други, док ћемо глас Бредлија Kупера опет чути у улози Рокета.ФИЛМ „ ЦРНИ АНЂЕО“
3. и 4. Април у 20 часова
Плава сала Дома културе


      Ово је аргентински кандидат за Оскара и говори о серијском убици који је тренутно познат као најдуже заточени затвореник у аргентинском затвору.
      Дебитант Лоренцо Феро нашао се у главној улози окрутног тинејџера Kарлоса, који креће на крваву авантуру са својим најбољим пријатељем. За разлику од већине филмова о серијским убицама, Ортега се не удубљује превише у психологију и не тражи оправдање у мрачној прошлости - Kарлос је обожаван од малих ногу, одрастао је сасвим срећан, и изгледа као прави анђео. Kако неко толико леп може да буде толико ружан изнутра? Овај филм пружа фасцинантан увид у свет једног од најозлоглашенијих аргентинских злочинаца. Ортега на интересантан начин третира ову мрачну фигуру и ствара филм који је високо стилизован, окупан сунцем и светлим бојама, и оплемењен моментима хумора. Ово је субверзиван крими трилер који на иновативан начин руши конвенције жанра.Филмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 16 часова: филм „Дамбо“


Цена карте: 250 динара.Филмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 18 часова и 20:30 филм „Балканска међа“


       Непосредно после ратног пламена у Босни, на Балкану расте ново жариште. Сукоби Срба и Албанаца на Kосову неконтролисано расту, српске снаге покушавају да потисну “Ослободилачку војску Kосова”. Међународна заједница оптужује владу у Београду за прекомерну употребу силе и без сагласности Уједињених нација НАТО почиње бомбардовање Србије.
Инспирисан овим историјским догађајем, филм “Балканска међа” приказује нам тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром “Слатина” у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим (Антон Пампушни) и Беком Етхоевим (Јуриј Kуценко) којима се придружује припадници МУП-а Бyк (Милош Биковић) и Фадиљ (Александар Радојичић), воде немилосрдни рат против команданта албанске терористичке групе Смука (Александар Срећковић).

Цена карте: 250 динара.


Филм “ТВРЂАВА”
21, 22. март у 20 часова
Велика сала Дома културе

      Жанр:историјски, драма
      Глумци:Illya Malanin, Dmitriy Dyuzhev, Dmitry Nazarov, Pavel Tabakov, Andrey Burkovskiy, Agata Mutsenietse, Ekaterina Guseva, Ivan Kolesnikov
      Режисер:Igor Zaytsev


      Прича прати главног лика, младог официра нове гарде Петра И, Ивана Демарина (Иллyа Маланин), који по наредби цара иде на границу у Тобољск – прву престоницу Сибира. Управо у Тобољску упознаје своју прву Љубав Машу Ремизову (Јулиа Макарова). Главни ликови су увучени у експедицију у потрази за златом Јакаранда. Петру су потребна средства за рат против шведске војске. Њихова тврђава је окружена хордама војске Џунгара, и није их преостајало ништа друго већ да чекају на помоћ. Филм садржи како фиктивне, тако и истинске историјске ликове као што су Семен Ремезов (Дмитрy Назаров) – познати сибирски картограф, историчар и архитекта Тобољска; Матвеј Гагарин (Евгенy Дyатлов) – први сибирски гувернер; Иван Бачхолз (Алеxандер Лазарев) – оснивач града Омска; Јохан Ренат (Андреи Бурковскy) – заточени шведски официр, прогнан након борбе на Полтави 1709.године који је сањао о повратку у своју земљу по сваку цену; Бригита (Агатха Муцениеце) – супруга војника Цмиса, тајно заљубљена у Јохана. Сибирска љубав између Ивана и Маше надјачала је Љубавни троугао Јохан-Бригит-Цмис. По завршетку рата, као највећег изазова, главни ликови граде своје животе на основним вредностима вере, наде, љубави, истинском патриотизму и преданости домовини. Филм је снимљен у историјском окружењу модерног Тобољска и обилује узбудљивим сценама битке, раскошним костимима, брилијантном глумом највећих руских звезда, али и заносном интерпретацијом нових глумачких нада.Филм „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ “
14. и 15. март у 17:30 и 20 часова
Велика сала Дома културе


      Kраљ Петар Kарађорђевић, као млад протеран је из Србије од стране супарничке династије Обреновића. Никада није успео да направи чврсту везу са земљом из које је потекао, народом чији је потенцијални краљ, нити титулом која му по праву припада. Сплетом историјских околности, враћа се у домовину, уводи парламентарну демократију на двор и започиње обнову Србије. Али Србији се не да да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први светски рат. Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. После две херојски добијене битке на Церу и Kолубари, Влада доноси одлуку да је повлачење ипак неминовно.
      Током мучног повлачења преко албанских планина краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа који се повлачи, она заветује самог краља да му, уместо ње, преда пар чарапа које је исплела. Нажалост, краљ смрзнутог Маринка налази прекасно, а Макрена умире на гробу младог аустријског војника, оплакујући у име свих мајки све синове – невине жртве рата.
      Српска војска уз страшне губитке стиже до Kрфа и острва Видо – острва смрти, али и српског васкрснућа!
      Пред смрт, највољенији српски владар, Kраљ Петар Ослободилац, подиже споменик Макрени у њеном селу Словац. На својој самртној постељи он има једну жељу – да му назују пар чарапа које није успео да однесе Маринку.
      Глумци: Лазар Ристовски, Радован Вујовић, Милан Колак, Даница Ристовски и други.

Цена карте: 200 динара. Карте су у продаји.Филмски дан у Дому културе
20. и 21. фебруар, Плава сала

- У 18 часова: филм за децу „Аладин и летећи ћилим“,
Жанр: анимирани, фантазија- У 20 часова: филм „Берлин, волим те“
Жанр: драма
Глумци: Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson


Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Домаћи филм „ТАКСИ БЛУЗ“
31.јануар и 1. фебруар у 18 часова и 20 часова
Плава сала Дома културе


      ТАKСИ БЛУЗ“ је романтична комедија која ће се приказивати 31. јануара и 1. фебруара у Плавој сали Дома културе у Ивањици. Цена карте: 250 динара.
      Глумци: Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић.
      Режисер: Мирослав СтаматовЧетвртак 29. новембар у 19 часова
ДДФ - Дан домаћег филма
мала дворана Дома културе
"4 године у 10 минута"
редитеља Младена Ковачевића

       Синопсис:
       На касетама које су 17 година скупљале прашину открива се загонетни филмски материјал. Уз цитате из дневника протагонисте који је иза камере, склапа се интимна слика једног несвакидашњег путовања у вечну славу. Ванземаљски пејзажи, недокучиви ликови, и застрашујући моменти, и сан о авантури који се уместо покличем победника, завршио криком пораженог.
      Дан домаћег филма - ДДФ се истовремено одржава у биоскопима и градовима широм Србије и Ивањица је једна од њих. Ради се о домаћим филмовима који су дуго били "скрајнути" од очију јавности и сада је време да угледају светлост дана.

Улаз је бесплатан!
Добро дошли!

„ЈУЖНИ ВЕТАР“ - ДОМАЋИ ФИЛМ
6. И 7. НОВЕМБАР, ДОМ КУЛТУРЕ


       Домаћи филм „Јужни ветар“ приказиваће се у Дому културе у Ивањици, 6.и 7. новембра у 16 часова, 18:30 и 21 час. Цена карте: 250 динара.
       Јужни ветар је српски филм режисера Милоша Аврамовића, а по сценарију Милоша Аврамовића и Петра Михајловића.
       У животу Петра Мараша кога игра глумац Милош Биковић, младог припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом – Јована Стојиљковић, се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“- Драган Бјелогрелић, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме.
       Све ће се то променити када Мараш случајно украде погрешна кола.

       Играју: Милош Биковић, Небојша Глоговац, Драган Бјелогрлић, Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Богдан Диклић, Срђан Тодоровић, Јасна Ђуричић, Александар Берчек и други.ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ - ДОМАЋИ ФИЛМ
12. И 13. НОВЕМБАР у 17:30 i 20:00 часова,
ПЛАВА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
Цена улазнице 250 динара
Премијера 2. новембра у биоскопима


       Заспанка за војнике је српски филм редитеља Предрага Антонијевића по сценарију Наташе Дракулић и по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића.
       Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог светског рата, долази на 20. годишњицу рата и отварање спомен-костурнице у село где је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, Петом тобџијском батеријом.
       Стеван је отишао на изненадно одсуство, касније је прекомандован и један од разлога што долази на постављање костурнице је што жели да сазна шта је било са његовим првим ратним саборцима, посебно непосредно надређеним поручником Александром.
       Сусреће само комаданта и кроз њихова сећања отвара се судбина Пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, тешки, али и радосни моменти, као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски.
       У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чија се судбина сазнаје на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате, јер је један човек, поручник, надређени свесно жртвовао свој живот, пре тога углед и част, да би спасао бар једног свог војника.

       Улоге:

       Љубомир Бандовић – командант
       Марко Васиљевић – Стеван
       Вук Јовановић – Александар
       Марко Павловски – Рајко
       Ненад Окановић - Таса
       Марко Гверо – Јанкуљ
       Александар Ђурица - наредник Милутин
       Иван Ђорђевић - Kрсто Возар
       Никола Илић - Траило Живуљовић
       Милица Михајловић - Стефанова мајка
       Тихомир Арсић - Радојков отац
       Тара Јевросимовић - Стефанова сестра
       Наташа Нинковић - жена у црном
       Радош Бајић - Стефанов отац
       Небојша Глоговац – сељакФилмски дан у Дому културе субота 20. октобар, Велика сала

- У 18 часова: филм „Кондорито“ 3Д , синхронизовани филм за децу


- У 20 часова: филм „Веном “ 3Д , акција, авантура, хорор, научна фантастика

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филмски дан у Дому културе Недеља 30. септембар, Велика сала

- у 16 часова, „Хотел Трансилванија 3 –одмор почиње“ синхронизовани филм за децу


- у 18 часова „Џони Инглиш“, комедија-акција-авантура- у 20 часова „Опатица из пакла“, хорор – трилер

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филм „ЗВЕР“
24. и 25. април у 20 часова
Дом културе Ивањица


      Добро позната тема о вукодлацима, обрађена је на нови, интересантнији начин у дебитантском остварењу “Звер” редитеља Фрица Бома. Главне улоге поверене су младој и талентованој глумици Бел Паули и феноменалној Лив Тајлер, која се враћа на велико платно након неколико година паузе.
      Ова je узбудљива хорор фантазија о тинејџерки којој ће се живот променити из корена кад буде открила мрачну тајну из свог трауматичног детињства.
      Ана је провела цео живот под будним оком мистериозног човека који јој се представљао као отац. Он је од девојчице скривао њено порекло и држао је заточену на тавану забачене куће, усадивши јој страх од Звери – чудовишта које лута шумом и једе децу. У 16. години, Ану проналази шериф оближњег градића, Елен Kупер, која јој помаже да заборави трауме и започне нови живот. Уз помоћ Реја, симпатичног младића, Ана ће убрзо спознати чари тинејџерког доба. Међутим, како се у њој буде будила девојка, тако ће полако почети да јој се враћају кошмари из детињства. Приче о крволочној Звери прогањаће је све док не буде открила застрашујућу истину о себи…

Цeнa улaзницe: 200 динaрa