logo

Филмски програмДОМ КУЛТУРЕ „ИВАЊИЦА“
БИОСКОПСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ СА ФЕСТИВАЛА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА

Среда 18.09.2019. године

- 18:00 часова – филм „Сплав“- 20:00 часова – филм „Погранична ограда
Четвртак 19.09.2019. године

- 18:00 часова – филм „Добро дошли у содому“- 20:00 часова филм „Свеци, Саво и Србија“
УЛАЗ БЕСПЛАТАН!


Филмски дан у Дому културе
Петак 9.август 2019

У 16:30 и 18:45 часова, филм „Краљ лавова“ 3Д
У 21 час филм „Анабел 3 : Повратак“


Карте су у продаји, цена карата 250 динара!


Нова једнодневна манифестација Филмског центра Србије

НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА У ТРИДЕСЕТ ГРАДОВА У СРБИЈИ

Дом културе Ивањица, среда, 5. јун

ЗЛОГОЊЕ 15:00 h
КРАЉ ПЕТАР I 17:00 h
ТАКСИ БЛУЗ 19:00 h
ЈУЖНИ ВЕТАР 21:00 h


      Са великим задовољством вас обавештавамо да је Филмски центар Србије покренуо нову једнодневну манифестацију „Ноћ српског филма“, која ће бити одржана у среду, 5. јуна, у више од тридесет градова у Србији. У току једне вечери, у више од четрдесет биоскопа, биће приказани најгледанији домаћи филмови: „Јужни ветар“ редитеља Милоша Аврамовића, Такси блуз“ Мирослава Стаматова, „Краљ Петар И“ Петра Ристовског и дечији филм „Злогоње“ Рашка Миљковића.
      Такође, у оквиру манифестације, биће приказана и четири краткометражна филма, подржана средствима Филмског центра Србије, и то: играни филм „Малишан“ Данила Бећковића, анимирани филм „Ехо“ Косте Ракићевића и Борише Симовића, документарни „Исти“ Дејана Петровића, и кратки студентски филм „Шафарикова 19“, Лане Павков.
      Циљ манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.
      Цена појединачне улазнице за филмове у току „Ноћи спрског филма“ је 100 РСД.
      Манифестација „Ноћ српског филма“ биће одржана у Београду, Новом Саду, Нишу, Панчеву, Лазаревцу, Зрењанину, Футогу, Обреновцу, Суботици, Трстенику, Грачаници, Палићу, Чачку, Лозници, Горњем Милановцу, Пожаревцу, Неготину, Аранђеловцу, Ивањици, Крагујевцу, Смедереву, Шапцу, Крушевцу, Краљеву, Врњачкој Бањи, Лесковцу, Руми, Јагодини, Врбасу, Пироту, Мионици и Ариљу. Организатор манифестације је Филмски центар Србије, у партнерству са биоскопима широм земље.ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА, 6. ЈУН У 18 И 20 ЧАСОВА
ФИЛМ “ПИРАНЕ“


      Најновији италијански филм “Пиране” снимљен према роману чувеног писца Роберта Савијана (Гомора) освојио је награду Сребрни медвед за сценарио на 69. филмском фестивалу у Берлину.
      Роберто употребљава истраживачку и књижевну форму како би испричао економску стварност и одређена обележја организованог криминала на југу Италије. Од 2006. године живи под строгом полицијском заштитом, али и даље пише, успркос претњама мафије.
      Радња филма „Пиране”, који ће ускоро имати премијеру и у бископима у Србији, у дистрибуцији „Деxин Филм-а”, дешава се у Напуљу 2018. године. Шесторица 15-годишнака желе да зараде новац, како би набављали дизајнирану одеćу и нове скутере. Они се играју оружјем и јуре скутерима да освоје моć у напуљском кварту. Са илузијом да доводе правду у свој крај града, чине добро кроз зло. Они су као браćа, не плаше се затвора или смрти и знају да је једина могуćност да се све дешава брзо. Несвесни свог младог узраста, живе у рату, а криминални живот ćе их довести до неповратног избора – да жртвују љубав и пријатељство.
      Оригинални наслов: La paranza dei bambini
      Дужина трајања филма: 105 мин
      Држава/Година: ИТА/2019
      Жанр: крими, драма
      Глумци: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo
      Режисер: Claudio GiovannesiСУБОТА 18.МАЈ У 17 ЧАСОВА И 20 ЧАСОВА
ДОМ КУЛТУРЕ ИВАЊИЦА
ФИЛМ „ОСВЕТНИЦИ“ 3Д


      Осветници је амерички научно-фантастични суперхеројски филм из 2012. године редитеља Џоса Видона о тиму суперхероја базиран на Марвеловим стриповима истог назива. Продуцент филма је Кевин Фајги. Сценарио потписују Џос Видон и Зак Пен по стрипу Осветници аутора Стена Лија и Џека Кирбија.
      Главне улоге тумаче: Роберт Дауни Џуниор, Скарлет Џохансон, Бри Ларсон, Kрис Хемсворт, Kрис Еванс, Џош Бролин и други, док ћемо глас Бредлија Kупера опет чути у улози Рокета.ФИЛМ „ ЦРНИ АНЂЕО“
3. и 4. Април у 20 часова
Плава сала Дома културе


      Ово је аргентински кандидат за Оскара и говори о серијском убици који је тренутно познат као најдуже заточени затвореник у аргентинском затвору.
      Дебитант Лоренцо Феро нашао се у главној улози окрутног тинејџера Kарлоса, који креће на крваву авантуру са својим најбољим пријатељем. За разлику од већине филмова о серијским убицама, Ортега се не удубљује превише у психологију и не тражи оправдање у мрачној прошлости - Kарлос је обожаван од малих ногу, одрастао је сасвим срећан, и изгледа као прави анђео. Kако неко толико леп може да буде толико ружан изнутра? Овај филм пружа фасцинантан увид у свет једног од најозлоглашенијих аргентинских злочинаца. Ортега на интересантан начин третира ову мрачну фигуру и ствара филм који је високо стилизован, окупан сунцем и светлим бојама, и оплемењен моментима хумора. Ово је субверзиван крими трилер који на иновативан начин руши конвенције жанра.Филмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 16 часова: филм „Дамбо“


Цена карте: 250 динара.Филмски дан у Дому културе
Субота 6.април, Велика сала
У 18 часова и 20:30 филм „Балканска међа“


       Непосредно после ратног пламена у Босни, на Балкану расте ново жариште. Сукоби Срба и Албанаца на Kосову неконтролисано расту, српске снаге покушавају да потисну “Ослободилачку војску Kосова”. Међународна заједница оптужује владу у Београду за прекомерну употребу силе и без сагласности Уједињених нација НАТО почиње бомбардовање Србије.
Инспирисан овим историјским догађајем, филм “Балканска међа” приказује нам тајну операцију групе руских специјалаца која из Москве добија наређење да пре НАТО трупа заузме аеродром “Слатина” у Приштини и задржи га док не стигне појачање. Док се чека појачање руског батаљона стационираног у Босни, специјални тим предвођен Андрејем Шаталовим (Антон Пампушни) и Беком Етхоевим (Јуриј Kуценко) којима се придружује припадници МУП-а Бyк (Милош Биковић) и Фадиљ (Александар Радојичић), воде немилосрдни рат против команданта албанске терористичке групе Смука (Александар Срећковић).

Цена карте: 250 динара.


Филм “ТВРЂАВА”
21, 22. март у 20 часова
Велика сала Дома културе

      Жанр:историјски, драма
      Глумци:Illya Malanin, Dmitriy Dyuzhev, Dmitry Nazarov, Pavel Tabakov, Andrey Burkovskiy, Agata Mutsenietse, Ekaterina Guseva, Ivan Kolesnikov
      Режисер:Igor Zaytsev


      Прича прати главног лика, младог официра нове гарде Петра И, Ивана Демарина (Иллyа Маланин), који по наредби цара иде на границу у Тобољск – прву престоницу Сибира. Управо у Тобољску упознаје своју прву Љубав Машу Ремизову (Јулиа Макарова). Главни ликови су увучени у експедицију у потрази за златом Јакаранда. Петру су потребна средства за рат против шведске војске. Њихова тврђава је окружена хордама војске Џунгара, и није их преостајало ништа друго већ да чекају на помоћ. Филм садржи како фиктивне, тако и истинске историјске ликове као што су Семен Ремезов (Дмитрy Назаров) – познати сибирски картограф, историчар и архитекта Тобољска; Матвеј Гагарин (Евгенy Дyатлов) – први сибирски гувернер; Иван Бачхолз (Алеxандер Лазарев) – оснивач града Омска; Јохан Ренат (Андреи Бурковскy) – заточени шведски официр, прогнан након борбе на Полтави 1709.године који је сањао о повратку у своју земљу по сваку цену; Бригита (Агатха Муцениеце) – супруга војника Цмиса, тајно заљубљена у Јохана. Сибирска љубав између Ивана и Маше надјачала је Љубавни троугао Јохан-Бригит-Цмис. По завршетку рата, као највећег изазова, главни ликови граде своје животе на основним вредностима вере, наде, љубави, истинском патриотизму и преданости домовини. Филм је снимљен у историјском окружењу модерног Тобољска и обилује узбудљивим сценама битке, раскошним костимима, брилијантном глумом највећих руских звезда, али и заносном интерпретацијом нових глумачких нада.Филм „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ “
14. и 15. март у 17:30 и 20 часова
Велика сала Дома културе


      Kраљ Петар Kарађорђевић, као млад протеран је из Србије од стране супарничке династије Обреновића. Никада није успео да направи чврсту везу са земљом из које је потекао, народом чији је потенцијални краљ, нити титулом која му по праву припада. Сплетом историјских околности, враћа се у домовину, уводи парламентарну демократију на двор и започиње обнову Србије. Али Србији се не да да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први светски рат. Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. После две херојски добијене битке на Церу и Kолубари, Влада доноси одлуку да је повлачење ипак неминовно.
      Током мучног повлачења преко албанских планина краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа који се повлачи, она заветује самог краља да му, уместо ње, преда пар чарапа које је исплела. Нажалост, краљ смрзнутог Маринка налази прекасно, а Макрена умире на гробу младог аустријског војника, оплакујући у име свих мајки све синове – невине жртве рата.
      Српска војска уз страшне губитке стиже до Kрфа и острва Видо – острва смрти, али и српског васкрснућа!
      Пред смрт, највољенији српски владар, Kраљ Петар Ослободилац, подиже споменик Макрени у њеном селу Словац. На својој самртној постељи он има једну жељу – да му назују пар чарапа које није успео да однесе Маринку.
      Глумци: Лазар Ристовски, Радован Вујовић, Милан Колак, Даница Ристовски и други.

Цена карте: 200 динара. Карте су у продаји.Филмски дан у Дому културе
20. и 21. фебруар, Плава сала

- У 18 часова: филм за децу „Аладин и летећи ћилим“,
Жанр: анимирани, фантазија- У 20 часова: филм „Берлин, волим те“
Жанр: драма
Глумци: Keira Knightley, Helen Mirren, Luke Wilson


Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Домаћи филм „ТАКСИ БЛУЗ“
31.јануар и 1. фебруар у 18 часова и 20 часова
Плава сала Дома културе


      ТАKСИ БЛУЗ“ је романтична комедија која ће се приказивати 31. јануара и 1. фебруара у Плавој сали Дома културе у Ивањици. Цена карте: 250 динара.
      Глумци: Андрија Милошевић, Милена Предић, Тодор Јовановић, Александра Томић.
      Режисер: Мирослав СтаматовЧетвртак 29. новембар у 19 часова
ДДФ - Дан домаћег филма
мала дворана Дома културе
"4 године у 10 минута"
редитеља Младена Ковачевића

       Синопсис:
       На касетама које су 17 година скупљале прашину открива се загонетни филмски материјал. Уз цитате из дневника протагонисте који је иза камере, склапа се интимна слика једног несвакидашњег путовања у вечну славу. Ванземаљски пејзажи, недокучиви ликови, и застрашујући моменти, и сан о авантури који се уместо покличем победника, завршио криком пораженог.
      Дан домаћег филма - ДДФ се истовремено одржава у биоскопима и градовима широм Србије и Ивањица је једна од њих. Ради се о домаћим филмовима који су дуго били "скрајнути" од очију јавности и сада је време да угледају светлост дана.

Улаз је бесплатан!
Добро дошли!

„ЈУЖНИ ВЕТАР“ - ДОМАЋИ ФИЛМ
6. И 7. НОВЕМБАР, ДОМ КУЛТУРЕ


       Домаћи филм „Јужни ветар“ приказиваће се у Дому културе у Ивањици, 6.и 7. новембра у 16 часова, 18:30 и 21 час. Цена карте: 250 динара.
       Јужни ветар је српски филм режисера Милоша Аврамовића, а по сценарију Милоша Аврамовића и Петра Михајловића.
       У животу Петра Мараша кога игра глумац Милош Биковић, младог припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом – Јована Стојиљковић, се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“- Драган Бјелогрелић, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме.
       Све ће се то променити када Мараш случајно украде погрешна кола.

       Играју: Милош Биковић, Небојша Глоговац, Драган Бјелогрлић, Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Богдан Диклић, Срђан Тодоровић, Јасна Ђуричић, Александар Берчек и други.ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ - ДОМАЋИ ФИЛМ
12. И 13. НОВЕМБАР у 17:30 i 20:00 часова,
ПЛАВА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
Цена улазнице 250 динара
Премијера 2. новембра у биоскопима


       Заспанка за војнике је српски филм редитеља Предрага Антонијевића по сценарију Наташе Дракулић и по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића.
       Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог светског рата, долази на 20. годишњицу рата и отварање спомен-костурнице у село где је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, Петом тобџијском батеријом.
       Стеван је отишао на изненадно одсуство, касније је прекомандован и један од разлога што долази на постављање костурнице је што жели да сазна шта је било са његовим првим ратним саборцима, посебно непосредно надређеним поручником Александром.
       Сусреће само комаданта и кроз њихова сећања отвара се судбина Пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, тешки, али и радосни моменти, као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски.
       У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чија се судбина сазнаје на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате, јер је један човек, поручник, надређени свесно жртвовао свој живот, пре тога углед и част, да би спасао бар једног свог војника.

       Улоге:

       Љубомир Бандовић – командант
       Марко Васиљевић – Стеван
       Вук Јовановић – Александар
       Марко Павловски – Рајко
       Ненад Окановић - Таса
       Марко Гверо – Јанкуљ
       Александар Ђурица - наредник Милутин
       Иван Ђорђевић - Kрсто Возар
       Никола Илић - Траило Живуљовић
       Милица Михајловић - Стефанова мајка
       Тихомир Арсић - Радојков отац
       Тара Јевросимовић - Стефанова сестра
       Наташа Нинковић - жена у црном
       Радош Бајић - Стефанов отац
       Небојша Глоговац – сељакФилмски дан у Дому културе субота 20. октобар, Велика сала

- У 18 часова: филм „Кондорито“ 3Д , синхронизовани филм за децу


- У 20 часова: филм „Веном “ 3Д , акција, авантура, хорор, научна фантастика

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филмски дан у Дому културе Недеља 30. септембар, Велика сала

- у 16 часова, „Хотел Трансилванија 3 –одмор почиње“ синхронизовани филм за децу


- у 18 часова „Џони Инглиш“, комедија-акција-авантура- у 20 часова „Опатица из пакла“, хорор – трилер

Карте су у продаји, цена карата 250 динара!

Филм „ЗВЕР“
24. и 25. април у 20 часова
Дом културе Ивањица


      Добро позната тема о вукодлацима, обрађена је на нови, интересантнији начин у дебитантском остварењу “Звер” редитеља Фрица Бома. Главне улоге поверене су младој и талентованој глумици Бел Паули и феноменалној Лив Тајлер, која се враћа на велико платно након неколико година паузе.
      Ова je узбудљива хорор фантазија о тинејџерки којој ће се живот променити из корена кад буде открила мрачну тајну из свог трауматичног детињства.
      Ана је провела цео живот под будним оком мистериозног човека који јој се представљао као отац. Он је од девојчице скривао њено порекло и држао је заточену на тавану забачене куће, усадивши јој страх од Звери – чудовишта које лута шумом и једе децу. У 16. години, Ану проналази шериф оближњег градића, Елен Kупер, која јој помаже да заборави трауме и започне нови живот. Уз помоћ Реја, симпатичног младића, Ана ће убрзо спознати чари тинејџерког доба. Међутим, како се у њој буде будила девојка, тако ће полако почети да јој се враћају кошмари из детињства. Приче о крволочној Звери прогањаће је све док не буде открила застрашујућу истину о себи…

Цeнa улaзницe: 200 динaрa


Филм „ЛЕД“
Дом културе Ивањица - Плава сала
20. и 21. март у 20 часова
Цена карте 200 динара


      Инспирисан истинитим догађајима, руски филм „Лед“ је емотивна прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и да постане шампион света у клизању. У глумачкој екипи су Аглаја Тарасова, Милош Биковић, Александер Петров.
      Још од раног детињства, Нађа је веровала у чуда. Замишљала је како истрчава на лед уз овације публике и изводи свој најлепши плес. Због своје вере и истрајности, она постаје позната клизачица. На корак до највећег успеха у каријери, Нађа доживљава озбиљну повреду и завршава у инвалидским колицима.
      Вративши се у родни град Иркутск, она поново проналази своје снове - захваљујући снази Сибира у њеној крви, али и неочекиваној љубави према хокејашу Саши.
      У глумачкој екипи филма ”Лед” су Аглаја Тарасова, Милош Биковић, Александер Петров, Марија Аронова, Ксенија Рапапорт, Јан Тсапник и други.
       Погледајте романтичну драму руског редитеља Олега Трофима, „Лед“!


Петак, 22.децембар , 16 и 18 часова
Плава сала Дома културе
Синхронизовани играни филм за децу,
"ДЕДА МРАЗ И КОМПАНИЈА"

Цена карте: 150 динара


Филмски дан у Дому културе,
среда 27. септембар 2017.године

- У 16 часова дечји филм "МАЛИ БИГФУТ" 3D


      САДРЖАЈ ФИЛМА:
      Тринаестогодишњи Адам креће у потрагу за својим давно изгубљеним оцем. Убрзо открива да му је отац ни више ни мање него легендарни Бигфут који се годинама скривао дубоко у шуми како би заштитио себе и своју породицу од велике корпорације Хаир Цо, која жели изводити експерименте с његовим ДНА .Отац и син почињу надокнађивати изгубљено вријеме, а Адам ускоро открива како такође има супер моћи.Међутим није свјестан да је његова потрага за оцем довела корпорацију Хаир Цо ближе Бигфуту….
      РЕЖИЈА:Jeremy Degruson,Ben Stassen
      УЛОГЕ:Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker…
      ЖАНР:Анимација, авантура
      ТРАЈАЊЕ: 1 сат и 32 минута

- У 18 часова филм "КИНГСМЕН : ЗЛАТНИ КРУГ"     РЕДИТЕЉ: Matthew Vaughn
     ЖАНР: акција, авантура
   УЛОГЕ: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry
     ТРАЈАЊЕ ФИЛМА: 141 минут

     САДРЖАЈ ФИЛМА:
     Кингсман: Тајна служба, увео вас је у свијет Кингсмана – независне, међународне обавјештајне агенције, чији је главни циљ одржати свијет сигурним. У новом наставку наши јунаци се суочавају с новим изазовима. Када њихово сједиште буде уништено, њихово путовање ће их одвести до открића сродне шпијунске агенције у САД-у под називом Статесман, која датира из времена када су обје агенције основане. У новој авантури која тестира њихове границе и снаге, ове двије елитне агенције ће се морати удружити како би побиједили немилосрдног заједничког непријатеља.

- У 20:30 часова филм "И ТИ ЋЕШ ПЛОВИТИ"Среда 14.јун, филмски дан у Дому културе!

- У 16 часова дечји филм "Рођени вођа" 3D


-У 18 часова, и 20 часова и 30 минута филм за одрасле "Пирати са Кариба - Салазарова освета" 3D
     Оба филма су у пројекцији 3D. Цена карте: 250 динара.

У петак 19. маја у Дому културе - велика сала приказују се следећи филмови:

- у 16 часова, "Штрумпфови -скривено село" 3D


- у 18 часова "Мали шеф" 3D- у 20 часова "Паклене улице 8" 2D


Филм “БИСEР БOJAНE”
25 и 26. фeбруaр у 16, 18 и 20 чaсoвa
Дoм културe – Плaвa сaлa


      Нoви филм Mилaнa Кaрaџићa je рoмaнтичнa кoмeдиja сa крими eлeмeнтимa у кojoj глaвнe улoгe тумaчe, Слaвeн Дoшлo, Вaњa Нeнaдић и Mилутин Mимa Кaрaџић, a чиje je снимaњe oбaвљeнo нa aтрaктивним лoкaциjaмa Aдe Бojaнe.
      O чeму сe рaди у филму? Ђoрђe Пoпoвић (глуми гa Слaвeн Дoшлo), млaди лeкaр из Бeoгрaдa, дoбиja пoзив дa упoзнa oцa зa кoгa му je бaкa Eмилиja (Mирa Бaњaц) рeклa дa je мртaв. Mлaдић oдлaзи у Црну Гoру и успут упoзнaje млaду кajтeрку Лoлу (Вaњa Нeнaдић,), ћeрку пoлициjскoг инспeктoрa Рajкa (Mлaдeн Нeлeвић).
      Зa тo врeмe Никoлa Пoпoвић (Mимa Кaрaџић), нaкoн вишeгoдишњe рoбиje, излaзи из зaтвoрa у Tрсту и oдлaзи у Црну Гoру, пo сaкривeнe диjaмaнтe, дaвнo oпљaчкaнe у eврoпским jувeлирницaмa. Никoлу пo излaску из зaтoврa дoчeкуje бивши пaртнeр Рoки (Mиoдрaг Крстoвић) кojи укрaдeни плeн жeли зa сeбe. Никoлa крeћe пo диjaмaнтe кojи су сaкривeни нa Aди Бojaни, a тaмo гa дoчeкуjу сeстрa Зoркa (Дубрaвкa Дрaкић), сeстрић Ђoвaни (Eмир Ћaтoвић) и oстaлa рoдбинa, бaш кao и Ђoрђe – син кoгa никaдa ниje срeo. Aли, ниje Никoлa jeдини кojи трaгa зa диjaмaнтимa. Зa пeтaмa му je Рajкo, aли и Maтиja (Aндриja Mилoшeвић), бaхaти лoкaлни мoћник кojи aнгaжуje Сaндру (Христинa Пoпoвић) дa шпиjунирa Никoлу.
      Сцeнaристa “Бисeрa Бojaнe” je Влaдa Ђурђeвић , дoк je дирeктoр фoтoгрaфиje Mилaн Tврдишић. Oд кључних сaрaдникa Mилaнa Кaрaџићa ту су и: кoмпoзитoр Сaшa Mилoшeвић Maрe, мoнтaжeр Aрeф Зaaби, кoстимoгрaфкињa Дрaгицa Лaушeвић, сцeнoгрaф Mилaн Jeрeмић. Прoдукциjу филмa пoтписуjу Дрaгaн Ђуркoвић и Mилутин Mимa Кaрaџић. Пoрeд Кaрaџићa, Дoшлa и Вaњe Нeнaдић у глaвним улoгaмa, у филму глумe: Mирa Бaњaц, Aндриja Mилoшeвић, Христинa Пoпoвић, Mлaдeн Нeлeвић, Дубрaвкa Дрaкић, Eнвeр Пeтрoвци, Mики Крстoвић, Mиркo Влaхoвић, Eмир Ћaтoвић, Oливeрa Бaцић, Aндрea Mугoшa…
       “Бисeр Бojaнe” снимaн je у Улцињу, Бeoгрaду, нa Aди Бojaни и у Tрсту.

Цeнa улaзницe: 250 динaрa

Дoм културe Ивaњицa
Срeдa 8. мaрт у 17,30 и 20 чaсoвa
ФИЛM “НA MЛEЧНOM ПУTУ“

      Рeжиja: Eмир Кустурицa
      Сцeнaриo: Eмир Кустурицa
      Улoгe: Moникa Бeлучи, Eмир Кустурицa, Слoбoдa Mићaлoвић, Прeдрaг Mики Maнojлoвић
      Жaнр: дрaмa
      Tрajaњe: 140 мин.
      Фeстивaли: Вeнeциja 2016.


      Рaтнo je прoлeћe. Свaкoг дaнa, млeкaџиja прeлaзи бoрбeну линиjу нa мaгaрцу избeгaвajући мeткe кaкo би прeнeo свoj дрaгoцeни тoвaр вojницимa. У тoj мисиjи прaти гa срeћa, вoли гa прeлeпa сeљaнкa, прeд њим je мирнa будућнoст... и свe бивa бaш тaкo дo дoлaскa мистeриoзнe Итaлиjaнкe кoja ћe прeoкрeнути њeгoв живoт нaглaвaчкe.


      Tу oтпoчињe причa o стрaствeнoj и зaбрaњeнoj љубaви кoja ћe их oбoje убaцити у низ фaнтaстичних и oпaсних aвaнтурa. Придружићe им сe судбинa и чини сe дa никo и ништa нeћe мoћи дa их зaустaви...Филм „Зона Замфирова – други део“
Дом културе Ивањица – плава сала
12. и 13. фебруар, 18 и 20 часова

      Петнаест година пошто је екранизована љубавна прича Стевана Сремца о Зони и Манету, сценаристи Ивана и Мирослав Митић написали су причу „Зона Замфирова – други део“ о животу у браку чувеног пара, две године после венчања.
      У наставку њихову љубавну сагу дочараће Бранкица Себастијановић као Зоне и Милан Васић као Мане, а филм је режирао Југ Радовојевић.
      Главни протагонисти и њихова борба да сачувају брак, смештени су у период између 1905. и 1908. године, а продуцент филма Мирослав Митић, који је заслужан и за први филм „Зона Замфирова“, истиче како је кроз омиљену љубавну причу дочарана лепота наше земље у том периоду, али и проблеми са којима се суочавају млади брачни парови.
      Улоге тумаче звезде домаћег глумишта: Љиљана Стјепановић, Љиљана Драгутиновић, Тања Бошковић, Милан Лане Гутовић, Иван Бекјарев, Горан Јевтић, Нела Михајловић, Бранко Ђурић, Драган Вујић Вујке, Мики Kрстовић, Југослава Драшковић, Милан Kалинић, као и гост из Македоније глумац Никола Ристановски који тумачи Хаџи Замфира.
      Сценографију потписује Сале Денић, костимограф је Јелена Стокућа, директор фотографије Димитрије Јоковић, а композитор Александар Сале Седлар.


Четвртак, 12.јануар, у 16, 18 и 20 часова у плавој сали Дома културе ( сала се греје)
филм Santa Maria della Salute
Цена карте: 250 динара

      Филм "Santa Maria della Salute" сценаристе и редитеља Здравка Шотре, оживљава узбудљиву, интригантну, емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности Лазе Костића и 29 година млађе, лепе Ленке Дунђерски, ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског, која је овековечена песмом "Santa Maria della Salute".
      Лик Ленке тумачи Тамара Алексић, а Лазу Костића игра Војин Ћетковић.
      У филму игра више од 160 глумаца, између осталих Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михаиловић, Срђан Тимаров, Миодраг Крстовић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић...
      Директори фотографије су Веселко Крчмар и Дарко Станојев, музику је радио Војкан Борисављевић, костиме Иванка Крстовић, сценограф је Дејан Анђелковић, за маску је била задужена Дубравка Бусатлија, а мотажер је Петар Путниковић.
      Филм је сниман од 1. августа до 4. новембра у Венецији, Сомбору, Вршцу, Новом Саду, Сремским Карловцима, Београду, Цетињу, Бару, Котору, на више од 150 локација, а за потребе филма направљено је око 1.500 костима.