logo

Сабор на Ковиљу


Манифестација “КОВИЉЕ 2017“


     У среду 26.јула 2017.године, поводом славе Манастира Светог Архангела Гаврила у Kовиљу, Дом културе Ивањица организује културно-уметнички програм . У програму учествују изворне певачке групе општине Ивањица, инструменталисти, здравичари и хумористи, и изворне певачке групе са стране, гости манифестације. Програм почиње у 14 часова.
     Заинтересовани угоститељи за спремање свечаног ручка за учеснике програма манифестације, Захтев за достављање понуда за угоститељске услуге, могу преузети у Дому културе до среде 19. јула текуће године од 7,30 до 15,30.
     Сви који се упуте у манастир Kовиље који је настао у 13.веку увериће се у љубазност монахиња које служе свакодневне литургије, дочекују вернике и путнике намернике и са пуно топлине им причају о богатој историји овог верског здања.
     Посетите манастир Kовиље и проведите пријатне тренутке уз културно-уметнички програм.

Добро дошли у Kовиље 26. јула на Аранђеловдан!

Захтев за достављање понуда за угоститељске услуге

Манастир Kовиље

      У уторак 26.јула 2016.године, поводом славе Манастира Kовиља, Светог Архангела Гаврила, Дом културе Ивањица организује културно-уметнички програм . У програму учествују изворне певачке групе општине Ивањица, инструменталисти, здравичари и хумористи. Програм почиње у 14 часова и одржаће се у дворишту Основне школе у Kовиљу.
      Сви који се упуте у манастир Kовиље који је настао у 13. веку увериће се у љубазност монахиња које служе свакодневне литургије, дочекују вернике и путнике намернике и са пуно топлине им причају о богатој историји овог верског здања.
      Посетите манастир Kовиље и проведите пријатне тренутке уз културно-уметнички програм.

Добро дошли у Kовиље 26. јула на Аранђеловдан!

Манастир Ковиље уз присуство великог броја верника прославио своју крсну славу Свете Архангеле

      Славска литургија у манастиру Ковиље јуче је окупила велики број верника, свештенства и грађана како Ивањице тако и Чачка, Београда и других места који су дошли у Ковиље да се помоле Богу за здравље својих најближих. Вредне монахиње срдачно су дочекале госте са благословом Божјим и вером у Христа.
      Поводом славе манастира, Дом културе Ивањица и Удружење изворних певачких група „Стари Влах“ Ивањица, под покровитељством општине Ивањица, организовали су културно уметнички програм у коме је наступило 15 певачких група, инструменталисти и хумористи. Посетиоци су уживали у изворној српској песми која представља нашу традицију и наш културолошки идентитет а након тога наставили дружење на традиционалном сабору.

Манастир Ковиље

      У недељу 26. јула 2015. године, поводом славе Манастира Ковиља, Светог Архангела Гаврила, Дом културе Ивањица организује културно-уметнички програм. У програму учествују изворне певачке групе општине Ивањица, инструменталисти, здравичари и хумористи. Програм почиње у 14 часова и одржаће се у дворишту Основне школе у Ковиљу.

      Први помен о овом манастиру налази се у Крушевачком Поменику из 1606. године. Манастир сачињавају две цркве: Светог Архангела Гаврила и Светог Николе, која је касније саграђена. Црква Св. Архангела се једним делом наслања на стену, тако да је можемо сврстати у ред пећинских цркава испосничког типа. Сматра се да је манастир настао с краја 12. и почетком 13. века, судећи по остацима живописа и предања.

      Сви који се упуте у манастир Ковиље увериће се да младе и вредне монахиње предано раде на уређењу дворишта око конака, служе свакодневне литургије, дочекују вернике, путнике намернике и са пуно топлине им причају о богатој историји овог верског здања. Манастир Ковиље припада епархије Жичкој српске православне цркве.
      Посетите манастир Ковиље и проведите пријатне тренутке уз културно-уметнички програм.

Добро дошли у Ковиље!

Манастир Ковиље

      У суботу 26. јула 2014. године, поводом славе Манастира Ковиља, Светог Архангела Гаврила, Дом културе Ивањица организује културно-уметнички програм у циљу прикупљања новчаних средстава за помоћ у лечењу Марка Вујовића, старог 2 године из Смиљевца.


      У програму учествују изворне певачке групе општине Ивањица, инструменталисти, здравичари и хумористи. Програм почиње у 14 часова и одржаће се у дворишту Основне школе у Ковиљу.
      Гости програма: крајишка певачка група „СРПСКА ТРОМЕЂА“!
      После културно уметничког програма уз вруће печење и хладно пиће, народно весеље под шатром „Срцем за Марка“ уз оркестар “Медено срце.”
      Посетите манастир Ковиље и проведите пријатне тренутке уз културно-уметнички програм.


Добро дошли у Ковиље!